Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ολοκληρώνονται: Κλειστό γυμναστήριο Αλιβερίου και Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κύμης Νέες εντάξεις έργων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου ύψους 760.000 €

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τις εντάξεις δύο έργων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος. Συγκεκριμένα :
1. Για το έργο «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Δ. Αλιβερίου» έγινε κατανομή ύψους 160.000€ από την ΣΑΕΠ 166
2. Το Έργο : «Κατασκευή Περιβάλλοντος Χώρου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης» με προϋπολογισμό 600.000€ εντάχθηκε στους ΚΑΠ Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια, που έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη ένταξη έργων, ευχαριστώντας θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.
«Από αύριο» πρόσθεσε «θα αρχίσει ένας αγώνας δρόμου ώστε μέσα στο 2014 να υλοποιηθούν τα δύο έργα. Το Κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου έχει μακρά ιστορία, «Ξεκίνησε» και «σκάλωσε» πολλές φορές. Πλέον όμως συνεχίζεται και μέσα στο 2014 θα έχει επιτέλους παραδοθεί στους κατοίκους του Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής.
Δικαίωση των προσπαθειών μας ως Δημοτικής Αρχής αποτελεί επίσης η ολοκλήρωση της επισκευής και διαμόρφωσης του κτιρίου όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης στο Μυλωνοπούλειο, το οποίο είναι και το μόνο στον Νομό Εύβοιας. Από το 1999 διεκδικήσαμε την λειτουργία του. Συντάχθηκε η μελέτη ανακαίνισης του κτιρίου και άρχισε η διεκδίκηση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. η οποία έγινε το 2005 με το ποσό του 1.850.000 ευρώ. Η προσπάθεια συνεχίστηκε όταν απαιτήθηκε επιπλέον δαπάνη 550.000 ευρώ χρήματα τα οποία εξασφαλίστηκαν. Σήμερα χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου. Θεωρώντας ότι για εμάς αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους στόχους που θέσαμε στο ξεκίνημα μας ως συνδυασμός και που τότε έμοιαζε ακατόρθωτος, δεν μπορεί να πάψει να αποτελεί προτεραιότητα μέχρι την στιγμή που θα υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που το όραμα πραγματοποιείται και όπως λέγαμε τότε η ευκαιρία δεν χάθηκε».