Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Δυναμικό όχι στην κατάργηση του ΙΚΑ Κύμης και Αλιβερίου καθώς και του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Την έντονη ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες και διαχεόμενες φήμες κατάργησης των τοπικών καταστημάτων του ΙΚΑ στο Αλιβέρι και στη Κύμη, αλλά και του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου εκφράζει ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου και θέτει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 24/2.
Οι προσπάθειες για διατήρηση των καταστημάτων ΙΚΑ Αλιβερίου και Κύμης και την αποτροπή της απειλούμενης κατάργησης των δύο υποκαταστημάτων συνεχίζονται αμείωτες από το Μάιο του 2012 που τέθηκε το θέμα.
Την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου . Στη συνάντηση υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος του επανέλαβε ότι διατηρούνται και τα δύο καταστήματα του ΙΚΑ με το υπάρχον προσωπικό και αρμοδιότητες, δήλωση που είχε κάνει και σε τηλεοπτικό σταθμό τις προηγούμενες ημέρες.
Οσον αφορά το Υποθηκοφυλάκειο Αλιβερίου ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα πιέσει στο μέγιστο από την μεριά του για να μην καταργηθεί.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου επισήμανε ότι : « παρά τις διαφαινόμενες προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου εμείς δεν επαναπαυόμαστε. Η πρόταση για επικείμενη απομάκρυνση των Υπηρεσιών, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και δεν θα την δεχτούμε για κανένα υποκατάστημα αλλά και για το υποθηκοφυλακείο Αλιβερίου. Απαιτείται νέα δυναμική διεκδίκηση γιατί και τα δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ είναι απαραίτητα σε ένα τόσο μεγάλο Δήμο , όπως και το υποθηκοφυλακείο στην πρωτεύουσα του Δήμου. Με την απομάκρυνση υπηρεσιών που συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών στους τομείς υγείας και ασφάλειας, είναι αυτονόητο, πόσο υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων μίας γεωγραφικά μεγάλης περιοχής. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.»