Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ   ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ

Συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, για την προμήθεια και τοποθέτηση ελαστικών(cpv: 34352100-0)  με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με κριτήριο κατακύρωσης τη  συμφερότερη προσφορά μόνο βάσει τιμής.

Άρθρο 1ο

Ισχύουσες διατάξεις

Η διενέργεια του διαγωνισμού και η εκτέλεση της σύμβασης  διέπονται από τις εξής διατάξεις :

Ισχύουσες διατάξεις :

  • Τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 «Δηµόσιες Συµβάσεις Έργων, Προµηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ), ΦΕΚ 147/08.08.2016 Α΄.
  • Τον N. 4441/16 (ΦΕΚ 227/06.12.2016 τεύχος Α’): Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις. (Τροποποιήσεις του Ν. 4412/16)
  • Τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 209 του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήµων και Κοινοτήτων» (ΦΕΚ Α 114/8.6.2006), όπως αυτή προστέθηκε µε την παρ. 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/08 (ΦΕΚ Α 263/23-12-2008).
  • Τις διατάξεις του Ν. 4270/2014 «Αρχές δηµοσιονοµικής διαχείρισης και εποπτείας (εν-σωµάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) – δηµόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α 143/28-06-2014), πλην των άρθρων 132 παρ. 1-5, 133 και 134.
  • Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης Διοίκησης – Πρόγραµµα Καλλικράτης», όπως ισχύει σήµερα.
  • Τον Ν.4250/2014 «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νοµικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τοµέα-Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθµίσεις» (Α’ 74 ) και ειδικότερα το άρθρο 1 αυτού
  • Tον  N. 4129/2013 (Α’ 52) «Κύρωση του Κώδικα Νόµων για το Ελεγκτικό Συνέδριο»
  • Tον  N. 4013/2011 (Α’ 204) «Σύσταση ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δηµοσίων Συµβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δηµοσίων Συµβάσεων…» .
  • Tον  N. 3861/2010 (Α’ 112) «Ενίσχυση της διαφάνειας µε την υποχρεωτική ανάρτηση νόµων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραµµα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις».
  • Τις σε εκτέλεση των ανωτέρω διατάξεων εκδοθείσες κανονιστικές πράξεις, καθώς και τις λοιπές διατάξεις που αναφέρονται ρητά ή απορρέουν από τα οριζόµενα στα συµβατικά τεύχη της παρούσας καθώς και το σύνολο των διατάξεων του ασφαλιστικού, εργατικού, περιβαλλοντικού και φορολογικού δικαίου και γενικότερα κάθε διάταξη (Νόµος, Προεδρικό Διάταγμα, Υ.Α.) και ερµηνευτική εγκύκλιος που διέπει την ανάθεση και εκτέλεση της παρούσας σύµβασης, έστω και αν δεν αναφέρονται ρητά.
  • Την υπ΄αρ. 61/2017(ΑΔΑ: ΩΠΧΟΩΛΡ-ΠΥ3) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ψηφίστηκε η σχετική πίστωση
  • Το υπ΄αρ.17REQ006242548 εγκεκριμένο αίτημα από το ΚΗΜΔΣ
  • Την υπ΄αρ. 68/2017(ΑΔΑ:ΩΝ8ΞΩΛΡ-ΩΜΙ) με την οποία εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και καθορίστηκαν οι όροι του διαγωνισμού.

Άρθρο 2ο

Συμβατικά στοιχεία

Στοιχεία της σύμβασης που θα προσαρτηθούν σ’ αυτήν κατά σειρά ισχύος είναι:

η παρούσα Διακήρυξη

η σχετική μελέτη (Γενική – Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων-Τεχνική περιγραφή-   ενδεικτικός προϋπολογισμός)

το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 79 παρ. 4 του Ν. 4412/2016

τυχόν συμπληρωματικές πληροφορίες και διευκρινίσεις που θα παρασχεθούν από την Αναθέτουσα Αρχή επί όλων των ανωτέρω.

Η προσφορά του οικονομικού φορέα

Άρθρο 3ο

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των σαράντα χιλιάδων  είκοσι εννέα ευρώ και ογδόντα τεσσάρων λεπτών (40.443.84 €) με ΦΠΑ και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού έτους 2017  (ΚΑ 15.6671.002, 20.6671.002 και 30.6672.002)

Άρθρο 4ο

Χρόνος και τόπος που θα γίνει ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα Αλιβερίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου από την αρμόδια  επιτροπή την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, και ώρα λήξης των προσφορών  11:30π.μ.

Άρθρο 5ο

Δεκτοί στο διαγωνισμό

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :

Φυσικά ή νοµικά πρόσωπα εγκατεστημένα :

α) σε κράτος-µέλος της Ένωσης,

β) σε κράτος-µέλος του Ευρωπαϊκού Οικονοµικού  Χώρου(Ε.Ο.Χ.),

γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ,  καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εµπίπτουν στην περίπτωση γ’ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διµερείς ή πολυμερείς συµφωνίες µε την Ένωση σε θέµατα διαδικασιών ανάθεσης δηµοσίων  συµβάσεων (άρθρο 25 Ν. 4412/2016).

Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 του Ν. 4412/2016.

Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική µορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική  της µορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού µμητρώου για την ένωση (πχ κοινοπραξία).

Οι οικονομικοί φορείς μπορούν να συμμετάσχουν  είτε µεµονωµένα είτε ως µέλη ένωσης. Κάθε οικονομικός φορέας, φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να μετέχει σε περισσότερες από μία υποβαλλόμενες προσφορές. Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συμμετέχουν, αυτόνομα ή ως μέλη κοινοπραξίας ή ένωσης σε παραπάνω από μία προσφορές, αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

Άρθρο 6ο

Χρόνος και τρόπος υποβολής προσφορών

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν έγγραφες προσφορές μέσα στην προθεσμία που ορίζεται από την παρούσα διακήρυξη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου μας,  ή να τις αποστείλουν ταχυδρομικά  στη Δ/νση: Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, Παπανικολάου  13  ταχ. Κωδ. 34500, Αλιβέρι.

Η προσφορά υποβάλλεται, στην ελληνική γλώσσα, μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, καθαρογραμμένη και χωρίς ξέσματα.

Η  προθεσμία κατάθεσης των προσφορών στην υπηρεσία λήγει  την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017  και ώρα λήξης των προσφορών 11:30π.μ. Επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγιστούν οι προσφορές που υποβάλλονται ή περιέρχονται στην Υπηρεσία μας, με οποιοδήποτε τρόπο ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ.

Η προθεσμία  για την παραλαβή από την υπηρεσία των προσφορών που  αποστέλλονται ταχυδρομικά λήγει  την προηγούμενη της ημερομηνίας  διενέργειας του διαγωνισμού.

Οι προσφορές μπορεί να κατατίθενται  επίσης απευθείας  στην επιτροπή  διαγωνισμού  μέχρι την ώρα  που ορίζεται στο άρθρο  της παρούσας διακήρυξης.

Στο φάκελο της προσφοράς αναγράφονται:

α) η λέξη Προσφορά,
β) η επωνυμία της αναθέτουσας αρχής,
γ) ο τίτλος της σύμβασης,
δ) η καταληκτική ημερομηνία (ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής προσφορών )

ε) τα στοιχεία του οικονομικού φορέα

.

Με ποινή να μη γίνουν δεκτές οι προσφορές υποβάλλονται μέσα σε φάκελο καλά σφραγισμένο και δεν πρέπει να φέρουν ξέσματα, σβησίματα, προσθήκες ή διορθώσεις. Εάν υπάρχει στην προσφορά οποιαδήποτε προσθήκη ή διόρθωση, αυτή πρέπει να είναι καθαρογραμμένη και μονογραμμένη από τον προσφέροντα, το δε αρμόδιο όργανο παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών, κατά τον έλεγχο, μονογράφει και σφραγίζει την τυχόν διόρθωση ή προσθήκη. Η προσφορά απορρίπτεται, όταν υπάρχουν σ’ αυτή διορθώσεις που την καθιστούν ασαφή, κατά την κρίση του οργάνου αξιολόγησης των προσφορών. Προσφορές που υποβάλλονται ανοικτές δεν γίνονται δεκτές. Οι οικονομικοί φορείς υποβάλλουν με την προσφορά τους τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

·         Ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο, με την ένδειξη «Δικαιολογητικά Συμμετοχής»
·         Ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο, με την ένδειξη «Τεχνική Προσφορά»,  ο οποίος περιέχει τα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς.  Αν τα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς δεν είναι δυνατόν, λόγω μεγάλου όγκου, να τοποθετηθούν στον κυρίως φάκελο, τότε αυτά συσκευάζονται χωριστά και ακολουθούν τον κυρίως φάκελο με τις ίδιες  ενδείξεις.
·         Ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο, με την ένδειξη «Οικονομική Προσφορά»,  ο οποίος περιέχει τα οικονομικά στοιχεία της προσφοράς.

Οι προσφορές υπογράφονται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή τους νομίμους εκπροσώπους  τους. Οι προσφορές  των κοινοπραξιών πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από όλους τους κοινοπρακτούντες, κι αν πρόκειται για εταιρείες από τους νομίμους εκπροσώπους τους.

Οι προσφορές, εκτός από αυτές που αποστέλλονται ταχυδρομικά, κατατίθενται στην επιτροπή αυτοπροσώπως από τους διαγωνιζόμενους, διαφορετικά είναι απαράδεκτες. Οι Α.Ε. εκπροσωπούνται από μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ή από άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Οι Ε.Π.Ε., οι Ο.Ε., Ε.Ε., εκπροσωπούνται από  τον διαχειριστή τους ή από άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Οι κοινοπραξίες εκπροσωπούνται από κοινό εκπρόσωπο διορισμένο με συμβολαιογραφικό  πληρεξούσιο ή αλλιώς από όλα τα κοινοπρακτούντα μέλη αυτοπροσώπως.

