Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης: Άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του από τη Δημοτική αρχή

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Είναι γνωστό σε όλους ότι την Παρασκευή 4 Απριλίου, καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης. Ένα διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και ένα σύμβολο για την τοπική κοινωνία.
Την ίδια ημέρα μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς ξεκίνησε σειρά επαφών προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την εξεύρεση πόρων και κάθε δυνατής βοήθειας για την αποκατάσταση του τεράστιου προβλήματος που προξένησε η φωτιά. Μια φωτιά που έχει προκαλέσει τεράστια ερωτηματικά και απορίες για τα αίτια που την προξένησαν. Κάτι που οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν.
Σε πέντε μόλις μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του!
Ο Δήμαρχος, ως όφειλε δεν άφησε να χαθεί ούτε μια μέρα. Επικοινώνησε με την εφορία Νεοτέρων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και πήρε την έγγραφη άδεια για την καθαίρεση των επικινδύνων υλικών και τον καθαρισμό του κτιρίου και σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες αυτές.
Ήδη ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΟΣΚ και τις τεχνικές Υπηρεσίες της εφορίας Νεοτέρων μνημείων ξεκίνησε τις μελέτες (γεωτεχνική, στατική, αρχιτεκτονική και μηχανολογική) για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου, ώστε το συντομότερο δυνατόν να μπορέσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης η κατασκευή.
Την Δευτέρα 7 Απριλίου, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κύμης , ο Δήμαρχος και οι γονείς έδωσαν όρκο τιμής για την άμεση αποκατάσταση του σχολείου και την καθημερινή άσκηση πιέσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον σκοπό αυτό.
Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αλλαγή διαρρύθμισης στο 2ο Δημοτικό, έτσι ώστε μετά το Πάσχα οι μαθητές να παρακολουθούν κανονικά το πρωί τα μαθήματα τους. Σίγουρα δεν είναι η βέλτιστη λειτουργία ούτε για τα παιδιά , ούτε για τους δασκάλους, όμως είναι μία προσωρινή λύση μετά το τραγικό συμβάν.
Ο Δήμαρχος βρίσκεται καθημερινά στο χώρο του σχολείου, συντονίζοντας προσωπικά τις ενέργειες. Η Δημοτική αρχή για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται έκτακτες καταστάσεις, σεβόμενη τα παιδιά αλλά και τον πολιτισμό του τόπου μας.