Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό υγείας για την απόσπαση του χειρουργού ορθοπεδικού του νοσοκομείου Κύμης στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη έκπληξη αλλά και έντονη δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Κύμης, όσον αφορά την μερική πλέον απασχόληση του χειρουργού ορθοπεδικού κ. Μάρκου Ιωάννου στο Νοσοκομείο Κύμης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κύμης λειτουργεί πλέον από την προηγούμενη βδομάδα μόνο κάθε Δευτέρα και Τρίτη! Γεγονός το οποίο θεωρούμε αδιανόητο και ανεπίτρεπτο!

Κρίνοντας ότι αποφάσεις οι οποίες αφορούν την υγεία και την ζωή των κατοίκων μας, δεν μπορούν να λαμβάνονται εν αγνοία μας και μάλιστα ενάντια στην εκφρασμένη βούληση σας για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου», σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή ζητώντας την άμεση παρέμβαση σας.

Η τοπική κοινωνία, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, αλλά και ο Δήμος μας, έχουν δώσει μια σειρά από αγώνες για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Κύμης και δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση χάρη ίσως της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, ειδικά από ιατρούς οι οποίοι έχουν δώσει όρκο για την διαφύλαξη της υγείας, να συμβαίνουν τέτοια λυπηρά γεγονότα που στην πράξη καταργούν το Νοσοκομείο και το μετατρέπουν σε Κέντρο Υγείας.

Το γεγονός αυτό, που σημαίνει υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας, θα βρει σύσσωμη την περιοχή μας αντίθετη. Η αιτιολογία που φημολογείται περί μη επαρκούς χρηματοδότησης της ορθοπεδικής κλινικής είναι ασφαλώς εμπαιγμός, όταν η κατάργηση της κλινικής αφορά τις ζωές μας.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι :

Το Νοσοκομείο της Κύμης εξυπηρετεί μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου), με κακό οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που κάνει δυσχερέστατες τις διακομιδές εκτάκτων περιστατικών που επιβάλλουν άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση. Εξυπηρετεί 36.000 κατοίκους, όχι μόνο το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο Σκύρο! Επίσης εκτός των άλλων πρόκειται και για τουριστικές περιοχές, που το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους ξεπερνά τις 110.000. Μια περιοχή που απέχει από 2 έως 5 ώρες από το πλησιέστερο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, περίπου 100χλμ συν τα 45 ναυτικά μίλια της Σκύρου.

Επιπρόσθετα το Νοσοκομείο Κύμης φέρει το όνομα και λειτουργεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γεωργίου Παπανικολάου.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια και σκέψη που θα υποστελεχώνει τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου και που έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες των κατοίκων μας και με τις δικές σας προθέσεις, όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέχρι σήμερα.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