Άρθρο 7ο

Δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό

Επισημαίνεται ότι:

α) Δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί εκτός Ελλάδας θα συνοδεύονται, επί ποινή αποκλεισμού,  από επίσημη  μετάφρασή τους στην Ελληνική γλώσσα.

β) Δεν απαιτείται θεώρηση του γνησίου υπογραφής για όλες τις Υπεύθυνες Δηλώσεις του Ν.1599/1986 που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του παρόντος διαγωνισμού.

Α. Ο φάκελος «Δικαιολογητικά Συμμετοχής» πρέπει, επί ποινή αποκλεισμού, να περιέχει:

  • Το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), κατά το άρθρο 79 παρ. 4 του Ν. 4412/2016, που επισυνάπτεται στο Παράρτημα Β΄ της παρούσας, για τις διαδικασίες σύναψης σύµβασης κάτω των ορίων (ΦΕΚ Β΄ 3698/16-11-2016). Το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ) υπογράφεται από το φυσικό/ά πρόσωπο/α, τα οποία είναι µέλη του διοικητικού, διευθυντικού ή εποπτικού οργάνου ενός οικονομικού φορέα ή έχουν εξουσία εκπροσώπησης, λήψης αποφάσεων ή ελέγχου σε αυτό, σύµφωνα µε το ισχύον θεσµικό ή κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τον οικονοµικό φορέα, συµπεριλαµβανοµένων των διατάξεων περί προστασίας δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που περισσότερα πρόσωπα, σύµφωνα µε τα παραπάνω, έχουν υποχρέωση υπογραφής του Τυποποιηµένου Εντύπου Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), υπογράφουν όλα στο Μέρος VI (ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ) του ίδιου (και όχι διαφορετικού για κάθε υπογράφοντα) ΤΕΥΔ.

Στην περίπτωση υποβολής προσφοράς από ένωση οικονοµικών φορέων  το τυποποιηµένο έντυπο της παρ. 4 του άρθρου  79  υποβάλλεται χωριστά από κάθε µέλος της ένωσης.

  • Αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης του προσφέροντος ή του υποψήφιου νομικού προσώπου όπως ισχύουν κατά την ημερομηνία διενέργειας του Διαγωνισμού, από τα οποία να προκύπτει η νόμιμη σύσταση και εκπροσώπηση του υποψήφιου καθώς και τα πρόσωπα, που δεσμεύουν το νομικό πρόσωπο με την υπογραφή τους.

Αν η προσφορά δεν υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπο, συμβολαιογραφικό έγγραφο εκπροσώπησης.

Περιεχόµενο Φακέλου Τεχνικής Προσφοράς:

Β. Ο ξεχωριστός σφραγισμένος φάκελος µε την ένδειξη «Τεχνική Προσφορά»

πρέπει να περιέχει, επί ποινή αποκλεισμού:

Κατάλογο των προσφερόμενων ελαστικών, όπου θα αναφέρονται το Εργοστάσιο κατασκευής, η χώρα προέλευσης και τα κύρια χαρακτηριστικά τους (τύπος, πλάτος, προφίλ, κατασκευή, εσωτερική διάμετρος, δείκτης φορτίου /ταχύτητας). Επίσης για κάθε τύπο ελαστικών, θα πρέπει να υπάρχει η σχετική ετικέτα ελαστικού όπου φαίνονται οι επιδόσεις του εκάστοτε ελαστικού σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, την κίνηση στη βροχή, τον παραγόμενο θόρυβο και την επιβράδυνση.

Τεχνικά εγχειρίδια (προσπέκτ, φωτογραφίες) στα ελληνικά των ελαστικών που προσφέρονται, όπου να επιβεβαιώνονται τα χαρακτηριστικά τους, για εύκολη σύγκριση µε τα απαιτούμενα από τις  σχετικές προδιαγραφές της μελέτης.

Υπεύθυνη δήλωση ότι τα ελαστικά που θα παραδοθούν θα είναι πρώτης ποιότητας, στερούνται εργοστασιακών ελαττωμάτων και δεν θα είναι προϊόντα αναγόμωσης.

Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι τα ελαστικά έχουν εγγύηση ενός (1) έτους, η οποία θα περιλαμβάνει την σωστή λειτουργία τους µε εγγύηση χιλιομετρικής απόστασης, η οποία δεν µπορεί να είναι µικρότερη των 50.000Km.

Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρεται ότι αποδέχεται την τµηµατική τους προµήθεια, σύµφωνα µε τον προγραμματισμό του αρµόδιου τµήµατος του Δήµου, για χρονικό διάστηµα ενός (1) έτους, όπως περιγράφεται στην σχετική µελέτη και ότι θα µπορεί να τοποθετεί τα ελαστικά που ζητούνται από τον Δήµο, σε δικό του ή εξουσιοδοτημένο συνεργείο εντός δέκα (10) ημερολογιακών ηµερών το αργότερο. (να δηλωθεί απαραίτητα τουλάχιστον ένα συνεργείο). Στην περίπτωση που η τοποθέτηση των ελαστικών θα γίνεται σε συνεργαζόμενο συνεργείο οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση του συνεργαζόμενου συνεργείου ότι αποδέχονται την συνεργασία.

Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρεται ότι οι  προδιαγραφές κατασκευής των προσφερόμενων ελαστικών είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς του διεθνούς οργανισμού ETRTO ή άλλου ισοδύναμου, την οδηγία  92/23/31-3-92 του Συμβουλίου της ΕΕ και το ΦΕΚ 589Β΄/30-9-92  που ενσωματώνει την παραπάνω οδηγία και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις που ισχύουν σήμερα.

Γ. ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η οικονομική προσφορά υποβάλλεται στο έντυπο της υπηρεσίας, εντός του υποφακέλου με την ένδειξη οικονομική προσφορά, ένα πρωτότυπο και σε ένα αντίγραφο το οποίο είναι απλή φωτοτυπία των πρωτότυπων εγγράφων.

Άρθρο 8ο

Τιμές προσφορών-Διάρκεια ισχύος -Επιβαρύνσεις μειοδοτών

Η προτεινόμενη οικονομική προσφορά δεν μπορεί να υπερβεί το προεκτιμούμενο τίμημα για το σύνολο της προμήθειας που ανέρχεται στο ποσό των ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΛΕΠΤΩΝ (40.443,84 €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.. Προσφορά που δίνει τιμή μεγαλύτερη από το ανωτέρω ποσό θα απορρίπτεται. Η οικονομική προσφορά θα περιλαμβάνει επί ποινή αποκλεισμού τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Το συνολικό ποσό (σε ευρώ) χωρίς τον αναλογούντα Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), ολογράφως και αριθμητικώς
    • • Το ποσόν (σε ευρώ) του αναλογούντος Φ.Π.Α., ολογράφως και αριθμητικώς
    • • Το συνολικό ποσό (σε ευρώ) με τον αναλογούντα Φ.Π.Α., ολογράφως και αριθμητικώς

Οι προσφορές θα έχουν διάρκεια ισχύος για  90 ημέρες από την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού δηλ. μέχρι την 27/9/2017.  Οι τιμές των προσφορών δεν υπόκεινται σε μεταβολή κατά τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς. Σε περίπτωση που ζητηθεί ισόχρονη παράταση της διάρκειας της προσφοράς, οι υποψήφιοι ανάδοχοι δεν δικαιούνται κατά τη γνωστοποίηση της συγκατάθεσής τους για την παράταση αυτή, να  υποβάλουν νέους πίνακες τιμών ή να τους τροποποιήσουν.

Για την σύγκριση των προσφορών θα λαμβάνεται υπόψη η τιμή χωρίς Φ.Π.Α. Οι τιμές των προσφερόμενων ελαστικών θα παραμείνουν σταθερές για ένα χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Εφόσον από την προσφορά δεν προκύπτει με σαφήνεια η προσφερόμενη τιμή, η προσφορά απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

Άρθρο 9ο

Προθεσμία Υποβολής – Αποσφράγιση προσφορών

Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού, που θα έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Η διαδικασία της αποσφράγισης θα λάβει χώρα:

Ημερομηνία: 28 Ιουνίου 2017, ημέρα Τετάρτη  & ώρα 11:30π.μ.

Τόπος: Δημαρχείο  Κύμης -Αλιβερίου Διεύθυνση: 27/Γ.Παπανικολάου  13

ΤΚ : 34500

Η αποσφράγιση διενεργείται δηµόσια, παρουσία των προσφερόντων ή των νοµίµως εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους, οι οποίοι λαµβάνουν γνώση των λοιπών συμμετεχόντων στη διαδικασία, και των στοιχείων που υποβλήθηκαν από αυτούς (άρθρο 21 Ν. 4412/2016). Το δικαίωµα πρόσβασης στα έγγραφα των προσφορών άλλων οικονοµικών φορέων ασκείται, σύµφωνα µε τους όρους του άρθρου 1  του π.δ. 28/2015 («Κωδικοποίηση διατάξεων για την πρόσβαση σε δηµόσια έγγραφα και στοιχεία» ΦΕΚ Α΄34).

Α) Αποσφραγίζεται ο κυρίως φάκελος προσφοράς, ο φάκελος των δικαιολογητικών συμμετοχής, καθώς και ο φάκελος της τεχνικής προσφοράς. Μονογράφονται από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισµού όλα τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται κατά το στάδιο αυτό και η τεχνική προσφορά, ανά φύλλο. Ακολουθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών συμμετοχής κατά σειρά επίδοσής τους, καθώς και ο έλεγχος,  των τεχνικών προσφορών, ο οποίος µπορεί να εκτείνεται και σε επόµενες συνεδριάσεις αν η επιτροπή, λόγω φόρτου εργασίας, δεν δύναται να ολοκληρώσει αυθημερόν τα καθήκοντα της. Η Επιτροπή καταχωρεί όσους υπέβαλαν προσφορές και τα αποτελέσµατα του ελέγχου αυτών,  σε πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από τα µέλη του οργάνου. Οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών δεν αποσφραγίζονται, αλλά μονογράφονται και σφραγίζονται από την Επιτροπή Διενέργειας και τοποθετούνται σε ένα νέο φάκελο ο οποίος επίσης σφραγίζεται και υπογράφεται από το ίδιο όργανο και φυλάσσεται, προκειμένου να αποσφραγισθεί την ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί µε νέα πρόσκληση.

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών, η Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης Διαγωνισµού µπορεί να καλεί εγγράφως τους προσφέροντες ή τους υποψηφίους να διευκρινίζουν ή να συμπληρώνουν τα έγγραφα ή δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει, µέσα σε προθεσμία επτά (7) ηµερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτούς της σχετικής πρόσκλησης. Οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμπλήρωση που υποβάλλεται από τους προσφέροντες, χωρίς να έχει ζητηθεί, δεν λαµβάνεται υπόψη (άρθρο 102 Ν. 4412/2016).

Β) Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών και της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών ακολουθεί η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών σε ηµεροµηνία και ώρα που ορίζεται µετά από νέα πρόσκληση της επιτροπής. Για όσες προσφορές δεν κρίθηκαν αποδεκτές κατά το προηγούµενο ως άνω στάδιο Α) οι φάκελοι της οικονοµικής προσφοράς δεν αποσφραγίζονται, αλλά επιστρέφονται, εφόσον δεν ασκηθεί ένσταση κατά της απόφασης απόρριψης της προσφοράς ή εφόσον έχει παρέλθει άπρακτη η προθεσμία άσκησης ενστάσεων κατά αυτής.

Ακολουθεί ο έλεγχος και αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών και η Επιτροπή καταχωρεί σε πρακτικό τα αποτελέσματα ελέγχου των οικονομικών προσφορών.

Η Επιτροπή του διαγωνισμού προτείνει την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου του συμμετέχοντα με την πλεον συμφέρουσα προσφορά μόνο βάσει τιμής .

Γ) Σε όλες τις διαδικασίες κατά την αποσφράγιση, αντί της µμονογραφής που θέτει το αρµόδιο όργανο επί των προσφορών, µπορεί να γίνεται χρήση µμηχανικού µέσου (διάτρηση), µε το οποίο θα αποτυπώνεται η ηµεροµηνία και η ώρα αποσφράγισης.

Δ) Τα αποτελέσµατα των ανωτέρω σταδίων επικυρώνονται µε απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής του Δήµου, η οποία κοινoποιείται µε επιµέλεια αυτής στους προσφέροντες. Κατά της ανωτέρω απόφασης χωρεί ένσταση, σύµφωνα µε το άρθρο 127 του Ν.4412/2016 (βλ. κατωτέρω άρθρο 12).

Ε) Η υποβολή µόνο µιας προσφοράς δεν αποτελεί κώλυµα για τη συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισµού και την ανάθεση της σύµβασης.

ΣΤ) Η αποσφράγιση των φακέλων των δικαιολογητικών συμμετοχής, των τεχνικών προσφορών και των οικονομικών προσφορών µπορούν να γίνουν σε µία δηµόσια συνεδρίαση, κατά την κρίση της Επιτροπής.

ΑΡΘΡΟ 10ο Πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών κατακύρωσης

Μετά  την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η αναθέτουσα αρχή καλεί εγγράφως,  και με κάθε πρόσφορο μέσο, επίδοση, τηλεμοιοτυπία ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τον  πρώτο, κατά σειρά κατάταξης μειοδότη-προσωρινό ανάδοχο, να υποβάλλει τα δικαιολογητικά κατακύρωσης.  Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, εντός δέκα  ημερών(10),  από την παραλαβή της  σχετικής  ειδοποίησης, σε σφραγισμένο φάκελο στο αρµόδιο όργανο αξιολόγησης. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν είναι τα κάτωθι:

α. απόσπασµα του σχετικού µητρώου (ποινικού µητρώου) ή, ελλείψει αυτού, ισοδύναμου εγγράφου που εκδίδεται από αρµόδια δικαστική ή διοικητική αρχή του κράτους-µέλους ή της χώρας καταγωγής ή της χώρας όπου είναι εγκατεστημένος ο εν λόγω οικονομικός φορέας, έκδοσης του τελευταίου εξαμήνου. Η υποχρέωση  αφορά ιδίως:α) στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισµένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές, β) στις περιπτώσεις ανωνύµων εταιρειών (Α.Ε.-),τον Διευθύνοντα Σύµβουλο, καθώς και όλα τα  µέλη του Διοικητικού Συµβουλίου.

