Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Μήνυμα του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά για την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η Εθνεγερσία των Ελλήνων και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου καθιστούν την 25η Μαρτίου μια γιορτή διττής αξίας. Συμβολίζει την αυτοθυσία, το μεγαλείο ψυχής και την προσήλωση των Ελλήνων στην πίστη και σε ιδανικά.
Το μήνυμα της 25η Μαρτίου του 1821 παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων. Οι θυσίες ενός λαού που αγωνίζεται και διεκδικεί να ορίζει τη μοίρα του δικαιώνονται μέσα από τη διαρκή προσπάθεια, την αυτογνωσία και την υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Σήμερα, ο αγώνας αυτός συνυφαίνεται με νέες ιστορικές προκλήσεις για την υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και για την υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι ένας αγώνας που προϋποθέτει και πάλι να προτάξουμε το συλλογικό «εμείς». Το «εμείς» ως Έλληνες, το «εμείς» ως Πολίτες» Το «εμείς» ως Δημότες.
Στα κελεύσματα των καιρών απαντάμε με αποφασιστικότητα, χαμόγελο και αισιοδοξία έχοντας ως βασικές μας αρχές τη διαφάνεια, την ισονομία και την αλληλεγγύη. Με αυτό το τρίπτυχο ιδανικών και το ανάλογο πλαίσιο αρχών και θέσεων καταφέρνουμε ενωμένοι να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας ενάντια στη γκρίνια και στη μιζέρια.
Ας θυμηθούμε τα λόγια του Κολοκοτρώνη : «Εισ’ Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σήκω πάνω. Εμείς και στους Θεούς Ορθοί μιλούμε»
Εύχομαι, λοιπόν ολόψυχα, η φλόγα της 25ης Μαρτίου 1821 να μένει άσβεστη μέσα μας και να είναι ο άγρυπνος φύλακας της εθνικής μας ταυτότητας, του πνευματικού πολιτισμού μας.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς