Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Συντήρηση & επισκευή μεταφορικών μέσων – Συντήρηση & επισκευή λοιπών μηχανημάτων – Ανταλλακτικά μεταφορικών μέσων – Ανταλλακτικά λοιπών μηχανημάτων

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αλιβέρι,  25/5/2012

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Αρ. Πρωτ: 12143

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ                            ΑΡΙΘΜ. ΔΙΑΚ/ΞΗΣ : 3/2012

Δ/ΝΣΗ  :  Κ.  Μπακόλα  30                        ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩ

Τ.Κ.      :  34 500

Τηλ.      : 2223023440

Φαξ.     : 2223022555

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

(ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ)

(ΝΑΙ-ΟΧΙ)

ΔΕΙΓΜΑ

(ΝΑΙ – ΟΧΙ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ THΣ  Ε.Ε.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

ΣΤΟ ΦΕΚ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ

ΟΧΙ

ΟΧΙ

ΟΧΙ

1/6/2012

30/5/2012

Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ   ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ

δημόσιο ανοικτό  μειοδοτικό διαγωνισμό,  με σφραγισμένες προσφορές, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ,  για την ανάδειξη προμηθευτού: “Συντήρηση & επισκευή μεταφορικών μέσων, Συντήρηση & επισκευή λοιπών μηχανημάτων, Ανταλλακτικά μεταφορικών μέσων, Ανταλλακτικά λοιπών μηχανημάτων”, για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για το έτος 2012, με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή.

.

Άρθρο 1ο

Ισχύουσες διατάξεις

Η διενέργεια του διαγωνισμού και η εκτέλεση της προμήθειας θα γίνει σύμφωνα με την 11389/23-3-94 Απόφαση (Ενιαίος κανονισμός προμηθειών ΟΤΑ). Ακόμη ισχύουν οι νόμοι 3463/2006, 2286/95, 3852/2010 και η υπ΄ αρ. Π1/84/1997(ΦΕΚ 319Β) απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης με την οποία εξαιρέθηκε η ένταξη στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών (Ε.Π.Π.) των προμηθειών που πραγματοποιούνται για την ανάδειξη προμηθευτή ανταλλακτικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου.

.

Άρθρο 2ο

Συμβατικά στοιχεία

Στοιχεία της σύμβασης που θα προσαρτηθούν σ’ αυτήν κατά σειρά ισχύος είναι:

α) Η διακήρυξη.

β) Η μελέτη.

γ) H προσφορά του μειοδότη.

Άρθρο 3ο

Προϋπολογισμός της προμήθειας

Το ύψος της δαπάνης της προμήθειας ανταλλακτικών και εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 135.850,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η ενδεικτικά προϋπολογισθείσα δαπάνη ανταλλακτικών ανέρχεται σε 93.200,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η ενδεικτικά προϋπολογισθείσα δαπάνη εργασιών ανέρχεται σε 42.650,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Τα ποσά που αναφέρονται ανά κατηγορία δαπάνης στον ενδεικτικό προϋπολογισμό δεν δεσμεύουν τον Δήμο όσον αφορά στη διάθεση τους. Η διάθεση και κατανομή των αναφερόμενων ποσών θα γίνεται σταδιακά και βάσει των πραγματικών αναγκών της υπηρεσίας που θα εμφανιστούν κατά την διάρκεια του έτους 2012 και μέχρι εξαντλήσεως τους.

Άρθρο 4ο

Χρόνος και τόπος που θα γίνει ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα Αλιβερίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου από την αρμόδια  επιτροπή την Παρασκευή 22 Ιουνίου  2012 και  ώρα 12:00 (ώρα λήξης υποβολής προσφορών)

Άρθρο 5ο

Δεκτοί στο διαγωνισμό

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :

1) Όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά

2) Συνεταιρισμοί

3) Ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά.

Άρθρο 6ο

Χρόνος και τρόπος υποβολής προσφορών

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν έγγραφες προσφορές μέσα στην προθεσμία που ορίζεται από την παρούσα διακήρυξη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου μας, ή να τις αποστείλουν ταχυδρομικά  στη Δ/νση: Δήμος Κύμης-Αλιβερίου,  Κ. Μπακόλα 30, ταχ. Κωδ. 34500.

Η προσφορά υποβάλλεται, σε δύο (2) αντίγραφα, στην ελληνική γλώσσα, μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, καθαρογραμμένη και χωρίς ξέσματα. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ορίζεται σε ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες προσμετρούμενες από την επόμενη της ημέρας διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορά που ορίζει χρόνο ισχύος μικρότερο του παραπάνω αναφερομένου ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Η  προθεσμία κατάθεσης των προσφορών στην υπηρεσία λήγει  την  Παρασκευή 22 Ιουνίου του έτους 2012 και ώρα 12:00. Επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγιστούν οι προσφορές που υποβάλλονται ή περιέρχονται στην Υπηρεσία μας, με οποιοδήποτε τρόπο ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ.

Η προθεσμία  για τη παραλαβή από την υπηρεσία των προσφορών που  αποστέλλονται ταχυδρομικά λήγει  την προηγούμενη της ημερομηνίας  διενέργειας του διαγωνισμού.

Οι προσφορές μπορεί να κατατίθενται  επίσης απευθείας  στην επιτροπή  διαγωνισμού  μέχρι την ώρα  που ορίζεται στο άρθρο  της παρούσας διακήρυξης.

Στο φάκελο της προσφοράς αναγράφονται:

α) Η λέξη προσφορά με κεφαλαία γράμματα.

β) Ο πλήρης τίτλος της αρμοδίας υπηρεσίας που διενεργεί την προμήθεια.

γ) Ο αριθμός της διακήρυξης.

δ) Η ημερομηνία του διαγωνισμού.

ε) Τα στοιχεία του αποστολέα.

Με ποινή να μη γίνουν δεκτές οι προσφορές υποβάλλονται μέσα σε φάκελο καλά σφραγισμένο και δεν πρέπει να φέρουν ξέσματα, σβησίματα, προσθήκες ή διορθώσεις. Εάν υπάρχει στην προσφορά οποιαδήποτε προσθήκη ή διόρθωση, αυτή πρέπει να είναι καθαρογραμμένη και μονογραμμένη από τον προσφέροντα, το δε αρμόδιο όργανο παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών, κατά τον έλεγχο, μονογράφει και σφραγίζει την τυχόν διόρθωση ή προσθήκη. Η προσφορά απορρίπτεται, όταν υπάρχουν σ’ αυτή διορθώσεις που την καθιστούν ασαφή, κατά την κρίση του οργάνου αξιολόγησης των προσφορών.

Προσφορές που υποβάλλονται ανοικτές δεν γίνονται δεκτές. Στο φάκελο προσφοράς τοποθετούνται όλα τα σχετικά με την προσφορά στοιχεία και ειδικότερα, όλα τα ζητούμενα δικαιολογητικά και η εγγύηση συμμετοχής. Τα οικονομικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται επί ποινή απορρίψεως, σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο επίσης μέσα στον κυρίως φάκελο με την ένδειξη «Οικονομική Προσφορά».

Άρθρο 7ο

Δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό

Κάθε προμηθευτής που λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό οφείλει να προσκομίσει επί ποινή αποκλεισμού τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

α)Εγγυητική επιστολή συμμετοχής ίση με το 5% του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, δηλ. 6.792,50€,  σύμφωνα με το άρθρο 26 του κανονισμού προμηθειών ΟΤΑ. Η εγγύηση πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον επί ένα μήνα μετά τη λήξη του χρόνου της προσφοράς που ζητά η διακήρυξη.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ:

(1) η ανάληψη υποχρέωσης από το πιστωτικό ίδρυμα να καταβάλει ορισμένο ποσό μετά από απλή έγγραφη ειδοποίηση εκείνου προς τον οποίο και απευθύνεται, χωρίς να μπορεί να ερευνά, ούτε αν πράγματι υπάρχει ή αν είναι νόμιμη η απαίτηση (κύρια οφειλή),

(2) ο αριθμός της διακήρυξης,

(3) το ποσό που καλύπτει η εγγύηση,

(4) η ημερομηνία έκδοσής της,

(5) τα στοιχεία του προμηθευτή υπέρ του οποίου εκδίδεται, (πλήρης επωνυμία και διεύθυνση).

Άλλα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής είναι:

α. Τον εκδότη.

β. Την υπηρεσία προς την οποία απευθύνεται.

γ. Τον αριθμό της εγγύησης.

δ. Την σχετική διακήρυξη, την ημερομηνία διαγωνισμού και τα προς προμήθεια υλικά.

ε. Την ημερομηνία λήξης της ισχύος της εγγύησης. (Η εγγύηση πρέπει να ισχύει για εκατόν είκοσι μέρες).

στ. Τους όρους ότι:

Ι. Η εγγύηση παρέχεται ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα, ο δε εκδότης παραιτείται της ένστασης της διζήσεως.

ΙΙ. Το ποσό της εγγύησης τηρείται στην διάθεση της Υπηρεσίας που διενεργεί τον διαγωνισμό και θα καταβληθεί ολικά ή μερικά μέσα σε τρεις (3) ημέρες μετά από απλή έγγραφη ειδοποίηση.

ΙΙΙ. Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται σε πάγιο τέλος χαρτοσήμου.

ΙV. Ο εκδότης της εγγύησης υποχρεούται να προβεί στην παράταση της ισχύος της εγγύησης ύστερα από έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας, που θα υποβληθεί πριν από την ημερομηνία λήξης της εγγύησης.

Τυχόν ελλείψεις της εγγύησης συμμετοχής πέραν των αναγκαίων στοιχείων μπορούν να καλύπτονται εκ των υστέρων εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την έγγραφη ειδοποίηση του προμηθευτή από την Υπηρεσία.

β) Πιστοποιητικό από αρμόδια αρχή, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (ασφαλιστική ενημερότητα) και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους (φορολογική ενημερότητα) κατά την ημέρα του διαγωνισμού. Σε περίπτωση εγκατάστασής τους στο εξωτερικό τα δικαιολογητικά των παραγράφων γ και δ εκδίδονται με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας που είναι εγκατεστημένοι.

γ) Πιστοποιητικό του οικείου επιμελητηρίου με πιστοποίηση της εγγραφής για το συγκεκριμένο επάγγελμα ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος από δημόσια αρχή που να έχει εκδοθεί το πολύ 6 μήνες πριν από την ημερομηνία του διαγωνισμού.

δ)Απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικασθεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, ο ίδιος σε περίπτωση φυσικού προσώπου, ή οι διαχειριστές σε περίπτωση ομόρρυθμης (Ο.Ε.), ετερόρρυθμης (Ε.Ε.) και εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ), ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος σε περίπτωση ανώνυμης εταιρείας (Α.Ε.), τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν την διοίκηση του σε κάθε άλλη περίπτωση

ε) Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό, ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.

2) ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

Τα ως άνω για τους έλληνες πολίτες αλλά με έκδοση των δικαιολογητικών στη χώρα εγκατάστασής τους. Για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει το άρθρο 7  παράγραφος 1 του Κανονισμού

3) ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΗΜΕΔΑΠΑ Η ΑΛΛΟΔΑΠΑ

Όλα τα ως άνω

4) ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

α) Εγγυητική επιστολή ως ανωτέρω

β) Βεβαίωση εποπτεύουσας αρχής ότι ο συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα

γ) Πιστοποιητικά ως παράγραφος Β και Γ των απαιτουμένων δικαιολογητικών για τους Έλληνες πολίτες

5) ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ (ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)

α) Όλα τα παραπάνω κατά περίπτωση δικαιολογητικά για κάθε προμηθευτή που συμμετέχει στην Ένωση

β) Πιστοποιητικό σκοπιμότητας ΕΟΜΜΕΧ για ενώσεις που αποτελούνται από μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν και επιχειρήσεις εσωτερικού ή εξωτερικού. Το ποσοστό των ΜΜΕ πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 50%.Το πιστοποιητικό αυτό δύναται να προσκομιστεί εντός 15 ημερών από την διενέργεια του διαγωνισμού

γ). Οι ΜΜΕ εκτός από τα πιο πάνω δικαιολογητικά μαζί με την προσφορά τους υποβάλλουν και κάθε άλλο απαραίτητο δικαιολογητικό, που εκδίδεται ή θεωρείται από τον ΕΟΜΜΕΧ, από το οποίο να προκύπτει ότι ανταποκρίνονται στα κριτήρια που καθορίζονται για τη χρηματοδότησή τους από τις πράξεις που κάθε φορά εκδίδει ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά εκτός από την εγγύηση συμμετοχής, μπορεί να μην υποβάλλονται μαζί με την προσφορά, εφόσον έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία που διενεργεί την προμήθεια και δεν έχει λήξει η ισχύς τους, θα γίνεται δε ρητή μνεία στην προσφορά σχετικά με αυτό.

Εφόσον οι προμηθευτές συμμετέχουν στους διαγωνισμούς με εκπροσώπους τους υποβάλλουν βεβαίωση εκπροσώπησης, βεβαιουμένου του γνήσιου της υπογραφής του εκπροσωπούμενου από αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή ή συμβολαιογράφο.

Δήλωση του διαγωνιζόμενου ότι έλαβε γνώση των όρων της παρούσας διακήρυξης και των σχετικών με αυτήν διατάξεων και νόμων και τους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα.