β. πιστοποιητικό που εκδίδεται από την αρµόδια αρχή του οικείου κράτους – µέλους ή χώρας, περί του ότι έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις του οικονοµικού φορέα, όσον αφορά στην καταβολή φόρων (φορολογική ενηµερότητα) και στην καταβολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης (ασφαλιστική ενηµερότητα), σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία του κράτους εγκατάστασης ή την ελληνική νοµοθεσία αντίστοιχα.

Για τους οικονομικούς φορείς που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα τα σχετικά δικαιολογητικά είναι:

(i) φορολογική ενημερότητα που εκδίδεται από το Υπουργείο Οικονοµικών για τον οικονοµικό φορέα, (ιι) ασφαλιστική ενηµερότητα που εκδίδεται από την αρµόδια κατά περίπτωση Αρχή και αφορά τόσο την κύρια όσο και την επικουρική ασφάλιση.

Η ασφαλιστική ενηµερότητα καλύπτει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του προσφέροντος οικονοµικού φορέα ως φυσικό ή νοµικό πρόσωπο για το προσωπικό του  µε σχέση εξαρτηµένης εργασίας, συµπεριλαµβανοµένων, όσον αφορά τα νοµικά πρόσωπα, και των εκ των µελών της διοίκησής τους εργαζοµένων µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε αυτήν.

γ. Πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου ή άλλου ανάλογου φορέα, µε το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή της εταιρίας σ’ αυτό και το ειδικό επάγγελµά της ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλµατος από αρµόδια δηµόσια αρχή, από τα οποία πρέπει να προκύπτει η συνάφεια της.

δ. Αντίγραφο της Άδειας Λειτουργίας Συνεργείου Συντήρησης και Επισκευής τροχών οχημάτων για μεγάλα και βαρέα οχήματα του συνεργείου όπου θα τοποθετούνται τα ελαστικά.

ε. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τετραμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση ή αναγκαστική διαχείριση ή υπό  διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή αναγκαστικής  διαχείρισης όσον τα φυσικά πρόσωπα.

Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τετραμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό  ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία για τα νομικά πρόσωπα.

Αν το κράτος-µέλος ή χώρα δεν εκδίδει τα υπό των περ. (α) και (β) τέτοιου είδους έγγραφα ή πιστοποιητικά ή όπου τα έγγραφα ή τα πιστοποιητικά αυτά δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις υπό 1 και 2 του άρθρου 10, το έγγραφο ή το πιστοποιητικό µπορεί να αντικαθίσταται από ένορκη βεβαίωση ή, στα κράτη – µέλη ή στις χώρες όπου δεν προβλέπεται ένορκη βεβαίωση, από υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ενώπιον αρµόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, συµβολαιογράφου ή αρµόδιου επαγγελµατικού ή εµπορικού οργανισµού του κράτους µέλους ή της χώρας καταγωγής ή της χώρας όπου είναι εγκατεστηµένος ο οικονοµικός φορέας.

Η Επιτροπή µπορεί να ζητά, κατά την κρίση της, και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο συνιστά αποδεικτικό µέσο για τα δηλωθέντα στο ΤΕΥΔ.

Σχετικά µε την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωµένων αντιγράφων εγγράφων σε διαγωνισµούς δηµοσίων συµβάσεων διευκρινίζονται τα εξής:

1. Απλά αντίγραφα δηµοσίων εγγράφων γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων ή των ακριβών  αντιγράφων των δηµοσίων εγγράφων, που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς της περίπτωσης α’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του νόµου 4250/2014. Σηµειωτέον ότι η παραπάνω ρύθµιση δεν καταλαµβάνει τα συµβολαιογραφικά έγγραφα (λ.χ. πληρεξούσια, ένορκες βεβαιώσεις κ.ο.κ.), για τα οποία συνεχίζει να υφίσταται η υποχρέωση υποβολής κεκυρωµένων αντιγράφων.

2. Απλά αντίγραφα αλλοδαπών δηµοσίων εγγράφων γίνονται αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί

από αλλοδαπές αρχές, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά είναι νοµίµως επικυρωµένα από την αρµόδια αρχή της χώρας αυτής, και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 36 παρ. 2 β) του Κώδικα Δικηγόρων (Ν 4194/2013). Σηµειώνεται ότι δεν θίγονται και εξακολουθούν να ισχύουν, οι απαιτήσεις υποβολής δηµοσίων εγγράφων µε συγκεκριµένη επισηµείωση (APOSTILLE), οι οποίες απορρέουν από διεθνείς συµβάσεις της χώρας (Σύµβαση της Χάγης) ή άλλες διακρατικές συµφωνίες.

