Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΜΑ: «Κήρυξη του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας»

Σχετ.:

1. Το από 08-01-2017 έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευβοίας με το οποίο διαβιβάζεται στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το αίτημα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου».
2. Το υπ’ αριθμ. 251/08-01-2017 αίτημα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω αποκλεισμού πολλών περιοχών από τοχιόνι.

Λαμβάνοντας υπόψη την προβλεπόμενη νομοθεσία και τα σχετικά (1) και (2) έγγραφα, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου πλήττεται απο τη σφοδρή χιονόπτωση με σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου απο 07-01-2017.

Οι άμεσες συνέπειες είναι ο αποκλεισμός πολιτών στα σπίτια τους, χωρίς δυνατότητα μετακίνησης προς νοσοκομεία, φαρμακεία κλπ. ενω πολλές περιοχές δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν έχουν νερό, αφού τα αρμόδια συνεργεία αδυνατούν να έχουν πρόσβαση για αποκατάσταση των προβλημάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι απαραίτητος ο συντονισμός της διάθεσης του απαραιτήτου δυναμικού και μέσων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της καταστροφής και για αυτό εισηγούμαστε την κήρυξη των ανωτέρω περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