Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Τιμήθηκε ο ευεργέτης του Βιτάλου

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Tελέστηκε το πρωί της Κυριακής 23/3/14 στην κεντρική πλατεία του Βιτάλου, το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του ευεργέτη του χωριού Ευάγγελου Δεμερούτη.
Πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κύμης Αρετή Μπάτσα, τη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Κουιμιτζή. Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι του χωριού, οι Δημ. Σύμβουλοι Γιάννης Βαρλάμος και Ευάγ. Χουλιαράς, όπως επίσης και το ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον μεγάλο ευεργέτη του Βιτάλου. Το ετήσιο καθιερωμένο μνημόσυνο αποτελεί για όλους μας και ιστορική μνήμη που πρέπει να μας φωτίζει και να μας καθοδηγεί. Γιατί το πνεύμα, η σκέψη και η παρακαταθήκη του κυρ Βαγγέλη του Δεμερούτη, του κυρ Βαγγέλη του «Μάγκα» όπως τον φώναζαν, είναι πάντα επίκαιρα. Τον ευεργέτη που η Ακαδημία Αθηνών τον τίμησε για το πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό του έργο. Σε αυτήν εδώ την πλατεία που πριν λίγα χρόνια διαμορφώσαμε και σε περίοπτη θέση θέσαμε την προτομή του, σήμερα τον θυμόμαστε, τον τιμούμε και του λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αιωνία του η μνήμη!!»
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Βιταλιώτισα Κατερίνα Γέραλη (Κουτσάβαινα), διάβασε ποίημα που έγραψε η ίδια για τον Βαγγέλη Δεμερούτη:
Εύβοια όμορφο νησί
Στολίδι της Ελλάδος
Ο Δεμερούτης στάθηκε
Σαν έλληνας μεγάλος.

Γεννήθηκε φιλάνθρωπος
Πάντα καλά να κάνει
Ποτέ του δεν εθέλησε
Άνθρωπο να πικράνει.

Μικρό παιδί σαν έφυγε
Και πήγε εις τα ξένα
Και δούλεψε πολύ σκληρά
Τίμια και δοξασμένα.

Το βιταλιώτικο χωριό
Ήταν παρατημένο
Ο Δεμερούτης το έκανε
Να είναι δοξασμένο.

Του Δεμερούτη το όνομα
Αθάνατο θα μένει
Και το πιο όμορφο χωριό
Το Βίταλο θα μείνει.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των παρευρισκόμενων στο ανακαινισμένο από το Δήμο Δενερούτειο Πνευματικό Κέντρο Βιτάλου