3. Απλά αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα  τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 36 παρ. 2 β) του Κώδικα Δικηγόρων (Ν 4194/2013), καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από υπηρεσίες και φορείς της περίπτωσης α’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του νόµου 4250/2014.

4. Γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά και πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών εγγράφων, εφόσον υποβληθούν από τους διαγωνιζόμενους

Αν δεν προσκοµισθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά ή υπάρχουν ελλείψεις σε αυτά που υποβλήθηκαν, παρέχεται προθεσµία στον προσωρινό ανάδοχο να τα προσκοµίσει ή να τα συµπληρώσει εντός πέντε (5) ηµερών από την κοινοποίηση σχετικής έγγραφης ειδοποίησης σε αυτόν. Η αναθέτουσα αρχή µπορεί να παρατείνει την ως άνω προθεσµία, εφόσον αιτιολογείται αυτό επαρκώς και κατ’ ανώτατο όριο για δεκαπέντε (15) επιπλέον ηµέρες.

i)Αν κατά τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία που δηλώθηκαν µε το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 79 παρ. 4 ν. 4412/2016 είναι ψευδή ή ανακριβή, ή

ii)   αν δεν υποβληθούν στο προκαθορισμένο χρονικό διάστηµα ή στην προθεσμία και  παράταση αυτής που δόθηκε τα απαιτούμενα πρωτότυπα ή αντίγραφα, των παραπάνω δικαιολογητικών, ή

iii)      αν από τα δικαιολογητικά που προσκοµίσθηκαν νοµίµως και εμπροθέσμως, δεν αποδεικνύονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής σύµφωνα με  την παρούσα διακήρυξη, ο προσωρινός ανάδοχος κηρύσσεται έκπτωτος και η κατακύρωση γίνεται στον προσφέροντα που υπέβαλε την αµέσως επόμενη πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά,  τηρουμένης της ανωτέρω διαδικασίας.

Αν κανένας από τους προσφέροντες δεν υπέβαλε αληθή ή ακριβή δήλωση, ή αν κανένας από τους προσφέροντες δεν προσκομίζει ένα ή περισσότερα από τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, η διαδικασία ανάθεσης ματαιώνεται.

Η     διαδικασία ελέγχου των παραπάνω δικαιολογητικών ολοκληρώνεται µε τη σύνταξη πρακτικού,  από το αρµόδιο γνωμοδοτικό όργανο, και τη διαβίβαση του φακέλου στην Οικονοµική Επιτροπή του Δήµου  για τη λήψη απόφασης είτε  για την κατακύρωση της σύµβασης  ή για την κήρυξη του προσωρινού αναδόχου ως εκπτώτου είτε για τη ματαίωση της διαδικασίας.

ΑΡΘΡΟ 11ο Κατακύρωση – Πρόσκληση για υπογραφή σύµβασης – Σύναψη σύµβασης.

Η αναθέτουσα αρχή κοινοποιεί αµέσως την απόφαση κατακύρωσης, µαζί µε αντίγραφο όλων των πρακτικών της διαδικασίας ελέγχου και αξιολόγησης των προσφορών, σε κάθε προσφέροντα εκτός από τον προσωρινό ανάδοχο µε κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως µε τηλεοµοιοτυπία, ηλεκτρονικό ταχυδροµείο κ.λπ., επί αποδείξει. Όσοι υπέβαλαν παραδεκτές προσφορές λαµβάνουν γνώση των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου.

Η απόφαση κατακύρωσης δεν παράγει τα έννοµα αποτελέσµατά της, εφόσον η αναθέτουσα αρχή δεν την κοινοποίησε σε όλους τους προσφέροντες.

Μετά την άπρακτη πάροδο των προθεσμιών άσκησης των προβλεπόµενων από τις κείµενες διατάξεις βοηθηµάτων και µέσων στο στάδιο της προδικαστικής και δικαστικής προστασίας και από τις αποφάσεις αναστολών επί αυτών, o προσωρινός ανάδοχος καλείται να προσέλθει σε ορισµένο τόπο και χρόνο για την υπογραφή του συµφωνητικού, εντός είκοσι (20) ηµερών από την κοινοποίηση σχετικής έγγραφης ειδικής πρόσκλησης, προσκοµίζοντας, και την απαιτούµενη εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης.

Η υπογραφή του συµφωνητικού έχει αποδεικτικό χαρακτήρα. Εάν ο ανάδοχος δεν προσέλθει να υπογράψει το συµφωνητικό, µέσα στην προθεσµία που ορίζεται στην ειδική πρόκληση, κηρύσσεται έκπτωτος και η κατακύρωση γίνεται στον προσφέροντα που υπέβαλε την αµέσως επόµενη πλέον συµφέρουσα από οικονοµική άποψη προσφορά. Αν κανένας από τους προσφέροντες δεν προσέλθει για την υπογραφή του συµφωνητικού, η διαδικασία ανάθεσης µματαιώνεται.