Οι διαγωνιζόμενοι, εκτός των παραπάνω δικαιολογητικών, θα πρέπει επιπλέον :

1.Να καταθέσουν τιμοκατάλογο λιανικής με τα ανταλλακτικά τα οποία  θα χρησιμοποιούνται ανά όχημα-μηχάνημα . Θα αναφέρεται ο αριθμός (PART NUMBER) το εργοστάσιο και η χώρα κατασκευής των προτεινόμενων ανταλλακτικών.

Οι διαγωνιζόμενοι να καταθέσουν τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο για κάθε κατηγορία  οχήματος-μηχανήματος  για τα οποία υποβάλλουν προσφορά.  Ο κατάλογος θα υποβληθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (CD ROM). Σε κάθε κατάλογο και CD θα αναγράφεται ευκρινώς ο διαγωνισμός, καθώς και η κατηγορία και ο τύπος  οχήματος – μηχ/τος της μελέτης για την οποία αντιστοιχεί.

Οι διαγωνιζόμενοι θα προσφέρουν τιμές σε ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α για όλα τα ανταλλακτικά για κάθε κατηγορία και προσφερόμενο τύπο, οχήματος-μηχανήματος. Στον τιμοκατάλογο που θα κατατεθεί από κάθε διαγωνιζόμενο την ημέρα του διαγωνισμού θα τηρείται επί ποινή αποκλεισμού η κωδικοποίηση   (PART NUMBER) του εργοστασίου κατασκευής των εν λόγω οχημάτων-μηχ/των ή αναγνωρισμένων οίκων, εγκεκριμένων από τον κατασκευαστή (κωδικός εγκεκριμένου – κωδικός κατασκευαστή).

Επί των τιμών του τιμοκαταλόγου  θα προσφερθεί ενιαίο ποσοστό έκπτωσης επί τις εκατό (%).

2.  Να καταθέσουν τιμοκατάλογο παροχής υπηρεσιών τον οποίο θα χρησιμοποιούν  ανά τύπο, οχήματος-μηχανήματος  και ενδεικτικά θα πρέπει να αναφέρει τα ακόλουθα:

- Κωδικό και περιγραφή εκάστης εργασίας

- Την τιμή κάθε προσφερόμενης εργασίας επισκευής ή συντήρησης χωρίς Φ.Π.Α

Οι διαγωνιζόμενοι θα καταθέσουν τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο για κάθε κατηγορία και τύπο, οχήματος-μηχανήματος για τα οποία υποβάλλουν προσφορά.  Ο κατάλογος θα υποβληθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (CD ROM). Σε κάθε κατάλογο και CD θα αναγράφεται ευκρινώς ο διαγωνισμός, καθώς και η κατηγορία και ο τύπος πλαισίου οχήματος – μηχ/τος  της μελέτης για την οποία αντιστοιχεί.

Σε περίπτωση που ελάχιστες εργασίες εκ παραδρομής δεν αναφέρονται στους προσκομισθέντες τιμοκατάλογους θα δίνεται η δυνατότητα, για αυτές τις εργασίες να γίνεται η χρέωση με ώρα εργασίας ανά επισκευή ή συντήρηση μετά την σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντος. Για το λόγω αυτό στην οικονομική προσφορά θα υποβληθεί και η τιμή της ώρας εργασίας.

Κατά περίπτωση :

α.Στην περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων στο διαγωνισμό είναι  κατασκευαστής και διανομέας στη χώρα συγκεκριμένου τύπου οχημάτων ή μηχανημάτων ή υπερκατασκευών και διαθέτει συνεργείο επισκευής ιδιόκτητο ή προτείνει εξουσιοδοτημένο συνεργείο του επίσημου δικτύου του, θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών για τα αντίστοιχα οχήματα ή μηχανήματα  του Δήμου ή τον πλήρη τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της εταιρείας του συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του με την οποία θα βεβαιώνει ότι διαθέτει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης που θα αναλάβει να εκτελεί, ότι ο τιμοκατάλογος που καταθέτει περιέχει όλες τις εργασίες και τα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα ή μηχανήματα ή υπερκατασκευές του Δήμου και είναι τα γνήσια που προτείνει.

β. Στην περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων στο διαγωνισμό είναι: Αποκλειστικός  ή επίσημος αντιπρόσωπος ή διανομέας στη χώρα και διαθέτει συνεργείο επισκευής ιδιόκτητο, θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της εταιρείας για τα αντίστοιχα οχήματα ή μηχ/τά  του Δήμου ή τον πλήρη τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της εταιρείας  συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του με την οποία θα βεβαιώνει ότι οι τιμοκατάλογοι που καταθέτει περιέχουν όλες τις εργασίες και τα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα ή μηχ/τά ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Η προσφορά του θα συνοδεύεται από επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των  η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητά του ως αποκλειστικού ή επίσημου αντιπρόσωπου ή διανομέα.

Η προσφορά του θα συνοδεύεται επίσης, από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά είναι τα γνήσια που προτείνει ο κατασκευαστής του οχήματος-μηχ/τος ή της υπερκατασκευής για το οποίο προορίζονται.

γ. Στην περίπτωση που ο συμμετέχων στο διαγωνισμό ανήκει σε επίσημο δίκτυο αντιπροσωπείας ή διανομής εταιρείας κατασκευής οχημάτων-μηχ/των  στη χώρα και διαθέτει συνεργείο, θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών του δικτύου, για τα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου ή τον πλήρη τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της εταιρείας συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του με την οποία θα βεβαιώνει ότι διαθέτει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης που θα αναλάβει να εκτελεί, ότι οι τιμοκατάλογοι που καταθέτει περιέχουν όλες τις εργασίες και τα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Εάν είναι εξουσιοδοτημένος έμπορος, θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών του δικτύου για τα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα βεβαιώνει ότι ο τιμοκατάλογος περιέχει όλα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Η προσφορά των ανωτέρω  θα συνοδεύεται από επιστολή του επίσημου αντιπροσώπου ή διανομέα της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα ή το εξωτερικό, η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητα του ως μέλους του επίσημου δικτύου της εταιρείας και αντίστοιχα από επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα, η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητα του επίσημου αντιπρόσωπου.

Η προσφορά των ανωτέρω θα συνοδεύεται επίσης, από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά είναι τα γνήσια που προτείνει ο κατασκευαστής του οχήματος-μηχ/τος ή της υπερκατασκευής για το οποίο προορίζονται.

δ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων στο διαγωνισμό είναι: Ανεξάρτητος έμπορος ή ανεξάρτητο συνεργείο επισκευής και διακινεί ή χρησιμοποιεί ανταλλακτικά τα οποία προμηθεύεται από το εκάστοτε επίσημο δίκτυο διακίνησης ανταλλακτικών των επίσημων αντιπροσώπων ή διανομέων στη χώρα.

Ο μεν πρώτος θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών του δικτύου για τα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου ή τον πλήρη κατάλογο ανταλλακτικών της κατασκευάστριας εταιρείας ή αντιπροσωπείας συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του με την οποία θα βεβαιώνει ότι ο Τιμοκατάλογος που καταθέτει περιέχει τα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου  και είναι τα γνήσια που προτείνει.

Η προσφορά του θα συνοδεύεται από επιστολή του επίσημου αντιπροσώπου ή διανομέα, της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα η οποία θα βεβαιώνει ότι αναλαμβάνει σε περίπτωση κατακύρωσης της προμήθειας να τον τροφοδοτεί με τα απαραίτητα ανταλλακτικά για όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα, η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητα του επίσημου αντιπρόσωπου ή διανομέα.

Ο δε δεύτερος θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών  & τον επίσημο τιμοκατάλογο εργασιών του δικτύου για τα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου ή τον πλήρη κατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της κατασκευάστριας εταιρείας ή αντιπροσωπείας – τον οποίο  θα χρησιμοποιεί για τα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα βεβαιώνει ότι οι τιμοκατάλογοι που καταθέτει περιέχουν όλες τις εργασίες  και τα γνήσια ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Η προσφορά του θα συνοδεύεται από επιστολή του επίσημου αντιπροσώπου ή διανομέα, της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα η οποία θα βεβαιώνει ότι αναλαμβάνει σε περίπτωση κατακύρωσης της προμήθειας ή εργασίας να τον τροφοδοτεί με τα απαραίτητα ανταλλακτικά ή να του παρέχει εάν χρειαστεί και τεχνική κάλυψη για όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα, η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητα του επίσημου αντιπρόσωπου ή διανομέα.

Επίσης θα πρέπει να αποδείξει καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα ότι διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό το οποίο είναι εκπαιδευμένο να επεμβαίνει στα αντίστοιχα μηχανικά μέρη ή να καταθέσει βεβαίωση του κατασκευαστή ή του επίσημου αντιπρόσωπου του οχήματος-μηχ/τος- υπερκατασκευής στη χώρα μας, ότι διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να επεμβαίνει στα αντίστοιχα μηχανικά μέρη.

ε. Στην περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων στο διαγωνισμό δηλώσει συμμετοχή για οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου που δεν έχουν καταγραφεί στην μελέτη, η μάρκα, ο τύπος και ο κατασκευαστής – λόγω παλαιότητας ή έλλειψης στοιχείων τότε:

Ο συμμετέχων στο διαγωνισμό εάν είναι ανεξάρτητος έμπορος ή ανεξάρτητο συνεργείο επισκευής και  διακινεί ή χρησιμοποιεί ανταλλακτικά τα οποία προμηθεύεται από κατασκευαστές ή επισήμους εισαγωγείς τα οποία προορίζονται για χρήση στα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου θα καταθέσει:   Ο μεν πρώτος  τον τιμοκατάλογο  ανταλλακτικών της εταιρείας του, ο δε  δεύτερος τον τιμοκατάλογο  ανταλλακτικών & τον  τιμοκατάλογο εργασιών  του συνεργείου του τον  οποίο  θα χρησιμοποιεί  για τα  οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Οι ανωτέρω θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά είναι κατάλληλα για τη χρήση για την οποία αυτά προορίζονται προσκομίζοντας κατά περίπτωση επίσημη βεβαίωση του κατασκευαστή ή βεβαίωση του επίσημου εισαγωγέα στη χώρα η οποία θα αναφέρει ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά τα οποία θα αναφέρονται αναλυτικά είναι κατάλληλα και αποδεκτά για την χρήση για την οποία προορίζονται.

Η βεβαίωση καταλληλότητας εφόσον παρέχεται από επίσημο αντιπρόσωπο ή διανομέα των αντίστοιχων οχημάτων ή υπερκατασκευών στη χώρα θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητά του.

Στις προσφορές αυτές θα επισυνάπτεται κατάλογος – prospectus του κατασκευαστή του ανταλλακτικού ή του επίσημου αντιπρόσωπου του στη χώρα όχι σε φωτοαντίγραφο.

Τα κατατιθέμενα Prospectus, η παρουσία των οποίων είναι υποχρεωτική για τα προσφερόμενα είδη, πρέπει να επαληθεύουν τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναγράφονται στις προσφορές.

Η προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση  και του επίσημου εισαγωγέα τους στη χώρα με την οποία αναλαμβάνουν να τροφοδοτούν τον διαγωνιζόμενο με τα απαραίτητα ανταλλακτικά για το τρέχον έτος έτσι ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δήμο.

Επίσης θα πρέπει να αποδείξει καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα ότι διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό το οποίο είναι εκπαιδευμένο να επεμβαίνει στα αντίστοιχα μηχανικά μέρη.

Επισκευές ελαστικών

Ειδικότερα για την συντήρηση-επισκευή των ελαστικών η τιμή προσφοράς είναι για επισκευές «εντός-εκτός κατασ/τος» και περιλαμβάνει:

Εξαγωγή τροχού, ξεμοντάρισμα ελαστικού, εκτενή έλεγχο των ζημιών, επιδιόρθωση με την χρήση των απαραίτητων υλικών & μικρούλικων (μανσόν, μανιτάρι, τυχόν αλλαγή βαλβίδας, προέκτασης, αεροθαλάμου, φασκιάς, λάστιχο στεγανότητας κλπ), μοντάρισμα ελαστικού, επανατοποθέτηση τροχού και ζυγοστάθμιση.

Επιπλέον οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνουν:

1. Tο χρόνο παράδοσης των εργασιών, ο οποίος θα πρέπει να είναι άμεσος.

2. Ότι διαθέτουν κινητό συνεργείο για επισκευές ελαστικών «εκτός καταστήματος» για όλα τα οχήματα-μηχ/τα του Δήμου.

3. Ότι η τιμή προσφοράς αφορά επισκευές εντός – εκτός του καταστήματός τους οι οποίες θα περιλαμβάνουν: Εξαγωγή τροχού, ξεμοντάρισμα ελαστικού, εκτενή έλεγχο των ζημιών, επιδιόρθωση με την χρήση των απαραίτητων υλικών & μικρούλικων (μανσόν, μανιτάρι, τυχόν αλλαγή βαλβίδας, προέκτασης, αεροθαλάμου, φασκιάς, λάστιχο στεγανότητας κλπ), μοντάρισμα ελαστικού, επανατοποθέτηση τροχού και ζυγοστάθμιση.

4. Ότι θα παρέχουν άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση κλίσης από το Γρ. Κινήσεως του Δήμου και ότι δεν θα επιβαρύνουν τον Δήμο με επιπλέον έξοδα διότι αυτά έχουν συμπεριληφθεί στην τιμή προσφοράς τους.

5. Ότι προσφέρουν καθ΄ όλη την διάρκεια της σύμβασης τουλάχιστον δέκα (10) δωρεάν μεταβάσεις για επισκευή ελαστικών «εκτός έδρας» για την εξυπηρέτηση του Δήμου σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Η χρέωση των επισκευών σ΄ αυτές τις περιπτώσεις θα γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα τιμή προσφοράς.

Λοιποί όροι:

- Η βεβαίωση καταλληλότητας εφόσον παρέχεται από επίσημο αντιπρόσωπο ή διανομέα των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητά του.

- Οι ανωτέρω τιμοκατάλογοι να παραδοθούν για κάθε όχημα-μηχάνημα-υπερκατασκευή σε έντυπη & ηλεκτρονική μορφή.

- Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην πληρότητα των κατατιθέμενων τιμοκαταλόγων από τους διαγωνιζόμενους δεδομένου ότι θα πρέπει να περιλαμβάνουν οτιδήποτε αν χρειαστεί να τιμολογηθεί από τους ανάδοχους στο μέλλον.

Ελάχιστα ανταλλακτικά που δεν περιληφθούν, εκ παραδρομής, στους προσφερόμενους τιμοκατάλογους και CD αυτά γίνονται δεκτά στο διαγωνισμό με την έκπτωση που προσφέρει ο εκάστοτε προμηθευτής.

- Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος προτείνει τα γνήσια ανταλλακτικά τα οποία προτείνονται από τα εργοστάσια κατασκευής των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών.

Απορρίπτονται ανταλλακτικά ιμιτασιόν και ανταλλακτικά που δεν είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές των εκάστοτε κατασκευαστών των οχημάτων-μηχ/των-υπερκατασκευών και των αντίστοιχων μηχανικών μερών τους κατά περίπτωση.

- Θα αναφέρεται το εργοστάσιο και η χώρα  κατασκευής των προτεινόμενων γνήσιων εργοστασιακών ανταλλακτικών και στις συσκευασίες ο αριθμός (PART NUMBER)

- Σε περίπτωση που απαιτηθεί έλεγχος σε εξειδικευμένο εργαστήριο για εξακρίβωση του λόγου αστοχίας των υλικών, τα έξοδα βαρύνουν το μειοδότη.

- Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση σε θέση να αποδείξουν τη γνησιότητα αλλά και καταλληλότητα των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών.

- Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία πάψουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης να ισχύουν κάποιοι από τους παρακάτω όρους ο Δήμος μπορεί να κηρύξει τον προμηθευτή έκπτωτο.

- Τα ανταλλακτικά που προσφέρονται πρέπει να είναι τα κατάλληλα για το σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται, με έμφαση στην προέλευση τους όσον αφορά στο αν είναι τα γνήσια τα οποία προτείνει ο κατασκευαστής.

- Οι διαγωνιζόμενοι που διαθέτουν συνεργείο επισκευής, να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία να δηλώνουν ότι, σε περίπτωση που δεν ανακηρυχθούν μειοδότες στα ανταλλακτικά δύναται να εκτελούν εργασίες συντήρησης – επισκευής στα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου με ανταλλακτικά που θα τους χορηγεί η Υπηρεσία.

- Οι ανάδοχοι θα πρέπει εντός δύο εργάσιμων ημερών από την γραπτή ενημέρωση της υπηρεσίας να παραλαμβάνουν το εκάστοτε όχημα προς συντήρηση και επισκευή.

- Σε κάθε περίπτωση οι διαγωνιζόμενοι  θα πρέπει να ορίσουν  συνεργάτες εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου με υπεύθυνη δήλωση και στους οποίους θα παρέχουν  όλη την διάρκεια  της σύμβασης οποιαδήποτε τεχνική κάλυψη.

- Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με υπεύθυνη δήλωση η οποία θα επισυνάπτεται στην προσφορά τους, θα δηλώνουν ότι θα δέχονται τον έλεγχο στο συνεργείο τους στο χώρο επισκευής από την επίβλεψη η οποία θα ορίζεται από την υπηρεσία όποτε η επίβλεψη θεωρεί ότι είναι αναγκαίος ο έλεγχος.

Άρθρο 8ο

Τιμές προσφορών επιβαρύνσεις μειοδοτών

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι τυχόν κρατήσεις υπέρ τρίτων ως και κάθε άλλη επιβάρυνση, εκτός από τον ΦΠΑ, καθώς και η παράδοση του υλικού στον τόπο και με τον τρόπο που προβλέπει η διακήρυξη. Η προσφερόμενη τιμή θα είναι σε ευρώ (€). Προσφορά σε άλλο νόμισμα απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Προσφορά από την οποία δεν προκύπτει με σαφήνεια η προσφερόμενη τιμή  απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

Άρθρο 9ο

Αποσφράγιση προσφορών

Το αρμόδιο όργανο αποσφράγισης των προσφορών αποσφραγίζει τον κύριο φάκελο των προσφορών την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 και  ώρα 12:00 και μονογράφει όλα τα δικαιολογητικά συμμετοχής και τα στοιχεία της τεχνικής προσφοράς. Στη συνέχεια διαπιστώνεται η συνέπεια των προσφερόμενων υλικών ως προς τις απαιτήσεις των τεχνικών όρων της διακήρυξης, και απορρίπτονται εκείνες οι προσφορές που τυχόν δεν συμφωνούν με την διακήρυξη. Στη συνέχεια ανοίγονται οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών και ο προσφέρων τη χαμηλότερη τιμή  και ως εκ τούτου την πιο συμφέρουσα προσφορά ανακηρύσσεται προσωρινός μειοδότης.

Άρθρο 10ο

Κρίση αποτελεσμάτων του διαγωνισμού

Το αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού με γνωμοδότησή του προς την  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που αποφασίζει σχετικά, προτείνει

α) Κατακύρωση της προμήθειας.

β) Ματαίωση των αποτελεσμάτων και επανάληψη με ίδιους ή νέους όρους.

γ)Την κατανομή της προμήθειας εφόσον πρόκειται για διαιρετό υλικό μεταξύ ισοδυνάμων προσφορών ή την διενέργεια κλήρωσης μεταξύ τους. Ισοδύναμες θεωρούνται οι προσφορές που έχουν την ίδια τιμή στους διαγωνισμούς με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή και είναι σύμφωνες προς τους όρους της διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών. Στην περίπτωση που το αρμόδιο όργανο γνωμοδοτεί για:

α) Ματαίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και απ’ ευθείας ανάθεση της προμήθειας,

β) Συνέχιση του διαγωνισμού με την υποβολή νέων προσφορών χωρίς τροποποίηση των όρων,

γ) Τελική ματαίωση της προμήθειας και επανάληψη του διαγωνισμού με νέους όρους, τότε την τελική απόφαση λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολούθως οι φάκελοι αποστέλλονται στην Οικονομική Επιτροπή  μαζί με τα πρακτικά που οι αρμόδιες επιτροπές θα συντάξουν για τελική κατακύρωση μαζί και με τις τυχόν ενστάσεις και τις γνωμοδοτήσεις των επιτροπών γι’ αυτές.

Άρθρο 11ο

Συνέχιση του διαγωνισμού

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και έπειτα από γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου μπορεί ο διαγωνισμός να συνεχισθεί με υποβολή νέων προσφορών από τους αρχικά συμμετέχοντες χωρίς τροποποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών. Προϋπόθεση όμως ο αρχικός διαγωνισμός να έχει αποτύχει ή να έχει κριθεί ασύμφορο το αποτέλεσμά του.

Άρθρο 12ο

Ενστάσεις προ της υπογραφής της σύμβασης

α) Ενστάσεις κατά της διακήρυξης

Υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία που διενεργεί τον διαγωνισμό μέσα στο μισό του χρόνου από τη δημοσίευση της διακήρυξης μέχρι την υποβολή προσφορών. Η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εκδίδεται το αργότερο πέντε (5) ημέρες πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού. Οι ενιστάμενοι λαμβάνουν γνώση της σχετικής απόφασης με δική τους φροντίδα.

β) Ενστάσεις κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή τη συμμετοχή προμηθευτή.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην αρμόδια για την διενέργεια του διαγωνισμού υπηρεσία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και μέχρι και της επομένης εργάσιμης ημέρας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του αντίστοιχου σταδίου. Οι ενστάσεις κατά της νομιμότητας ή συμμετοχής διαγωνιζομένων δεν ανακόπτουν τη συνέχιση του διαγωνισμού αλλά απόφαση λαμβάνεται από τη Οικονομική Επιτροπή μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και κατόπιν γνωμοδότησης της επιτροπής αξιολόγησης. Για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που λαμβάνονται οι ενιστάμενοι λαμβάνουν γνώση με δική τους φροντίδα. Ενστάσεις που υποβάλλονται για άλλο λόγο εκτός των προαναφερομένων δεν λαμβάνονται υπόψη.

Άρθρο 13ο

Προέλευση-Ποιότητα προσφερόμενων υλικών

Οι εργασίες θα εκτελούνται σύμφωνα με τους νόμους της τέχνης και της επιστήμης και τα ανταλλακτικά θα είναι αρίστης ποιότητας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται στην γενική και ειδική συγγραφή υποχρεώσεων και την τεχνική έκθεση,    που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να ελέγχει τα δείγματα των προσφερομένων ειδών να στέλνει αυτά κατά την κρίση του σε οποιοδήποτε εργαστήριο για εξακρίβωση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, με δαπάνη των προμηθευτών.

Ο χρόνος εγγυήσεως των ανταλλακτικών-εργασιών  θα αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης  και δεν θα είναι μικρότερος από δώδεκα (12) μήνες. Κατά το χρόνο της εγγυήσεως ο προμηθευτής υποχρεούται να προβαίνει στην άμεση αντικατάσταση κάθε ανταλλακτικού το οποίο παρουσιάζει βλάβη ή φθορά από κακή  ποιότητα ή κακή συναρμολόγηση καθώς και την επισκευή κάθε βλάβης με δικές του δαπάνες.

.

Άρθρο 14ο

Ανακοίνωση κατακύρωσης

Στον προμηθευτή που έγινε η κατακύρωση αποστέλλεται ανακοίνωση σύμφωνα με το άρθρο 24 του ΕΚΠΟΤΑ.

Άρθρο 15ο

Υπογραφή σύμβασης

Ο προμηθευτής στον οποίο κατακυρώθηκε η προμήθεια υποχρεούται εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της ανακοίνωσης να προσέλθει για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Ο χρόνος παράδοσης αρχίζει από την εκπνοή αυτής της προθεσμίας.

Άρθρο 16ο

Σύμβαση

Η σύμβαση καταρτίζεται από την υπηρεσία και υπογράφεται από τα συμβαλλόμενα μέρη, και σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης.

Άρθρο 17ο

Εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης

Ο προμηθευτής  στον οποίο έγινε η κατακύρωση ή η ανάθεση, υποχρεούται να καταθέσει εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, το ύψος της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% της συνολικής συμβατικής αξίας, χωρίς τον Φ.Π.Α.

Η εγγύηση κατατίθεται προ ή κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης θα πρέπει να περιλαμβάνει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ τα ακόλουθα:

α. Τον αριθμό της σύμβασης, το είδος και η ημερομηνία έκδοσης της εγγυητικής επιστολής.

β. Τον εκδότη.

γ. Ότι η εγγυητική επιστολή ισχύει μέχρι της επιστροφής της.

δ. Τον αριθμό της εγγύησης.

ε. Το ποσό που καλύπτει η εγγύηση.

στ. Την πλήρη επωνυμία και τη διεύθυνση του προμηθευτή υπέρ του οποίου εκδίδεται η εγγύηση.

ζ. Την υπηρεσία προς την οποία απευθύνεται.

η. Τους όρους ότι

Ι. Η εγγύηση παρέχεται ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα, ο δε εκδότης παραιτείται της ένστασης της διζήσεως.

ΙΙ. Το ποσό της εγγύησης τηρείται στην διάθεση της Υπηρεσίας που διενεργεί τον διαγωνισμό και θα καταβληθεί ολικά ή μερικά μέσα σε τρεις (3) ημέρες μετά από απλή έγγραφη ειδοποίηση.

ΙΙΙ. Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται σε πάγιο τέλος χαρτοσήμου.

Στην περίπτωση ένωσης προμηθευτών οι εγγυήσεις περιλαμβάνουν και τον όρο ότι η εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των μελών της ένωσης.

Άρθρο 18ο

Παραλαβή υλικών

Η παραλαβή των υλικών όπως και της καλής εκτέλεσης των εργασιών θα γίνεται από την αρμόδια επιτροπή.

Άρθρο 19ο

Τρόπος πληρωμής

Η πληρωμή της αξίας των ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης και επισκευής των οχημάτων και μηχανημάτων έργου θα γίνεται μετά την παράδοση των νομίμων παραστατικών και την εκκαθάριση της δαπάνης σύμφωνα με το λογιστικό των ΟΤΑ και την θεώρηση του χρηματικού εντάλματος πληρωμής (ΧΕΠ) από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Ευβοίας.

Άρθρο 20ο

Χρόνος παράδοσης

Ο χρόνος παράδοσης λήγει την 31/12/2012. Η παράδοση θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες. Λόγω του κοινωφελούς έργου που εκτελούν τα οχήματα-μηχανήματα του Δήμου οι χρόνοι παράδοσης των ανταλλακτικών-εργασιών θα πρέπει να είναι οι μικρότεροι δυνατοί.

Άρθρο 21ο

Τόπος παράδοσης

Η παράδοση των ανταλλακτικών θα γίνεται, σταδιακά, σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου, και μόνο κατόπιν συγκεκριμένης παραγγελίας,  ως εξής:

Α) για τις δημοτικές ενότητες Κύμης-Κονιστρών στο κτήριο του γραφείου κίνησης Κύμης   στον οικισμό Μεντουλίου της τοπικής κοινότητας Καλημεριάνων

Β) για την δημοτική ενότητα Αυλώνος στο κτήριο του γραφείου κίνησης στο Αυλωνάρι

Γ) για τις δημοτικές ενότητες Ταμυνέων- Δυστίων  στο κτήριο του γραφείου κίνησης στο Αλιβέρι.

Το κόστος μεταφοράς θα βαρύνει τον προμηθευτή. Επίσης η συντήρηση – επισκευή των μεταφορικών μέσων και λοιπών μηχανημάτων θα πραγματοποιείται στο εκάστοτε συνεργείο.

Άρθρο 22ο

Γλώσσα

Όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να είναι στην Ελληνική γλώσσα.

Άρθρο 23ο

Κανόνες δημοσιότητας της διακήρυξης

Η περίληψη της παρούσας θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ,  σε 2 οικονομικές εφημερίδες και σε μια εβδομαδιαία και δύο ημερήσιες εφημερίδες του νομού. Επίσης, θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, στο πρόγραμμα Διαύγεια, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Άρθρο 24ο

Διαφορές διακήρυξης-Νόμων

Όταν η διακήρυξη έχει ασάφεια υπερισχύει ο ΕΚΠΟΤΑ.

Όταν η διακήρυξη δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο άρθρο της ισχύει ο ΕΚΠΟΤΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ

Γ Ε Ν Ι Κ Η  και  Ε Ι Δ Ι Κ Η Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Η    Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Σ Ε Ω Ν

ΑΡΘΡΟ  1Ο Αντικείμενο Προμήθειας

Η παρούσα συγγραφή αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών και ελαστικών, και την συντήρηση- επισκευή των οχημάτων και μηχανημάτων έργου του δήμου, από το ελεύθερο εμπόριο όπως  αναφέρονται στους σχετικούς πίνακες και τον  ενδεικτικό  προϋπολογισμό.

ΑΡΘΡΟ  2ο Ενδεικτικός Προϋπολογισμός Δαπάνης

Το ύψος της δαπάνης της προμήθειας ανταλλακτικών και εργασιών ανέρχεται στο ποσό των  135.850,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η ενδεικτικά προϋπολογισθείσα δαπάνη ανταλλακτικών ανέρχεται σε 93.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η ενδεικτικά προϋπολογισθείσα δαπάνη εργασιών ανέρχεται σε 42.650,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Τα ποσά που αναφέρονται ανά κατηγορία δαπάνης στον ενδεικτικό προϋπολογισμό δεν δεσμεύουν τον Δήμο όσον αφορά στη διάθεση τους. Η διάθεση και κατανομή των αναφερόμενων ποσών θα γίνεται σταδιακά και βάσει των πραγματικών αναγκών της υπηρεσίας που θα εμφανιστούν κατά την διάρκεια του έτους 2012 και μέχρι εξαντλήσεως τους.

ΑΡΘΡΟ  3Ο Ισχύουσες Διατάξεις

Οι διατάξεις που Ισχύουν είναι:

  1. Τις διατάξεις  και τ’ άρθρα της Υ. Α. 11389/93 του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. «Περί ΕΚ.ΠΟ.ΤΑ» η οποία τελεί σε πλήρη ισχύ σε ότι αφορά τις Δημοτικές & Κοινοτικές Προμήθειες.
  2. Η υπουργική απόφαση Π1/84/1997 με την οποία εξαιρέθηκε η ένταξη στο

Ε.Π.Π. η προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου.

  1. Ο Νόμος 3463/2006, ΦΕΚ114/Τ.Α΄/08-06-2006 περί «Δημοτικού & κοινοτικού

Κώδικα».

4.    To N.2286/95 , «Προμήθειες δημόσιου τομέα και ρυθμίσεις συναφών

θεμάτων».

5. Το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α 87/7-6-2010) Νέα αρχιτεκτονική της

αυτοδιοίκησης  και της αποκεντρωμένης διοίκησης-Πρόγραμμα

Καλλικράτης.

ΑΡΘΡΟ  4ο Τεύχη δημοπράτησης

Η παρούσα Μελέτη.

και η Διακήρυξη

ΑΡΘΡΟ  5ο Τρόπος εκτελέσεως της προμήθειας.

Η παρούσα προμήθεια θα γίνει με ανοιχτό μειοδοτικό  διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή  και με τους όρους που καθορίζει η Οικονομική  Επιτροπή σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ.

ΑΡΘΡΟ  6ο Υποβολή προσφορών-τεχνικά χαρακτηριστικά

Οι διαγωνιζόμενοι, εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών που προβλέπονται στην διακήρυξη, θα πρέπει επιπλέον :

1. Να καταθέσουν τιμοκατάλογο λιανικής με τα ανταλλακτικά τα οποία  θα χρησιμοποιούνται ανά όχημα-μηχάνημα ή υπερκατασκευή. Θα αναφέρεται ο αριθμός (PART NUMBER) το εργοστάσιο και η χώρα κατασκευής των προτεινόμενων ανταλλακτικών.

Οι διαγωνιζόμενοι να καταθέσουν τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο για κάθε κατηγορία  οχήματος-μηχανήματος ή υπερκατασκευής για τα οποία υποβάλλουν προσφορά.  Ο κατάλογος θα υποβληθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (CD ROM). Σε κάθε κατάλογο και CD θα αναγράφεται ευκρινώς ο διαγωνισμός, καθώς και η κατηγορία και ο τύπος  οχήματος – μηχ/τος – υπερκατασκευής της μελέτης για την οποία αντιστοιχεί.

Οι διαγωνιζόμενοι θα προσφέρουν τιμές σε ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α για όλα τα ανταλλακτικά για κάθε κατηγορία και προσφερόμενο τύπο, οχήματος-μηχανήματος-υπερκατασκευής. Στον τιμοκατάλογο που θα κατατεθεί από κάθε διαγωνιζόμενο την ημέρα του διαγωνισμού θα τηρείται επί ποινή αποκλεισμού η κωδικοποίηση   (PART NUMBER) του εργοστασίου κατασκευής των εν λόγω οχημάτων-μηχ/των-υπερκατασκευών ή αναγνωρισμένων οίκων, εγκεκριμένων από τον κατασκευαστή (κωδικός εγκεκριμένου – κωδικός κατασκευαστή).

Επί των τιμών του τιμοκαταλόγου  θα προσφερθεί ενιαίο ποσοστό έκπτωσης επί τις εκατό (%).

2. Να καταθέσουν τιμοκατάλογο παροχής υπηρεσιών τον οποίο θα χρησιμοποιούν  ανά τύπο, οχήματος-μηχανήματος ή υπερκατασκευής και ενδεικτικά θα πρέπει να αναφέρει τα ακόλουθα:

- Κωδικό και περιγραφή εκάστης εργασίας

- Την τιμή κάθε προσφερόμενης εργασίας επισκευής ή συντήρησης χωρίς Φ.Π.Α

Οι διαγωνιζόμενοι να καταθέσουν τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο για κάθε κατηγορία και τύπο, οχήματος-μηχανήματος ή υπερκατασκευής για τα οποία υποβάλλουν προσφορά.  Ο κατάλογος θα υποβληθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (CD ROM). Σε κάθε κατάλογο και CD θα αναγράφεται ευκρινώς ο διαγωνισμός, καθώς και η κατηγορία και ο τύπος πλαισίου οχήματος – μηχ/τος – υπερκατασκευής της μελέτης για την οποία αντιστοιχεί.

Σε περίπτωση που ελάχιστες εργασίες εκ παραδρομής δεν αναφέρονται στους προσκομισθέντες τιμοκατάλογους θα δίνεται η δυνατότητα, για αυτές τις εργασίες να γίνεται η χρέωση με ώρα εργασίας ανά επισκευή ή συντήρηση μετά την σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντος. Για το λόγω αυτό στην οικονομική προσφορά θα υποβληθεί και η τιμή της ώρας εργασίας.

Επί των τιμών του τιμοκαταλόγου  θα προσφερθεί ενιαίο ποσοστό έκπτωσης επί τις εκατό (%).

Κατά περίπτωση :

α. Στην περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων στο διαγωνισμό είναι  κατασκευαστής και διανομέας στη χώρα συγκεκριμένου τύπου οχημάτων ή μηχανημάτων ή υπερκατασκευών και διαθέτει συνεργείο επισκευής ιδιόκτητο ή προτείνει εξουσιοδοτημένο συνεργείο του επίσημου δικτύου του, θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών για τα αντίστοιχα οχήματα ή μηχανήματα ή υπερκατασκευές του Δήμου ή τον πλήρη τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της εταιρείας του συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του με την οποία θα βεβαιώνει ότι διαθέτει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης που θα αναλάβει να εκτελεί, ότι ο τιμοκατάλογος που καταθέτει περιέχει όλες τις εργασίες και τα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα ή μηχανήματα ή υπερκατασκευές του Δήμου και είναι τα γνήσια που προτείνει.

β. Στην περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων στο διαγωνισμό είναι: Αποκλειστικός  ή επίσημος αντιπρόσωπος ή διανομέας στη χώρα και διαθέτει συνεργείο επισκευής ιδιόκτητο, θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της εταιρείας για τα αντίστοιχα οχήματα ή μηχ/τά ή υπερκατασκευές του Δήμου ή τον πλήρη τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της εταιρείας  συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του με την οποία θα βεβαιώνει ότι οι τιμοκατάλογοι που καταθέτει περιέχουν όλες τις εργασίες και τα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα ή μηχ/τά ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Η προσφορά του θα συνοδεύεται από επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητά του ως αποκλειστικού ή επίσημου αντιπρόσωπου ή διανομέα.

Η προσφορά του θα συνοδεύεται επίσης, από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά είναι τα γνήσια που προτείνει ο κατασκευαστής του οχήματος-μηχ/τος ή της υπερκατασκευής για το οποίο προορίζονται.

γ. Στην περίπτωση που ο συμμετέχων στο διαγωνισμό ανήκει σε επίσημο δίκτυο αντιπροσωπείας ή διανομής εταιρείας κατασκευής οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα και διαθέτει συνεργείο, θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών του δικτύου, για τα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου ή τον πλήρη τιμοκατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της εταιρείας συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του με την οποία θα βεβαιώνει ότι διαθέτει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης που θα αναλάβει να εκτελεί, ότι οι τιμοκατάλογοι που καταθέτει περιέχουν όλες τις εργασίες και τα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Εάν είναι εξουσιοδοτημένος έμπορος, θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών του δικτύου για τα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα βεβαιώνει ότι ο τιμοκατάλογος περιέχει όλα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Η προσφορά των ανωτέρω  θα συνοδεύεται από επιστολή του επίσημου αντιπροσώπου ή διανομέα της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα ή το εξωτερικό, η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητα του ως μέλους του επίσημου δικτύου της εταιρείας και αντίστοιχα από επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα, η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητα του επίσημου αντιπρόσωπου.

Η προσφορά των ανωτέρω θα συνοδεύεται επίσης, από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά είναι τα γνήσια που προτείνει ο κατασκευαστής του οχήματος-μηχ/τος ή της υπερκατασκευής για το οποίο προορίζονται.

δ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων στο διαγωνισμό είναι: Ανεξάρτητος έμπορος ή ανεξάρτητο συνεργείο επισκευής και διακινεί ή χρησιμοποιεί ανταλλακτικά τα οποία προμηθεύεται από το εκάστοτε επίσημο δίκτυο διακίνησης ανταλλακτικών των επίσημων αντιπροσώπων ή διανομέων στη χώρα.

Ο μεν πρώτος θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών του δικτύου για τα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου ή τον πλήρη κατάλογο ανταλλακτικών της κατασκευάστριας εταιρείας ή αντιπροσωπείας συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του με την οποία θα βεβαιώνει ότι ο Τιμοκατάλογος που καταθέτει περιέχει τα ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου  και είναι τα γνήσια που προτείνει.

Η προσφορά του θα συνοδεύεται από επιστολή του επίσημου αντιπροσώπου ή διανομέα, της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα η οποία θα βεβαιώνει ότι αναλαμβάνει σε περίπτωση κατακύρωσης της προμήθειας να τον τροφοδοτεί με τα απαραίτητα ανταλλακτικά για όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα, η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητα του επίσημου αντιπρόσωπου ή διανομέα.

Ο δε δεύτερος θα καταθέσει τον επίσημο τιμοκατάλογο ανταλλακτικών  & τον επίσημο τιμοκατάλογο εργασιών του δικτύου για τα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου ή τον πλήρη κατάλογο ανταλλακτικών & εργασιών της κατασκευάστριας εταιρείας ή αντιπροσωπείας – τον οποίο  θα χρησιμοποιεί για τα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα βεβαιώνει ότι οι τιμοκατάλογοι που καταθέτει περιέχουν όλες τις εργασίες  και τα γνήσια ανταλλακτικά που αφορούν στα αντίστοιχα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Η προσφορά του θα συνοδεύεται από επιστολή του επίσημου αντιπροσώπου ή διανομέα, της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα η οποία θα βεβαιώνει ότι αναλαμβάνει σε περίπτωση κατακύρωσης της προμήθειας ή εργασίας να τον τροφοδοτεί με τα απαραίτητα ανταλλακτικά ή να του παρέχει εάν χρειαστεί και τεχνική κάλυψη για όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα, η οποία θα βεβαιώνει την ιδιότητα του επίσημου αντιπρόσωπου ή διανομέα.

Επίσης θα πρέπει να αποδείξει καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα ότι διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό το οποίο είναι εκπαιδευμένο να επεμβαίνει στα αντίστοιχα μηχανικά μέρη ή να καταθέσει βεβαίωση του κατασκευαστή ή του επίσημου αντιπρόσωπου του οχήματος-μηχ/τος- υπερκατασκευής στη χώρα μας, ότι διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να επεμβαίνει στα αντίστοιχα μηχανικά μέρη.

ε. Στην περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων στο διαγωνισμό δηλώσει συμμετοχή για οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου που δεν έχουν καταγραφεί στην μελέτη, η μάρκα, ο τύπος και ο κατασκευαστής – λόγω παλαιότητας ή έλλειψης στοιχείων τότε:

Ο συμμετέχων στο διαγωνισμό εάν είναι ανεξάρτητος έμπορος ή ανεξάρτητο συνεργείο επισκευής και  διακινεί ή χρησιμοποιεί ανταλλακτικά τα οποία προμηθεύεται από κατασκευαστές ή επισήμους εισαγωγείς τα οποία προορίζονται για χρήση στα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου θα καταθέσει:   Ο μεν πρώτος  τον τιμοκατάλογο  ανταλλακτικών της εταιρείας του, ο δε  δεύτερος τον τιμοκατάλογο  ανταλλακτικών & τον  τιμοκατάλογο εργασιών  του συνεργείου του τον  οποίο  θα χρησιμοποιεί  για τα  οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου.

Οι ανωτέρω θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά είναι κατάλληλα για τη χρήση για την οποία αυτά προορίζονται προσκομίζοντας κατά περίπτωση επίσημη βεβαίωση του κατασκευαστή ή βεβαίωση του επίσημου εισαγωγέα στη χώρα η οποία θα αναφέρει ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά τα οποία θα αναφέρονται αναλυτικά είναι κατάλληλα και αποδεκτά για την χρήση για την οποία προορίζονται.

Η βεβαίωση καταλληλότητας εφόσον παρέχεται από επίσημο αντιπρόσωπο ή διανομέα των αντίστοιχων οχημάτων ή υπερκατασκευών στη χώρα θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητά του.

Στις προσφορές αυτές θα επισυνάπτεται κατάλογος – prospectus του κατασκευαστή του ανταλλακτικού ή του επίσημου αντιπρόσωπου του στη χώρα.

Τα κατατιθέμενα Prospectus, η παρουσία των οποίων είναι υποχρεωτική για τα προσφερόμενα είδη, πρέπει να επαληθεύουν τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναγράφονται στις προσφορές.

Η προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση του εργοστασίου κατασκευής των αντίστοιχων ανταλλακτικών καθώς και του επίσημου εισαγωγέα τους στη χώρα με την οποία αναλαμβάνουν να τροφοδοτούν τον διαγωνιζόμενο με τα απαραίτητα ανταλλακτικά για το τρέχον έτος έτσι ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δήμο.

Επίσης θα πρέπει να αποδείξει καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα ότι διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό το οποίο είναι εκπαιδευμένο να επεμβαίνει στα αντίστοιχα μηχανικά μέρη.

Επισκευές ελαστικών

Ειδικότερα για την συντήρηση-επισκευή των ελαστικών η τιμή προσφοράς είναι για επισκευές «εντός-εκτός κατασ/τος» και περιλαμβάνει:

Εξαγωγή τροχού, ξεμοντάρισμα ελαστικού, εκτενή έλεγχο των ζημιών, επιδιόρθωση με την χρήση των απαραίτητων υλικών & μικρούλικων (μανσόν, μανιτάρι, τυχόν αλλαγή βαλβίδας, προέκτασης, αεροθαλάμου, φασκιάς, λάστιχο στεγανότητας κλπ), μοντάρισμα ελαστικού, επανατοποθέτηση τροχού και ζυγοστάθμιση.

Επιπλέον οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνουν:

1. Tο χρόνο παράδοσης των εργασιών, ο οποίος θα πρέπει να είναι άμεσος.

2. Ότι διαθέτουν κινητό συνεργείο για επισκευές ελαστικών «εκτός καταστήματος» για όλα τα οχήματα-μηχ/τα του Δήμου.

3. Ότι η τιμή προσφοράς αφορά επισκευές εντός – εκτός του καταστήματός τους οι οποίες θα περιλαμβάνουν: Εξαγωγή τροχού, ξεμοντάρισμα ελαστικού, εκτενή έλεγχο των ζημιών, επιδιόρθωση με την χρήση των απαραίτητων υλικών & μικρούλικων (μανσόν, μανιτάρι, τυχόν αλλαγή βαλβίδας, προέκτασης, αεροθαλάμου, φασκιάς, λάστιχο στεγανότητας κλπ), μοντάρισμα ελαστικού, επανατοποθέτηση τροχού και ζυγοστάθμιση.

4. Ότι θα παρέχουν άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση κλίσης από τα Γρ. Κινήσεως του Δήμου και ότι δεν θα επιβαρύνουν τον Δήμο με επιπλέον έξοδα διότι αυτά έχουν συμπεριληφθεί στην τιμή προσφοράς τους.

5. Ότι προσφέρουν καθ΄ όλη την διάρκεια της σύμβασης τουλάχιστον δέκα (10) δωρεάν μεταβάσεις για επισκευή ελαστικών «εκτός έδρας» για την εξυπηρέτηση του Δήμου σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Η χρέωση των επισκευών σ΄ αυτές τις περιπτώσεις θα γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα τιμή προσφοράς.

Λοιποί όροι:

- Η βεβαίωση καταλληλότητας εφόσον παρέχεται από επίσημο αντιπρόσωπο ή διανομέα των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών στη χώρα θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητά του.

- Οι ανωτέρω τιμοκατάλογοι να παραδοθούν για κάθε όχημα-μηχάνημα-υπερκατασκευή σε έντυπη & ηλεκτρονική μορφή.

- Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην πληρότητα των κατατιθέμενων τιμοκαταλόγων από τους διαγωνιζόμενους δεδομένου ότι θα πρέπει να περιλαμβάνουν οτιδήποτε αν χρειαστεί να τιμολογηθεί από τους ανάδοχους στο μέλλον.

Ελάχιστα ανταλλακτικά που δεν περιληφθούν, εκ παραδρομής, στους προσφερόμενους τιμοκατάλογους και CD αυτά γίνονται δεκτά στο διαγωνισμό με την έκπτωση που προσφέρει ο εκάστοτε προμηθευτής.

- Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος προτείνει τα γνήσια ανταλλακτικά τα οποία προτείνονται από τα εργοστάσια κατασκευής των αντίστοιχων οχημάτων-μηχ/των ή υπερκατασκευών.

Απορρίπτονται ανταλλακτικά ιμιτασιόν και ανταλλακτικά που δεν είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές των εκάστοτε κατασκευαστών των οχημάτων-μηχ/των-υπερκατασκευών και των αντίστοιχων μηχανικών μερών τους κατά περίπτωση.

- Θα αναφέρεται το εργοστάσιο και η χώρα  κατασκευής των προτεινόμενων γνήσιων εργοστασιακών ανταλλακτικών και στις συσκευασίες ο αριθμός (PART NUMBER)

- Σε περίπτωση που απαιτηθεί έλεγχος σε εξειδικευμένο εργαστήριο για εξακρίβωση του λόγου αστοχίας των υλικών, τα έξοδα βαρύνουν το μειοδότη.

- Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση σε θέση να αποδείξουν τη γνησιότητα αλλά και καταλληλότητα των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών.

- Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία πάψουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης να ισχύουν κάποιοι από τους παρακάτω όρους ο Δήμος μπορεί να κηρύξει τον προμηθευτή έκπτωτο.

- Τα ανταλλακτικά που προσφέρονται πρέπει να είναι τα κατάλληλα για το σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται, με έμφαση στην προέλευση τους όσον αφορά στο αν είναι τα γνήσια τα οποία προτείνει ο κατασκευαστής.

- Οι διαγωνιζόμενοι που διαθέτουν συνεργείο επισκευής, να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία να δηλώνουν ότι, σε περίπτωση που δεν ανακηρυχθούν μειοδότες στα ανταλλακτικά δύναται να εκτελούν εργασίες συντήρησης – επισκευής στα οχήματα-μηχ/τα ή υπερκατασκευές του Δήμου με ανταλλακτικά που θα τους χορηγεί η Υπηρεσία.

- Οι ανάδοχοι θα πρέπει εντός δύο εργάσιμων ημερών από την γραπτή ενημέρωση της υπηρεσίας να παραλαμβάνουν το εκάστοτε όχημα προς συντήρηση και επισκευή.

- Σε κάθε περίπτωση οι διαγωνιζόμενοι  θα πρέπει να ορίσουν  συνεργάτες εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου με υπεύθυνη δήλωση και στους οποίους θα παρέχουν  όλη την διάρκεια  της σύμβασης οποιαδήποτε τεχνική κάλυψη.

- Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με υπεύθυνη δήλωση η οποία θα επισυνάπτεται στην προσφορά τους, θα δηλώνουν ότι θα δέχονται τον έλεγχο στο συνεργείο τους στο χώρο επισκευής από την επίβλεψη η οποία θα ορίζεται από την υπηρεσία όποτε η Επίβλεψη θεωρεί ότι είναι αναγκαίος ο έλεγχος.

- Οι ανάδοχοι δεν θα ενεργούν αυτοβούλως στην αποσυναρμολόγηση των προς επισκευή μερών, στην διάγνωση βλαβών, στην αποξήλωση για τη λήψη απόφασης για την επισκευή, στην εφαρμογή επανασυναρμολόγησης των προς επισκευή μερών και γενικά στην επισκευή χωρίς σε κάθε περίπτωση τη σύμφωνη γνώμη της επίβλεψης. Συντάσσεται, εφόσον το θεωρεί σκόπιμο η υπηρεσία, σε κάθε περίπτωση επισκευής, Τεχνική Έκθεση η οποία θα προσυπογράφεται από τον ανάδοχο και την επίβλεψη, στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά, η αρχική διάγνωση της βλάβης, η ακριβής διάγνωση της βλάβης έτσι όπως αυτή διαπιστώνεται από τον ανάδοχο και την επίβλεψη κατά τον λεπτομερή έλεγχο του μηχανικού μέρους και  οι αιτίες που προκάλεσαν τη βλάβη. Ακόμη η προτεινόμενη λύση αποκατάστασης της βλάβης, αντικατάσταση ή επισκευή των διαφόρων υποσυνόλων στο εκάστοτε μηχανικό μέρος,  και οι  εργασίες που έγιναν έτσι  όπως αυτές προβλέπονται  από  τα  τεχνικά  εγχειρίδια του κατασκευαστή.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να αναλάβει αδαπάνως την μεταφορά του οχήματος στο συνεργείο του εάν αυτό ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Τα κυριότερα ανταλλακτικά για τα οποία θα πρέπει να υποβληθεί προσφορά, ενδεικτικά κατά κατηγορία είναι τα ακόλουθα:

1. Κινητήρας

Καπάκι

Δακτυλίδια

μπιέλες

πείροι

Χιτώνια

Κουζινέτα εκκεντροφόρου

Οδηγοί βαλβίδων

Έδρες βαλβίδων

Φλάντζες, τσιμούχες

Ελατήρια

Αντλία πετρελαίου / βενζίνης

Αντλία νερού

Ακροφύσια ψεκασμού
Υπερσυμπιεστή

Φίλτρα λαδιού

Φίλτρα αέρα

Φίλτρα καυσίμου

2. Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων /
Αυτόματο κιβώτιο
ταχυτήτων

Φουρκέτες

Συγχρονιζέ

Ρουλεμάν

Γρανάζια

Φλάντζες

Τσιμούχες

Πρωτεύων άξονας κομπλέ

Δευτερεύων άξονας κομπλέ

Σταυροί ταχυτήτων

Σταθερά ταχυτήτων κλπ

3. Συμπλέκτης

Άνω τρόμπα συμπλέκτη

Κάτω τρόμπα συμπλέκτη

Σετ δίσκου πλατώ-ρουλεμάν

Ζεύγη θερμουίτ

Δίσκος

Πλατώ

Φυσούνα

4. Σύστημα αναρτήσεων
(σούστες, αποσβεστήρες
κραδασμών)

αμορτισέρ

σούστες

μπρακέτα

σινεμπλόκ

κόντρες κλπ.

