Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Πρόσκληση

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για ενημέρωση σχετικά με τη Διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α)

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ) (2) Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α), για να εγκατασταθούν, ο ένας στην Περιοχή ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και ο άλλος στην Περιοχή της ΚΥΜΗΣ, ώστε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα δύο μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα, εκεί που παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων.
Οι σταθμοί μεταφόρτωσης θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί πριν από ένα (1) έως δύο (2) χρόνια, όπως έκανε ο Δήμος Καρύστου που βρίσκεται στην ίδια Διαχειριστική Ενότητα για τα απορρίμματα.
Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και η νέα Δημοτική Αρχή αναγκαστικά ξεκίνησε από το μηδέν.
Ο χρόνος είναι απελπιστικά περιορισμένος και πρέπει άμεσα να επιλεγούν οι χώροι κατασκευής, ώστε να αποφύγουμε, όχι μόνο πρόστιμα, αλλά να μην αναγκαστεί ο Δήμος να πληρώσει από δικούς του πόρους, (που δεν υπάρχουν), τα έργα αυτά, αν δεν ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2015 και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2015.
Για αυτούς τους λόγους γίνεται προσπάθεια να βρεθούν οι κατάλληλες θέσεις σε περιοχές που δεν θα χρειάζονται μεγάλες διαδρομές για τα απορριμματοφόρα, ώστε και το κόστος να είναι το λιγότερο δυνατό.
Ο Δήμος έχει ξεκινήσει διαδικασίες διαβούλευσης με φορείς και πολίτες, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Σε αυτά τα πλαίσια, καλούμε τους φορείς και τους πολίτες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στο ΑΛΙΒΕΡΙ, την Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 6:30 το βράδι, για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Θα προβληθεί υλικό από ΣΜΑ που λειτουργούν, βίντεο κ.λ.π., ώστε η ενημέρωση να είναι ολοκληρωμένη.

Η συμμετοχή και η ενημέρωση είναι αναγκαία σε όλους, γιατί με μεγάλη ευκολία πολλές φορές, λέγονται πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου