Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Έγγραφο για την πυρκαγιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Κοινοποίηση :
- κ Σιμεών Κεδίκογλου – Υφυπουργό Παιδείας
- κ. Σίμο Κεδίκοκλου Υφυπουργό Τύπου
- Γενική Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης
- Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη
- Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Κλέαρχο Περγαντά
- Βουλευτές Ν. Ευβοίας

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ
Σήμερα τα ξημερώματα, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.

Το σχολείο έχει ανακηρυχθεί σε μνημείο με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΦΕΚ 506/ ΑΑΠ 26/11/2010). Σύμφωνα με το ΦΕΚ : «Χαρακτηρίζουμε ως μνημείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1β του Ν. 3028/2002, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης Ευβοίας, διότι διαθέτει αξιόλογα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Κύμης, αντικατοπτρίζει την αποδοχή και ενσωμάτωση των αρχιτεκτονικών ρευμάτων της εποχής στην περιοχή και συνεπώς αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνικής και ιστορικής φυσιογνωμίας της.»

Εκ μέρους όλων των κατοίκων της Κύμης ευχαριστούμε όλους τους πυροσβέστες αλλά και κάθε απλό κάτοικο που έτρεξε και βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις. Κανείς δεν έμεινε αμέτοχος, κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος.
Καλούμε με την παρούσα επιστολή, την καθ ΄ ύλην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και όλους τους φορείς, να βοηθήσουν ώστε να αποκαταστήσουμε άμεσα την τραγική για την Κύμη ζημιά.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