5. Σύστημα πέδησης

Υλικά δικτύου αέρος

Κεντρική βαλβίδα

Φυσούνες τροχών

Ρεγουλατόροι φρένων

Ταμπούρα

Σιαγώνες θερμουίτ

ρουλεμάν τροχών – μουαγιέ

τσιμούχες – δαχτυλίδια.

6. Εμπρόσθιο σύστημα

ακραξώνιο

πείρος ακραξωνίου

ρουλεμάν πείρων ακραξονίων

ρουλεμάν μουαγιέ

τσιμούχες μουαγιέ

ροδέλες συνθετικές

ροδέλες μεταλλικές

γλύστρες – κουζινέτα

τάπες πει ρόδακτυλίων

γρασσαδοράκια

Ακρόμπαρα μικρής – μεγάλης μπάρας

Μηχανισμός διεύθυνσης

Υδραυλική αντλία τιμονιού

Μαρκούτσι πιέσεως

7. Αεροσυμπιεστής

στρόφαλος

ρουλεμάν

ελατήρια κοφλέρ, σετ

δακτυλίδια

μπιέλες

σετ ελατήρια

σετ φλάντζες

σκάστρα κοφλέρ

σετ φλάντζες κοφλέρ

σετ ελατήρια κοφλέρ

βαλβίδα κοφλέρ

χιτώνιο κοφλέρ

φίλτρα

8. Διαφορικό

Πηνίο κορώνα ρουλεμάν

Μειωτήρες – ημιαξονίων

Φλάντζες, τσιμούχες κλπ

9. Μίζα

Μίζα κομπλέ

Δακτυλίδια μίζας

«Καρβουνάκια» μίζας

Αυτόματος μίζας

Μπουτόν μίζας

10. Δυναμό

Δυναμό κομπλέ

Δακτυλίδια δυναμό

Αυτόματος δυναμό

Ρουλεμάν δυναμό

Πηνείο δυναμό

11. Μπαταρία

Μπαταρία 12V

Πόλος μπαταρίας

12. Καμπίνα

Αμορτισέρ κουβουκλίου

Μπουκάλα ανύψωσης

Αντλία ανύψωσης

Ταπετσαρία  (οροφής, θυρών -
πίσω μέρους καμπίνας)

Πάτωμα καμπίνας

Σύστημα άρθρωσης καμπίνας στο σασί

Καθίσματα αέρος

Αφρολέξ, τελάρα, ελατήρια και ταπετσαρία

Μηχανισμοί βάσης καθίσματος

Εμπρόσθιοι υαλοπίνακες

Υαλοπίνακες παραθύρων

Αρθρώσεις θυρών.

Μηχανισμοί ανύψωσης παραθύρων

Μηχανισμοί ασφάλισης θυρών

Καθρέπτες

Βάση καθρέπτη

Μάκτρα υαλοκαθαριστήρων

Τσιμούχες για στεγανοποίηση κλπ.

Διακόπτης τιμονιού

Λάμπες ιωδίου 24V/H3

Κόρνα

Κάλυμα φανού πλαστικό εμπρόσθιο

Κάλυμα φανού πλαστικό οπίσθιο

Φανός κομπλέ εμπρόσθιος

Φανός κομπλέ οπίσθιος

Διακόπτης αλάρμ

13. Ανταλλακτικά λοιπών τμημάτων (λάμες μαχαιριού, προφυλακτήρες, κ.λ.π)

Οι κυριότερες εργασίες που προκύπτουν ανά είδος επισκευής, και οι οποίες πιθανόν να προκύψουν, δίδονται ενδεικτικά ομαδοποιημένες παρακάτω.

1 .Επισκευή και συντήρηση κινητήρα

Ρεκτιφιέ στροφάλου

Εφαρμογή κουζινέτων

Ρεκτιφιέ εδρών και βαλβίδων

Πλάνισμα καπακιού

Πλάνισμα κορμού κινητήρα

Αλλαγή δακτυλιδιών μπιελών και εφαρμογή πείρων

Αντικατάσταση χιτωνίων

Αλλαγή κουζινέτων εκκεντροφόρου και εφαρμογή

Αλλαγή οδηγών βαλβίδων

Αλλαγή εδρών βαλβίδων

Φλάντζες τσιμούχες

Ελατήρια

Ρύθμιση βαλβίδων

Αλλαγή αντλίας νερού

Έλεγχος – επισκευή αντλίας καυσίμου

Καθαρισμός ακροφύσιων ψεκασμού

Επισκευή υπερσυμπιεστή

Αλλαγή φίλτρων λαδιού αέρα πετρελαίου

Έλεγχος καυσαερίων

Αποσυναρμολόγηση – συναρμολόγηση

βαφή κινητήρα.

2. Επισκευή και συντήρηση κιβώτιου ταχυτήτων (μηχανικών / αυτόματων)

Αλλαγή φουρκέτες

Αλλαγή συγχρόνιζε

Αλλαγή ρουλεμάν

Αλλαγή γραναζιών

Επισκευή αργό γρήγορο

Φλάντζες τσιμούχες

Π ρω τε ύω ν ά ξο να ς κο μπλε

Δευτερεύων άξονας κομπλέ

Σταυροί ταχυτήτων

Σταθερά ταχυτήτων

3. Επισκευή και συντήρηση συμπλέκτη

επισκευή άνω τρόμπας συμπλέκτη

επισκευή κάτω τρόμπας συμπλέκτη

αλλαγή σετ δίσκου πλατώ ρουλεμάν

ζεύγη φερμουίτ

επισκευή δίσκου

επισκευή πλατώ

Αλλαγή φυσούνας

4. Επισκευή και συντήρηση αναρτήσεων (σούστες, αποσβεστήρες

κραδασμών)

αλλαγή αμορτισέρ

αλλαγή – επισκευή σούστες αλλαγή μπρακέτα

αλλαγή σινεμπλόκ

αλλαγή κόντρες κλπ.

5. Επισκευή και συντήρηση συστήματος πέδησης

έλεγχος δικτύου αέρος

έλεγχος κεντρικής βαλβίδας

έλεγχος – αλλαγή φυσούνες τροχών

έλεγχος – αλλαγή ρεγουλατόρων φρένων

έλεγχος – τορνίρισμα ταμπούρων

έλεγχος αλλαγή σιαγώνων φερμουίτ

λίπανση – αντικατάσταση ρουλεμάν τροχών – μουαγίέ

τσιμούχες – δαχτυλίδια

6.  Επισκευή και συντήρηση εμπρόσθιου συστήματος

ακραξώνιο

πείρος ακραξωνίου

ρουλεμάν πείρων α κράξω νιων

ρουλεμάν μουαγίέ

τσιμούχες μουαγίέ

ροδέλες

ροδέλες μεταλλικές

γλύστρες – κουζινέτα

τάπες πειροδακτύλων

γρασσαδοράκια

αλλαγή ακρόμτταρα μικρής – μεγάλης μπάρας

έλεγχος – επισκευή μηχανισμού διεύθυνσης

έλεγχος – επισκευή υδραυλικής αντλίας τιμονιού

έλεγχος – αλλαγή μαρκούτσια πιέσεως

7.  Επισκευή και συντήρηση αεροσυμπιεστών

στρόφαλος

ρουλεμάν

ελατήρια κόφλερ , σετ

δακτυλίδια

μπιέλες

σετ ελατήρια

σετ φλάντζες

σκάστρα

σετ φλάντζες κόφλερ

σετ ελατήρια κόφλερ

βαλβίδα κόφλερ

χιτώνιο

φίλτρα

8. Επισκευή και συντήρηση διαφορικού

επισκευή – αντικατάσταση πηνίο κορώνα ρουλεμάν

επισκευή – αντικατάσταση μειωτήρων – ημιαξονίων

φλάντζες τσιμούχες

9. Επισκευή και συντήρηση μίζας

γενική επισκευή μίζας

Αλλαγή μίζας

10. Επισκευή και συντήρηση δυναμό

γενική επισκευή και έλεγχος δυναμό – αυτομάτου

αλλαγή δυναμό

11. Επισκευή Μπαταρίας

Αντικατάσταση μπαταρίας

Φόρτιση μπαταρίας

Αντικατάσταση πόλων μπαταρίας

12. Επισκευή και συντήρηση καμπίνας

αντικατάσταση αμορτισέρ κουβουκλίου

αντικατάσταση μπουκάλας ανύψωσης

έλεγχος – επισκευή – αλλαγή υδραυλικής αντλίας ανύψωσης

αντικατάσταση ταπετσαρίας οροφής καμπίνας

αντικατάσταση ταπετσαρίας θυρών και πίσω μέρους καμπίνας

αντικατάσταση πατώματος καμπίνας

επισκευή συστήματος άρθρωσης καμπίνας στο σασί

επισκευή καθισμάτων αέρος

αλλαγή αφρολέξ , τελάρων, ελατηρίων και ταπετσαρίας κατά περίπτωση

επισκευή μηχανισμού βάσης καθίσματος

αντικατάσταση εμπρόσθιου υαλοπίνακα

αντικατάσταση υπολοίπων υαλοπινάκων

επισκευή αρθρώσεων θυρών.

Αντικατάσταση μηχανισμών ανύψωσης παραθύρων

Αντικατάσταση μηχανισμού ασφάλισης θυρών

τσιμούχες στεγανοποίηση

Καθαρισμός καμπίνας, καθίσματα, ταπετσαρίες, πλαστικά μέρη.

13. Επισκευή και συντήρηση λοιπών τμημάτων( εργασίες φανοποιίας κ.λ.π.)

ΑΡΘΡΟ  7ο Ενστάσεις

α) Ενστάσεις κατά της διακήρυξης

Υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία που διενεργεί τον διαγωνισμό μέσα στο μισό του χρόνου από τη δημοσίευση της διακήρυξης μέχρι την υποβολή προσφορών. Η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εκδίδεται το αργότερο πέντε (5) ημέρες πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού. Οι ενιστάμενοι λαμβάνουν γνώση της σχετικής απόφασης με δική τους φροντίδα.

β) Ενστάσεις κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή τη συμμετοχή προμηθευτή.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην αρμόδια για την διενέργεια του διαγωνισμού υπηρεσία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και μέχρι και της επομένης εργάσιμης ημέρας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του αντίστοιχου σταδίου. Οι ενστάσεις κατά της νομιμότητας ή συμμετοχής διαγωνιζομένων δεν ανακόπτουν τη συνέχιση του διαγωνισμού αλλά απόφαση λαμβάνεται από τη Οικονομική Επιτροπή μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και κατόπιν γνωμοδότησης της επιτροπής αξιολόγησης. Για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που λαμβάνονται οι ενιστάμενοι λαμβάνουν γνώση με δική τους φροντίδα. Ενστάσεις που υποβάλλονται για άλλο λόγο εκτός των προαναφερομένων δεν λαμβάνονται υπόψη.

Άρθρο  8ο Κατακύρωση Αποτελέσματος

Προμηθευτής – Συντηρητής αναδεικνύεται εκείνος που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή.

Το πρακτικό της δημοπρασίας παραδίδετε στην αρμόδια αρχή τού Δήμου η οποία και αποφασίζει για την ανάθεση της προμήθειας.

Ο ανακηρυχθείς ανάδοχος, μετά την κατά νόμο έγκριση του αποτελέσματος και μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ άρθρου 24, υποχρεούται να προσέλθει στο Δήμο σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των (10) δέκα ημερών  από την παραλαβή του εγγράφου της ανακοινώσεως του αποτελέσματος, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Άρθρο  9ο Σύμβαση

Η σύμβαση συντάσσεται από τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα συγγραφή, την διακήρυξη  και όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 25 του ΕΚΠΟΤΑ.

Άρθρο  10ο Εγγυήσεις.

Κάθε προσφορά συνοδεύεται υποχρεωτικά από εγγύηση συμμετοχής υπέρ του Δήμου, για ποσό που θα καλύπτει το 5% της συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης της προμήθειας.

Ο προμηθευτής – συντηρητής στον οποίο θα γίνει η κατακύρωση της προμήθειας υποχρεούται να καταθέσει εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης το ύψος της οποίας είναι 10% της συνολικής συμβατικής αξίας χωρίς τον Φ.Π.Α.

Οι εγγυήσεις ανεξάρτητα από το όργανο που τις εκδίδει και τον τύπο που περιβάλλονται, πρέπει να αναφέρουν και τα οριζόμενα στο άρθρο 26 του ΕΚΠΟΤΑ παράγραφος 2.

Ο χρόνος εγγυήσεως των ανταλλακτικών-εργασιών  θα αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης  και δεν θα είναι μικρότερος από δώδεκα (12) μήνες.

Κατά το χρόνο της εγγυήσεως ο προμηθευτής υποχρεούται να προβαίνει στην άμεση αντικατάσταση κάθε ανταλλακτικού το οποίο παρουσιάζει βλάβη ή φθορά από κακή  ποιότητα ή κακή συναρμολόγηση καθώς και την επισκευή κάθε βλάβης με δικές του δαπάνες.