ΑΡΘΡΟ 12ο : Ενστάσεις

Ενστάσεις κατά της διακήρυξης υποβάλλονται  µέχρι πέντε (5) ηµέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών. Ενστάσεις  κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής, υποβάλλονται  πέντε (5) ημέρες από την κοινοποίηση της
προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα.

Επί της ένστασης αποφασίζει η Οικονοµική Επιτροπή του Δήµου, ύστερα από γνωµοδότηση της τριµελούς Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων, εντός προθεσµίας δέκα (10) ηµερών, µετά την άπρακτη πάροδο της οποίας τεκµαίρεται η απόρριψη της ένστασης. Για το παραδεκτό της άσκησης ένστασης, απαιτείται, µε την κατάθεση της ένστασης, η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δηµοσίου, ποσού ίσου µε το ένα τοις εκατό (1%) επί της εκτιµώµενης αξίας της σύµβασης. Το παράβολο αυτό αποτελεί δηµόσιο έσοδο και επιστρέφεται µε πράξη της αναθέτουσας αρχής, αν η ένσταση γίνει δεκτή.

Άρθρο 13ο

Εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης

Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται η παροχή εγγύησης καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1 β) του ν. 4412/2016, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό 5% επί της αξίας της σύμβασης, εκτός ΦΠΑ, και κατατίθεται πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης. Η εγγύηση καλής εκτέλεσης, προκειμένου να γίνει αποδεκτή , πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2.1.5. στοιχεία της παρούσας και επιπλέον τον αριθμό και τον τίτλο της σχετικής σύμβασης και τα οριζόμενα στο άρθρο 72 του ν. 4412/2016. Η εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης καλύπτει συνολικά και χωρίς διακρίσεις την εφαρμογή όλων των όρων της σύμβασης και κάθε απαίτηση της αναθέτουσας αρχής έναντι του αναδόχου. Σε περίπτωση τροποποίησης της σύμβασης,  η οποία συνεπάγεται αύξηση της συμβατικής αξίας, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να καταθέσει πριν την τροποποίηση, συμπληρωματική εγγύηση το ύψος της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό 5% επί του ποσού της αύξησης, εκτός ΦΠΑ. Η εγγύηση καλής εκτέλεσης καταπίπτει σε περίπτωση παράβασης των όρων της σύμβασης, όπως αυτή ειδικότερα ορίζει. Η εγγύηση καλής εκτέλεσης επιστρέφεται αποδεσμεύεται τμηματικά, κατά το ποσό που αναλογεί στην αξία μέρους του τμήματος των υλικών που παραλήφθηκε οριστικά μετά την οριστική ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης. Εάν στο πρωτόκολλο οριστικής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής αναφέρονται παρατηρήσεις ή υπάρχει εκπρόθεσμη παράδοση, η επιστροφή των ως άνω εγγυήσεων γίνεται μετά την αντιμετώπιση των παρατηρήσεων. Προϋπόθεση για τα παραπάνω αποτελεί η θετική γνωμοδότηση του αρμόδιου συλλογικού οργάνου.

Άρθρο 14ο

Παραλαβή υλικών

Η  παραλαβή  των υπό προμήθεια υλικών, όπως και η έκδοση των σχετικών πρωτοκόλλων παραλαβής,  θα γίνεται από την αρμόδια επιτροπή μέσα στο χρόνο που ορίζεται στο σχετικό άρθρο της συγγραφής των υποχρεώσεων όπως και στα άρθρα 208, 209, 213 και 214 του ν. 4412/16.

Άρθρο 15ο

Τρόπος πληρωμής

Η πληρωμή της αξίας των προς παραλαβή και τοποθέτηση υλικών θα γίνεται, τμηματικά,  μετά την παράδοση των νομίμων παραστατικών και την εκκαθάριση της δαπάνης σύμφωνα με το λογιστικό των ΟΤΑ και την θεώρηση του χρηματικού εντάλματος πληρωμής (ΧΕΠ) από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Ευβοίας.

Άρθρο 16ο

Χρόνος παράδοσης

Ο χρόνος ισχύος της σύμβασης ορίζεται  μέχρι 31/12/2017 ή μέχρι εξαντλήσεως του ποσού που αναφέρεται στην παρούσα διακήρυξη διαγωνισμού. Η εκτέλεση της προμήθειας-τοποθέτησης θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες.

Άρθρο 17ο

Κανόνες δημοσιότητας της διακήρυξης

Η διακήρυξη του παρόντος  διαγωνισμού θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου όπως και στο ΚΗΜΔΣ Επίσης, περίληψη αυτής θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια, στο ΚΗΜΔΣ όπως και σε μια ημερήσια  εφημερίδα του νομού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