Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

κ.Μπουραντά: Χειρότερη από την αμάθεια είναι η ημιμάθεια και δυστυχώς και για εσάς, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Με αφορμή το δημοσίευμα της παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» σε σχέση με το Ινστιτούτο Παπανικολάου, που είναι φανερό ότι προέρχεται επιεικώς από ημιμαθείς, είναι σκόπιμο να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις.
Δυστυχώς μετά από αυτό δεν μπορούμε να πούμε στον επικεφαλής κ. Μπουραντά : «καλώς τον και ας άργησε 10 χρόνια» να έρθει και να έρθει και να μάθει για την ύπαρξη του Ινστιτούτου Παπανικολάου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύει την προχειρότητα που αντιμετωπίζει την περιοχή μας, μόνο που αυτή τη φορά ξεπερνά κάθε όριο προσβάλλοντας τη μνήμη του Γεωργίου Παπανικολάου, για τον οποίο εμείς και όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι, κάτι που ο ίδιος απαξίωσε με όποια ιδιότητα και αν κατείχε!
Εξαντλήθηκε σε μία διαδικτυακή αναζήτηση για την ενημέρωσή του. Αν γι αυτόν δουλειά-προσφορά σημαίνει μια ιστοσελίδα, λυπούμαστε!!!
Πάντως είναι πρωτόγνωρη εμπειρία πολιτικού ψέματος και ανευθυνότητας ο ισχυρισμός ότι τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου αμείβονται!
Δεν αμείβονται κ. Μπουραντά!
Επιγραμματικά να αναφέρουμε τη σημαντική προσφορά του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια στον μεγάλο συντοπίτη μας επιστήμονα:
• Η παρούσα Δημοτική Αρχή αγόρασε το σπίτι του Παπανικολάου και ολοκληρώνει την ανακατασκευή του για την στέγαση του Μουσείου Παπανικολάου.
• Διοργανώθηκαν δεκάδες ημερίδες, δράσεις για πρόληψη, συνέδρια που
έγιναν στην Κύμη π.χ. Λήξη 8ου Κυτταρολογικού Συνεδρίου, Πανελλήνιο Συνέδριο Γεώργιος Ν. Παπανικολάου 9ος /2012 (και βέβαια ο κ. Μπουραντάς έλαμψε και πάλι δια της απουσίας του) καθώς και εκδόσεις για τον Γ. Παπανικολάου, ενώ προετοιμάζεται το 2ο Ιατρικό Συνέδριο για τον Σεπτέμβρη του 2014.
• Το Επιστημονικό Συμβούλιο καταργήθηκε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου (δηλαδή και μελών της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»), διότι δικαίως κρίθηκε ότι δεν μπορεί να εξαρτάται το Ινστιτούτο αποκλειστικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιλέγονται ανάλογα οι επιστημονικοί συνεργάτες.
• Τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης, παρότι είναι γνωστά, τα ξαναδίνουμε στη δημοσιότητα
• Έσοδα 2012 : 252.829 (250.000 επιχορήγηση ΔΕΗ)
Έξοδα 2012 : 42.883 (εκ των οποίων 28.000 περίπου δαπανήθηκαν για τη διεξαγωγή του 1ου Πανελ.Ιατρικού Συνεδρίου-φιλοξενία 200 περίπου ιατρών, διάρκειας 3 ημερών)
• Έσοδα 2013 : 256.339 (250.000 επιχορήγηση ΔΕΗ)
Έξοδα 2013 : 42.363 (20.000 περίπου για το έργο της επισκευής του σπιτιού Γ.Ν.Παπανικολάου)
• Έσοδα 2014 : 342 €
Έξοδα 2014 : 72.428 (66.000 περίπου για το έργο της επισκευής του σπιτιού Γ.Ν.Παπανικολάου).
• Στο λογαριασμό του Ινστιτούτου στην Εθνική τράπεζα βρίσκεται το ποσόν των 365.735 ευρώ.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!
Δηλώνουμε, ότι δεν μας πτοούν, οι απειλές, οι προσωπικές ύβρεις, η αλαζονική στάση και συμπεριφορά απέναντί μας, ούτε και η λάσπη που γνωρίζει πολύ καλά πώς να ρίχνει, τόσο ο κύριος Μπουραντάς , όσο και οι συν αυτόν, οι οποίοι πολλαπλά έχουν κριθεί και από τους δημότες και από τη δικαιοσύνη!
Ο γνωστός δικομανής της παράταξης έχει ήδη καταδικαστεί με ένα χρόνο φυλακή για αντίστοιχες συκοφαντίες και ψεύδη.
Γελιούνται όμως αν πιστεύουν ότι με τόσα πολλά ψέματα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, θα καταφέρουν να υποκλέψουν την ψήφο των δημοτών.
Το μόνο ίσως που θα καταφέρουν, είναι να κλέψουν λίγη από τη δόξα του περιβόητου Βαρόνου Μινχάουζεν.
Όσον αφορά στον προβληματισμό του, «ποιο ελάττωμα είναι χειρότερο για τους ασχολούμενους με την πολιτική: η αλαζονεία της εξουσίας, ο αμοραλισμός, η υποτίμηση του πολίτη, η οικογενειοκρατία, η υποκρισία, το θράσος», τους απαντάμε:
Θεωρούμε ότι ο τρόπος που άσκησε τα καθήκοντα του ο κ. Μπουραντάς όλα αυτά τα χρόνια , η συμμετοχή του γιού του, ως υποψήφιου στο Δήμο της Χαλκίδας εκεί που χρόνια ζει η οικογένειά του, αλλά και το θράσος η πρώτη επίσημη αναφορά για τον Γεώργιο Παπανικολάου να είναι βασισμένη σε ψέματα και θέματα που ακόμη και μέλη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ έχουν άλλη άποψη, χαρακτηρίζονται λίαν επιεικώς, απαράδεκτες ενέργειες.