Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 2024

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ:  « Πρόγραμμα πολιτιστικών-αθλητικών εκδηλώσεων έτους 2024».

Σύμφωνα με το άρθρο 75 Ι περίπτωση στ, οι αρμοδιότητες των Δήμων και Κοινοτήτων αφορούν, μεταξύ άλλων στους τομείς Παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως οι περιπτώσεις:

Η εφαρμογή πολιτικών για την ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού, η προβολή  των πολιτιστικών αγαθών και των σύγχρονων πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο, με τη δημιουργία πολιτιστικών και πνευματικών κέντρων,  μουσείων, πινακοθηκών, κινηματογράφων και θεάτρων, φιλαρμονικών και σχολών διδασκαλίας  μουσικής, σχολών χορού, ζωγραφικής, γλυπτικής κ.λπ., καθώς και η μελέτη και εφαρμογή  πολιτιστικών προγραμμάτων.

Η διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ή η  συμμετοχή τους σε αυτά.

Η προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα  με την κείμενη νομοθεσία.

Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Η προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση  αθλητικών εκδηλώσεων.

Για την έγκριση των ανωτέρω δαπανών πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα και τη διάθεση των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, απαιτείται προηγούμενη απόφαση συλλογικού οργάνου, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη εξειδίκευση της πίστωσης. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, πριν από την απόφαση του δημάρχου, προηγείται σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Εξειδικευμένη θεωρείται η πίστωση, όταν κατονομάζεται ρητά η συγκεκριμένη δαπάνη για την οποία προορίζεται και προσδιορίζεται στο αναλυτικότερο δυνατό επίπεδο κωδικοποίησης του προϋπολογισμού».

Από 01.01.2024 (ημερ. έναρξης ισχύος του Ν.5056/23) η αρμοδιότητα εξειδίκευσης πιστώσεων, όπου απαιτείται, ασκείται από την Δημοτική Επιτροπή αντί της Οικονομικής Επιτροπής.  (περίπτ. ε’ της παρ. 1 του άρθρου 58 του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.1 του άρθρου 203 του Ν.4555/18 και τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 14 του Ν.4625/19).

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι κατά τόπο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, σε συνεργασία με τους Τοπικούς Προέδρους, όπως συγκεντρώσουν όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, εντός της Δημοτικής τους Ενότητας, προκειμένου να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα πολιτιστικών-αθλητικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2024. Το εν λόγω πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη νέα τουριστική ιστοσελίδα του δήμου μας https://visit-kimi-aliveri.gr/ με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας των εκδηλώσεων και την ευρεία διάδοση στο κοινό με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, όποιος φορέας επιθυμεί, μπορεί απευθείας να στείλει την αφίσα ή τα στοιχεία της εκδήλωσης στο email: info@visit-kimi-aliveri.gr, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, οι πολιτιστικοί-αθλητικοί φορείς οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν μέρος του κόστους των εκδηλώσεων τους από το Δήμο, υποχρεούνται να προσκομίσουν αίτηση προς την Δημοτική Επιτροπή με αναλυτικό προϋπολογισμό της προγραμματισμένης εκδήλωσης (π.χ. έξοδα ενοικίασης τραπεζοκαθισμάτων, οπτικοακουστική κάλυψη κ.α.). Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή είναι να μην υπάρχει αντίτιμο-εισιτήριο στην εκδήλωση και να προσκομιστεί ισχύον Καταστατικό του Σωματείου και Πιστοποιητικό καταχώρησης στο βιβλίο Σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου.

.

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχοσ

Δημου Κυμησ Αλιβεριου

Σοφια Βοτση κολλια

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

  1. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ταμυνέων κ. Στρουμπούλη Γεώργιο
  2. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Δυστίων κ. Χουλιαρά Σταμάτιο
  3. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αυλώνος κ. Παπουτσή Γεώργιο
  4. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κονιστρών κ. Δημά Κωνσταντίνο
  5. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κύμης κ. Πάφρα Αργύριο
  6. Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Φαληρέα Βασίλειο

ΚΟΙΝ:

  1. Ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου κ. Μπαράκο Νικόλαο
  2. Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Ζέρβα Γεώργιο
  3. Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Μαστροκώστα Νικόλαο
  4. Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κότσαρη
  5. Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Κόκκο
  6. Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Σαμαρά
  7. Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο
  8. Άμισθο Ειδικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Καδδίτη
  9. Άμισθη Ειδική Σύμβουλο κα Γεωργία Μπουγιούρη