Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ημέρα της Γυναίκας : Ξεκίνησε το Πενταήμερο εκδηλώσεων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου – Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ομιλία με θέμα : «Η γυναίκα στις φυσικές επιστήμες»

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ημέρα της Γυναίκας : Ξεκίνησε το Πενταήμερο εκδηλώσεων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου – Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ομιλία με θέμα :
«Η γυναίκα στις φυσικές επιστήμες»
από τη διευθύντρια Λυκείου Αυλωναρίου κα Κοτρόζου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»
Με αφορμή την 8 του Μάρτη ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, το Ινστιτούτο Γ.Ν.Παπανικολάου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής συνεργάζονται σε μια καινοτόμα σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν της Γυναίκας.
Ξεκίνησε την Τρίτη 4 Μαρτίου η έκθεση με έργα γυναικών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, η οποία φιλοξενείται στο Λύκειο Αυλωναρίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης (η οποία λειτουργεί κάθε απόγευμα 6-9), πραγματοποιούνται ομιλίες με θέμα την γυναίκα και τις δραστηριότητές της.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Αικατερίνης Κοτρόζου, διευθύντριας του Λυκείου Αυλωναρίου, με θέμα: Η γυναίκα στις φυσικές επιστήμες».
Την ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου (όχι μόνο γυναίκες), καθώς η αίθουσα του Λυκείου Αυλωναρίου ήταν κατάμεστη.
Την ομιλήτρια προλόγησε η Αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Αρετή Μπάτσα-Θωμά, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε, ώστε η έκθεση αλλά και οι ομιλίες να αποτελούν καινοτόμο πολιστική δραστηριότητα για την περιοχή.
Οι ομιλίες συνεχίζονται στον ίδιο χώρο και ώρα 6.30μμ, σήμερα (Παρασκευή 7 Μαρτίου) με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό Σοφία Μπουλή και θέμα «Η ζωή και το έργο της Αμαλίας Φλέμιγκ» και αύριο (Σάββατο 8 Μαρτίου), με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό Γιούλη Παπαναστασίου και θέμα «Η γυναικεία Κουμιώτικη φορεσιά και τα μικρά της μυστικά» αντίστοιχα.
Ακόμη, ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις «Αφιέρωμα στη Μελίνα» σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Κοινότητα του Μονπελιέ. Το πρώτο αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στην Κύμη την Κυριακή 9 Μαρτίου και ώρα 7μμ στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και το δεύτερο αφιέρωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και ώρα 7μμ.
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.
Επιπλέον από τις 12-15 Μαρτίου και μετά από πρόσκληση των συλλόγων Απανταχού Οξυλιθιωτών ‘Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ’, Παραλίας Κύμης ‘Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ’ και Αγίου Βλασίου ‘Η ΠΑΧΑ’, μονάδα κινητού μαστογράφου θα βρίσκεται στην Παραλία Κύμης (ξενοδοχείο Κymi Palace), όπου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαστογραφίες στο KYMI PALACE κατόπιν ραντεβού στο τηλ.694631644