Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Αδελφοποίηση ΚΥΜΗΣ – ΡΑΦΗΝΑΣ 3/8/2009

Δύο πόλεις με κοινά ιστορικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά  και σημείο αναφοράς τα λιμάνια τους, η Κύμη και η Ραφήνα, ενώνονται, με στόχο την κοινή πορεία τους στο μέλλον.

Η ένωση έγινε την Κυριακή 2 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Κύμης, όπου, ενώπιον μεγάλου πλήθους από κατοίκους και των δύο πόλεων, η Κύμη και η Ραφήνα σε μια λαμπρή, όσο και συγκινητική εκδήλωση, αδελφοποιήθηκαν. Παρόν στην αδελφοποίηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Στερεάς Ελλάδας κ. Σκλιάς.

Πρωτεργάτες αυτής της αδελφοποίησης ήταν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς και ο Δήμαρχος  Ραφήνας Ανδρέας Κεχαγιόγλου, μαζί με τα Δημοτικά τους Συμβούλια  και τους φορείς των δύο πόλεων.

Κοινή ιστορική  αφετηρία και για τις δύο πόλεις η κάθοδος Κυμαίων και κατοίκων των γύρω χωριών στην Ραφήνα προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, δουλεύοντας στα λιγνιτωρυχεία της περιοχής και ιδρύοντας τον δικό τους οικισμό στη συνοικία της Διασταύρωσης, τόνισε ο Δήμαρχος Κύμης στο σύντομο χαιρετισμό του. Κοινό χαρακτηριστικό μας τα λιμάνια μας  και κοινός μας στόχος, όπως τόνισε, η ανάπτυξη των δύο περιοχών, με την ανταλλαγή εμπειριών στην διοίκηση, στον πολιτισμό, στην τέχνη και στον αθλητισμό. Με την υπογραφή του πρωτόκολλου της αδελφοποίησης ,υπογράμμισε ο κ. Θωμάς, δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την υπογραφή μας. Την υπογραφή μιας ολόκληρης πόλης που ξέρει να αφοσιώνεται στους στόχους που θέτει. που ξέρει να τιμά και να εκτιμά την φιλία. Η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σκλιά, που βρίσκεται σήμερα εδώ και με την ιδιότητά του ως κατοίκου και δημότη της Ραφήνας, θεωρώ ότι αποτελεί  μια επί πλέον εγγύηση και ένα επιπλέον κύρος σε αυτή την αδελφοποίηση, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Ανδρέας Κεχαγιόγλου, ο οποίος, αναφερόμενος στην κοινή ιστορία των δύο πόλεων, πήγε ακόμη πιο πίσω χρονικά, στην κοινή καταγωγή τους από την Μικρά Ασία. Αναφέρθηκε στο  μεγάλο σταυροδρόμι πολιτισμών που δημιουργήθηκε στον συνοικισμό  «Διασταύρωση», από τους λιγνιτωρύχους που κατέβαιναν στην Ραφήνα από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα με την παρουσία μας εδώ, είπε ο Δήμαρχος Ραφήνας, προσπαθούμε να αναβιώσουμε αυτόν τον πολιτισμό, που ο νέος τρόπος ζωής έχει συρρικνώσει. Και κατέληξε, εύχομαι αγαπητέ δήμαρχε αυτή η αδελφοποίηση να αποτελέσει μια νέα πορεία, από κοινού. Υπάρχουν κοινά προβλήματα που ζητούν λύση. Κοινά χαρακτηριστικά μας είναι τα λιμάνια μας και θέλω να πιστεύω, όπως και μου είπατε, ότι κάποιες δικές μας γραμμές θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Κύμης ,ώστε να απαλλαγούμε από τον μεγάλο φόρτο που  έχουμε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου Διασταύρωσης Ραφήνας «Η Ενότητα» κα Γαρδικιώτη.

Στη συνέχεια υπεγράφη από τον Δήμαρχο Κύμης και τον Δήμαρχο Ραφήνας, ενώπιων όλου του κόσμου, το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων και αντηλλάγησαν δώρα. Ο Δήμαρχος Κύμης δώρισε στο Δήμαρχο Ραφήνας ένα ασημένιο ιστιοφόρο, για να θυμάται την ιστορική βραδιά όπως είπε ο κ. Θωμάς. Ο Δήμαρχος Ραφήνας δώρισε στο Δήμαρχο Κύμης μια ασημένια πλακέτα, ενώ η πρόεδρος της «Ένωσης  Διασταύρωσης Ραφήνας» δώρισε την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμος Κύμης δώρισε στην πρόεδρο ένα κουκουλάρικο και σε όλους τους παραβρισκόμενους από μία γκραβούρα της Κύμης. Ακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ με την καταγραφή περιοχών της Κύμης και της Ραφήνας και η εκδήλωση έκλεισε με τα χορευτικά του Δήμου Κύμης, που ενθουσίασαν τον κόσμο και καταχειροκροτήθηκαν χορευτές και χοροδιδάσκαλος.

Φωτογραφικό Υλικό