Άρθρο 11° Παραλαβή ανταλλακτικών-εργασιών

Η παραλαβή των ανταλλακτικών-εργασιών θα γίνεται από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής και μετά από δοκιμές και έλεγχο αυτών κατά την κρίση  της. Στη συνέχεια θα  υπογράφεται  το σχετικό πρωτόκολλο.

Άρθρο 12° Ποιότητα υλικών-εργασιών

Οι εργασίες θα εκτελούνται σύμφωνα με τους νόμους της τέχνης και της επιστήμης και τα ανταλλακτικά θα είναι αρίστης ποιότητας.

Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να ελέγχει τα δείγματα των προσφερομένων ειδών να στέλνει αυτά κατά την κρίση του σε οποιοδήποτε εργαστήριο για εξακρίβωση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, με δαπάνη των προμηθευτών.

Άρθρο 13° Τιμές – τρόπος πληρωμής

Οι τιμές μονάδας του συμβατικού τιμολογίου είναι σταθερές και αμετάβλητες σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης και για κανένα λόγω δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση.

Η  πληρωμή θα γίνεται μετά την παραλαβή των ανταλλακτικών – εργασιών από την αρμόδια επιτροπή, την παραλαβή των νομίμων παραστατικών και την εκκαθάριση της δαπάνης σύμφωνα με το λογιστικό των ΟΤΑ και την θεώρηση του χρηματικού εντάλματος πληρωμής (ΧΕΠ) από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Ευβοίας. Σε κάθε περίπτωση ουδεμία προκαταβολή θα δίδεται.

Στην περίπτωση που η Επιτροπή παραλαβής δεν διαπιστώσει κακοτεχνία ως προς την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών και των εκτελούμενων εργασιών, θα καταβάλλεται στον προμηθευτή η αξία του εκάστοτε τιμολογίου.

- Οι προσφερόμενες τιμές στους τιμοκαταλόγους παροχής υπηρεσιών θα είναι σε ΕΥΡΩ

- Οι προσφερόμενες τιμές στους  τιμοκαταλόγους ανταλλακτικών θα είναι σε ΕΥΡΩ και θα περιλαμβάνουν τη συσκευασία τους, τη μεταφορά και την παράδοση τους στις αποθήκες του Δήμου ή στα κατά τόπους συνεργεία.

Άρθρο  14ο Φόροι, Τέλη, Κρατήσεις

Ο ανάδοχος, υπόκειται σε όλους τους, βάσει των κειμένων διατάξεων, φόρους, τέλη και κρατήσεις που θα ισχύουν κατά την ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού. Ο ΦΠΑ  βαρύνει το Δήμο, ενώ τα έξοδα δημοσίευσης βαρύνουν τον ανάδοχο

Άρθρο  15ο Ποινικές Ρήτρες-Έκπτωση  Αναδόχου

Εφ’ όσον υπάρξει αδικαιολόγητη υπέρβαση της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης της προμήθειας-εργασιών μπορούν να επιβληθούν ποινικές ρήτρες σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 27 και 33 του ΕΚΠΟΤΑ.

Άρθρο  16ο Συμπληρωματικά  Στοιχεία

Θα εκτιμηθεί  ιδιαίτερα   η   ύπαρξη   συστήματος  διασφάλισης  ποιότητας  των  ανταλλακτικών πιστοποιημένη κατά ISO για τους μειοδότες.

Τα πιστοποιητικά της σειράς ISO εκδίδονται από αναγνωρισμένους οργανισμούς πιστοποίησης και συνήθως έχουν διάρκεια τριών έως πέντε ετών.

Πιστοποιητικά ISO των οποίων η ισχύς έχει λήξει δεν γίνονται δεκτά και απορρίπτονται ως απαράδεκτα.

Όσον αφορά στα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά και αναλώσιμα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό (σήμανση) CE, εκτός αν κάποια εξ αυτών εξαιρούνται της υποχρέωσης αυτής από τις αντίστοιχες οδηγίες.

Τα πιστοποιητικά CE είναι διάρκειας ισχύος τεσσάρων έως πέντε ετών και εκδίδονται ανάλογα με τα οριζόμενα από τις αντίστοιχες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο μειοδότης θα πρέπει να αποδέχεται με δήλωση του η οποία θα επισυνάπτεται στην προσφορά του ότι τα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά και αναλώσιμα θα φέρουν την προαναφερόμενη σήμανση.

Η μη απόδειξη ύπαρξης της σήμανσης CE για ανταλλακτικά και αναλώσιμα αποτελεί αιτία δωρεάν αντικατάστασης τους άμεσα από τον μειοδότη.

Το πιστοποιητικό CE εκδίδεται για συγκεκριμένο προϊόν η σειρά προϊόντων που ρητά πρέπει να αναφέρονται ή να αναγράφονται στα αντίστοιχα πιστοποιητικά CE

Στο πιστοποιητικό CE είναι απαραίτητο να αναγράφεται το μοντέλο και ο τύπος του προϊόντος για το οποίο έχει εκδοθεί.

Αλιβέρι, 25/4/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ με ΤΙΤΛΟ :

1. Συντήρηση & επισκευή

μεταφορικών μέσων

2. Συντήρηση & επισκευή

λοιπών μηχανημάτων

3. Ανταλλακτικά μεταφορικών

μέσων

4 .Ανταλλακτικά λοιπών

μηχανημάτων

Επειδή ο διαγωνισμός αφορά στην πλειονότητα του εργασίες και προμήθειες ανταλλακτικών για βλάβες, που πιθανώς να  προκύψουν το έτος 2012, καθίσταται δύσκολος ο πραγματικός προσδιορισμός ποσοτήτων σε ανταλλακτικά & εργασίες. Το κάθε όχημα – μηχ/μα έργου αποτελεί ένα σύνολο από πλειάδα ανταλλακτικών και μικροεξαρτημάτων και είναι δύσκολο εκ των προτέρων να εκτιμηθεί τι  απ΄ όλα αυτά θα χρειαστεί κατά την διάρκεια του έτους. Επομένως οι  προβλέψεις  που έχουν γίνει από την Υπηρεσία είναι ενδεικτικές.

Οι ενδεικτικοί πίνακες προμετρήσεων ανά όχημα-μηχ/μα έργου για την προμήθεια ανταλλακτικών και την εκτέλεση εργασιών των μεταφορικών μέσων και λοιπών μηχανημάτων του Δήμου, φαίνονται  στους παρακάτω ενδεικτικούς πίνακες προϋπολογισμού και προμετρήσεων.

ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Α/Α ΑΡ. ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ (ΜΕ ΦΠΑ) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΜΕ ΦΠΑ)
1 ΚΗΙ- 8831 PIAGGIO PORTER 1300 Απορριμματοφόρο 600 150
2 ΚΗΙ 3750 Hyundai – Matrix Επιβατικό 600 200
3 ΚΗΗ 4815 Hyundai – Matrix Επιβατικό 500 200
4 ΚΗΙ 5455 Hyundai – Matrix Επιβατικό 600 350
5 KHI 5457 Hyundai – Matrix Επιβατικό 650 150
6 ΚΗΙ 3742 Hyundai – Matrix Επιβατικό 500 200
7 ΚΗΗ 4807 Mazda CX – 7 Επιβατικό 800 200
8 ΚΗΗ 4829 Citroen Xsara Επιβατικό 400 300
9 ΚΗΙ 5264 Suzuki LIANA Φορτηγό 400 150
10 KHO 7099 VW Caddy 14EWI Δίκυκλο 800 450
11 EHA 54 SIAM  BD 20 Φορτηγό 200 150
12 KHI 5437 Nissan  D21 700 750
13 ΘΑΜΝ/ΚΑ ΧΛΟ/ΚΑ –ΑΛΥΣ/ΝΑ 250 100
ΣΥΝΟΛΟ 7000 3350

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Α/Α ΑΡ. ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

(ΜΕ ΦΠΑ)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΜΕ ΦΠΑ)
1 ΚΗΟ 7287 MERCEDES 1622L ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2600 1000
2 ΚΗΥ 6242 IVECO  120E18 (Πρέσσα) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2100 700
3 ΚΗΙ  8883 IVECO 150Ε22 (Μύλος) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2400 1000
4 ΚΗΗ  4837 IVECO 160Ε25(Πρέσσα) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2700 1200
5 ΚΗΟ  7206 MERCΕDES-ATEGO 1523  (Mύλος) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2300 1100
6 ΚΗΟ  7210 MERCEDES-ATEGO 1523  (Mύλος) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2800 900
7 ΚΗΗ 4831 IVECO 160E25 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2600 550
8 ΚΗΗ 4823 MERCEDES 1827L ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2400 1000
9 ΚΗΙ 8895 NISSAN CABSTAR-F24.25.45 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 1800 750
10 ΚΗΟ-7230 IVECO 120E18  (ΠΡΕΣΑ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 1600 900
11 ΚΗΙ-5443 MERCEDES ATEGO 1223 (ΜΥΛΟΣ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2300 1000
12 ΚΗΟ-7229 NISSAN ECO T. 135 (ΠΡΕΣΑ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 1900 1150
13 ΚΗΙ-8816 MERCEDES 1324 (ΠΡΕΣΑ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2400 1200
14 ΚΗΗ-4802 IVECO 150E/22 (ΜΥΛΟΣ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2500 1450
15 ΚΗΙ-8830 NISSAN TL 110. 45 (ΠΡΕΣΑ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2100 650
16 ΚΗΙ-8897 IVECO ML 150E/28 (ΜΥΛΟΣ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 2500 900
17 ΚΗΙ-8806 IVECO 50 C (ΠΡΕΣΑ) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 1600 850
18 ΚΗΗ 4825 MAN L2000 ΦΟΡΤΗΓΟ 1700 700
19 ΚΗΗ 4809 MAZDA B2500 ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΟ 1600 750
20 ΚΗΙ  8899 MERCEDES  1834L ΥΔΡΟΦΟΡΑ 2800 1100
21 ΚΗΙ  5448 TOYOTA-Hilyx ΗΜΙ-ΦΟΡΤΗΓΟ 1600 450
22 ΚΗΙ  5435 FORD Ranger ΗΜΙ-ΦΟΡΤΗΓΟ 1800 600
23 KHI  8807 MERCEDES 4135BI MINI – BUS 1900 1000
24 ΚΗΗ 4848 RENAULT MASTER MINI – BUS 1700 900
25 KHH 4834 MAZDA UN ΦΟΡΤΗΓΟ 1400 450
26 KHI 8817 ISUZU 4X4 ΦΟΡΤΗΓΟ 1900 700

27

KHI 8813 NISSAN SERENA HC23 ΦΟΡΤΗΓΟ

2100

600

28 KHH 4803 TOYOTA HILUX ΦΟΡΤΗΓΟ 2300 700
29 KHO 7197 MAZDA Β206 ΦΟΡΤΗΓΟ 1500 450
30 ΚΗΙ 8846 MERSEDES LTKO 1513 ΦΟΡΤΗΓΟ 2400 900
31 ΚΗΙ 5473 NISSAN MOTOR 1311 ΦΟΡΤΗΓΟ 1600 750
32 KHO 7219 IVECO CC100E ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 2900 950
33 KHI 8889 OPEL MOVANO D116 ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 1900 800
34 KHI 8893 OPEL MOVANO D116 ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 3100 900
ΣΥΝΟΛΟ 72.800 29.000

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Α/Α ΑΡ. ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΜΕ ΦΠΑ)
1 ΜΕ 31536 CATERPILLAR 966C ΦΟΡΤΩΤΗΣ 700 450
2 ME 107618 FAUN FRICH ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ ΓΑΙΩΝ 800 900
3 ME 107615 JCB 416ΗΤ ΦΟΡΤΩΤΗΣ 700 750
4 ME 81180 KOMATSU WB-93R-2 ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ-ΦΟΡΤΩΤΗΣ 600 600
5 ME 111626 MULTICAR FUMO M30 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ 700 850
6 ME 113038 CG 938 ΦΟΡΤΩΤΗΣ 500 750
7 ME 112456 UNIMOG U20 ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ 800 750
8 ME 112455 MAZDA BT-50 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ 400 400
9 ΜΕ 83864 KOMATSU ΠΡΟΩΘΗΤΗΣ ΓΑΙΩΝ 500 700
10 ΜΕ 113050 KOMATSU WB 93R ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ- ΦΟΡΤΩΤΗΣ 900 650
11 ΜΕ 113031 MAZDA ST 800040 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟ 350 400
12 ΜΕ  58217 KOMATSU-WB93R ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ 700 500
13 ΜΕ 63431 FIAT – ALLIS ΠΡΟΩΘΗΤΗΣ ΓΑΙΩΝ 1200 500
14 ΜΕ  63436 BAUKEMA ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ ΓΑΙΩΝ 750 750
15 ΜΕ 104991 MITSUBISHI L200 ΠΥΡΟΣΒ / ΤΙΚΟ 600 250
16 ΜΕ 111639 MAZDA  BT50 ΠΥΡΟΣΒ / ΤΙΚΟ 600 400
17 ΜΕ 111640 MAZDA – 2 ΠΥΡΟΣΒ / ΤΙΚΟ 600 200
18 ΜΕ 114677 MERCEDES – Unimog  1 ΠΟΛΥΜΗΧΑΝ. 1 700 150
19 ΜΕ 116935 MERCEDES – Unimog  2 ΠΟΛΥΜΗΧΑΝ. 2 500 150
20 ΜΕ 116930 BREMACH 09114 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ 800 200
ΣΥΝΟΛΟ 13.400 10300

ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΚΗΙ- 8831

ΚΗΙ  3750 ΚΗΗ 4815 ΚΗΙ  5455 ΚΗΙ  5457 ΚΗΙ 3742 ΚΗΗ 4807 ΚΗΗ 4829

ΚΗΙ 5264

KHO 7099

EHA 54

KHI 5437 Σύνολο
Φίλτρο λαδιού 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 12
Φίλτρο βενζίνης 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 12
Φίλτρο αέρος 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 12
Αντλία νερού 1 1 2
Αντλία βενζίνης 1 1 1
Φλάτζες 1 1
Ιμάντες 2 2 4
Μπουζί 4 4 8
Τακάκια -Δίσκοι (σετ) 1 1 1
Σιαγώνες θερμουίτ 1 1
Σετ συμπλέκτη 1 1 2
Μπαταρία 12V 1 1 1 1 4
Πόλοι μπαταρίας 2 2
Φανοί 2 2 2 6
Μίζα (κομπλέ) 1 1 2
Αμορτισερ 4 4 4 12
Μπάρα τιμονιού 1 1
Λοιπά ανταλλακτικά * 1 1 1 3

(υαλοκαθαριστήρες, ψυγείο, ακροαξόνιο, προφυλακτήρες κ.λ.π)

ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ-ΕΛΑΣΤΙΚΑ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Α/Α ΑΡ. ΚΥΚΛΦΟΡΙΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
1 ΚΗΙ- 8831

155R12 4
2 ΚΗΙ 3750 185 / 65 R 14 4
3 ΚΗΗ 4815 165 / 65 R 14 4
4 ΚΗΙ 5455 185/65R14 4
5 KHI 5457 175/75R14 4
6 ΚΗΙ 3742 175/75R14 4
7 ΚΗΗ 4807 235 / 60 R 18 4
8 ΚΗΗ 4829

215/75R15 4
9 KHO 7099 165/R13 4
10 KHI 5437 185R14 4

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΚΗΟ 7287 ΚΗΥ 6242 ΚΗΙ  8883 ΚΗΗ  4837 ΚΗΟ  7206 ΚΗΟ  7210 ΚΗΗ 4831 ΚΗΗ 4823 ΚΗΙ 8895 ΚΗΟ 7230 ΚΗΙ 5443 ΚΗΟ 7229 ΚΗΙ 8816 ΚΗΗ4802 ΚΗΙ    8830 ΚΗΙ 8897 ΚΗΙ 8806 ΚΗΗ 4825 ΚΗΗ 4809 ΚΗΙ  8899 ΚΗΙ  5448 ΚΗΙ  5435 KHI  8807 ΚΗΗ 4848 KHH 4834 KHI 8817 KHI 8813 KHH 4803 KHO  7197 ΚΗΙ 8846 ΚΗΙ 5473 KHO 7219 KHI 8889 KHI 8893
Φίλτρο

λαδιού

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 35
Φίλτρο πετρελαίυ 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 35
Φίλτρο

αέρος

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 35
Αντλία

νερού

1 1 1 1 1 1 6
Αντλία πετρελαίυ 1 1 1 3
Φλάτζες 2 2 1 5
Ιμάντες 2 1 2 2 7
Ταμπούρα 2 2 2 6
Σιαγώνες θερμουίτ 2 2 2 6
Σετ συμπλέκτη 1 1 1 1 4
Μπαταρία 12V 1 1 1 1 4
Πόλοι μπαταρίας 2 2 2 6
Φανοί 2 1 1 1 2 7
Μίζα (κομπλέ) 1 1 3
Αμορτισερ 4 4 4 12
Σούστες (σετ) 2 2 2 6
Σινεμπλοκ 2 2 4
Μπάρα τιμονιού 1 1 2
Μπουκάλαανυψωτικού κάδου 1 1 2
Σετ τσιμούχες μπουκάλα ανυψωτικού κάδου 1 1 2
Μαρκούτσια υψηλής πίεσης κομπλέ(1΄΄, ½΄΄, ¾΄΄) 1 1 2
Λοιπά ανταλλακτικά * 1 2 1 4

*(υαλοκαθαριστήρες, ψυγείο, ακροαξόνιο, προφυλακτήρες, μπουκάλα πίσω πόρτας κ.λ.π. )

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ-ΕΛΑΣΤΙΚΑ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Α/Α ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΚΗΟ 7287 11 R 22,5 2
ΚΗΙ  5451 Mπροστά 12R 22,5 50/147Μ πίσω  12R 22,5 152/148 L 7
ΚΗΥ 6242 245 / 70 R 19,5 1
ΚΗΙ  8883 285 / 70 R 19,5 6
ΚΗΟ  7206 11 R 22,5 6
ΚΗΟ  7210 Μπροστά 265 / 70 R 19,5  πίσω 285/70R 19,5 4
ΚΗΗ 4831 285/70R19,5 3
ΚΗΗ 4823 285/70R19,5 4
ΚΗΙ 8895 295 / 80 R 22,5 1
ΚΗΟ-7230 185/75R16C  (104/102)Q 2
ΚΗΙ-5443 265/70 R19,5 3
ΚΗΟ-7229 205/75R17 1
ΚΗΙ-8816 225 R 10 4
ΚΗΗ-4802 285/70R19,5   -305/70R19,5 4
ΚΗΙ-8830 185/75R16 3
ΚΗΙ-8897 285/70R19,5   -305/70R19,5 2
ΚΗΙ-8806 195/75 R16 4
ΚΗΗ 4825 265/70R17,5 3
ΚΗΗ 4809

215/75R15

3
ΚΗΙ  8899 305 / 70 R 22,5 3
ΚΗΙ  5448 195 R 14 2
ΚΗΙ  5435 235 / 75 R 15 2
KHI  8807 175 / 70 R 15 6
ΚΗΗ 4848 225 / 65 R 16 4
KHH 4834 235/75R17 3
KHI 8817 205 R16 4
KHI 8813 185/75 R14 4
KHH 4803 205 R16 4
KHO 7197 205 R16 4
ΚΗΙ 8846 315/70R22 4
ΚΗΙ 5473 185 R14 3
KHO 7219 225/75R19 2
KHI 8889 225/65R16 1
KHI 8893 225/65R16 2

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΜΕ 31536 ME 107618 ME 107615 ME 81180 ME 111626 ME 113038 ME 112456 ME 112455 ΜΕ 83864 ΜΕ 113050 ΜΕ 113031 ΜΕ  58217 ΜΕ 63431 ΜΕ  63436 ΜΕ 104991 ΜΕ 111639 ΜΕ 111640 ΜΕ 114677 ΜΕ 116935 ΜΕ 116930 ΣΥΝΟΛΟ
Φίλτρο

λαδιού

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21
Φίλτρο πετρελαίου 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21
Φίλτρο

αέρος

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21
Αντλία

νερού

1 1 3
Αντλία πετρελαίου 1 1 1 1 3
Φλάτζες 1 1 2
Μπαταρία 12V 2 1 2 1 6
Φανοί 2 1 1 1 5
Λάμα Μαχαιριού 1 1 1 3
Αντλία φρένων 1 1 2
Ανταλλακτικά αεροσυμπιεστών
Μαρκούτσια υψηλής πίεσης κομπλέ(1΄΄, ½΄΄, ¾΄΄) 1 2 3 3 5
Νύχια κουβά 1 1 2
Λοιπά ανταλλακτικά 2 1 3 6

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ-ΕΛΑΣΤΙΚΑ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Α/Α ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΥΠΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
1 ME 107618 444/063 2
2 ME 107615 444/063 3
3 ME 81180 16.9-28 πίσω

12.5/80-18 μπροστά

4
4 ME 111626 225/041 4
5 ME 113038 521/064 3
6 ME 112456 335/051 2
7 ME 112455 235/038 1
8 ΜΕ 113050 318/046εμπρος

429/071 πίσω

4
9 ΜΕ 113031 235/75R15 2
10 ΜΕ 116930 255/100/R16 3
11 ΜΕ  58217 μπροστά 12.5 / 80 – 18

πίσω 16,9-28

4
12 ΜΕ  63436 385 / 95 R 24 6
13 ΜΕ 104991 205/80R16 4
14 ΜΕ 111639 235 / 75 R 15 4
15 ΜΕ 111640 235 / 75 R 15 4
16 ΜΕ 114677 335 / 80 R 20 4
17 ΜΕ 116935 335 / 80 R 20 4

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ με ΤΙΤΛΟ :

1. Συντήρηση & επισκευή

μεταφορικών μέσων

2. Συντήρηση & επισκευή

λοιπών μηχανημάτων

3  Ανταλλακτικά μεταφορικών

μέσων                                                                             4. Ανταλλακτικά λοιπών

μηχανημάτων

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η     ΕΚΘΕΣΗ

Η παρούσα μελέτη αφορά την προμήθεια από το ελεύθερο εμπόριο ανταλλακτικών  για την συντήρηση και την επισκευή των μεταφορικών μέσων και λοιπών μηχανημάτων  του Δήμου όπως αυτά φαίνονται στον παρακάτω πίνακα :

Α/Α ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ

ΟΧΗΜΑΤΑ

ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΡ. ΠΛΑΙΣΙΟΥ
1 Mercedes  – 1622L KHO 7287 Απορριμματοφόρο (Μύλος) WDB61702315534007
2 Mercedes  – 1827L KHH 4823 Απορριμματοφόρο  (Μύλος) WDB6524572K218690
3 Mercedes  Atego 1523 KHO 7210 Απορριμματοφόρο (Μύλος) WDB9700731K377420
4 Mercedes  Atego 1523 KHO 7206 Απορριμματοφόρο (Μύλος) WDB9700731K378661
5 Mercedes  Atego  1223 ΚΗΙ 5443 Απορριμματοφόρο (Μύλος) WDB9702551K576464
6 Mercedes  1324 ΚΗΙ 8816 Απορριμματοφόρο  (Πρέσα) WDB6790381K289325
7 Iveco  – 120E18 KHY 6242 Απορριμματοφόρο  (Πρέσα) ZCFA1ED0202447384
8 Iveco  – 120E18 KHO 7230 Απορριμματοφόρο  (Πλυστικό) ZCFA1ED0002212512
9 Iveco  – 150E22 ΚΗΙ 4802 Απορριμματοφόρο  (Μύλος) ZCFA1LG0302542305
10 Iveco  – 150E22 ΚΗΙ 8883 Απορριμματοφόρο  (Μύλος) ZCFA1LG0302526688
11 Iveco  – 160E25 KHO 4831 Απορριμματοφόρο   (Πρέσα) ZCFA1MI0402561748
12 Iveco  – 160E25 KHΗ 4837 Απορριμματοφόρο   (Πρέσα) ZCFA1MJ0402561749
13 Iveco  – 50C ΚΗΙ 8806 Απορριμματοφόρο    (Πρέσα) ZCFC5090005359877
14 Iveco ML 150E/28 ΚΗΙ 8897 Απορριμματοφόρο (Μύλος)

ZCFA1LM0302529886

15 Nissan Cabstar F24.25.45 KHI 8895 Απορριμματοφόρο  (Πρέσα) VWASHTF2481055243
16 Nissan  ECO T. 135 ΚΗΟ 7229 Απορριμματοφόρο   (Πρέσα) VWAL8014YTA389967
17 Nissan  Cabstar TL 110. 45 ΚΗΟ 8830 Απορριμματοφόρο   (Πρέσα) VWAS8FTL063026774
18 Toyota – Hilyx KHI 4803 Ημιφορτηγό JT132LNH300008558
19 Toyota – Hilyx KHI 5448 Ημιφορτηγό JTFAS426900007835
20 Ford Ranger KHI 5435 Ημιφορτηγό WFOBMDE40W236590
21 Mazda  B2500 KHH 4809 Φορτηγό JMZUF8UL200704674
22 Mazda UN KHI 4834 Φορτηγό JMZUN8F127W616831
23 ISUZU 4X4 KHI 8817 Φορτηγό JAATFS54HT9102807
24 Nissan SERENA HC23 KHI 8813 Φορτηγό VSKDEVC23U0961288
25 Nissan  D21 KHI 5437 Φορτηγό CGD21B45833
26 Man  L2000 ΚΗΗ 4825 Φορτηγό WMAL73ZZZ3Y118095
27 Mazda Β206 KHI 7197 Φορτηγό JMZUF8UE200720378
28 Mercedes LTKO 1513 KHI 8846 Φορτηγό 3600-7210824706
29 Nissan  MOTOR 1311 KHI 5473 Φορτηγό VSKDEVC23U0981612
30 Iveco CC100E KHO 7219 Λεωφορείο ZCFA1AD0002278282
31 Opel Movano D1L6 KHI 8889 Λεωφορείο

VN1N9D1L639962780

32 Opel Movano D1L6 KHI 8893 Λεωφορείο
VN1N9D1L639962781
33 Renault  Master KHH 4848 Μικρό λεωφορείο VF1NDD11639313862
34 Μercedes  4135 BI KHI 8807 Μικρό λεωφορείο WDB9046631R909069
35 Μercedes  – 1834L KHI 8899 Βυτιοφόρο WD86524651K018045
Α/Α ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΡ. ΠΛΑΙΣΙΟΥ
1 PIAGGIO PORTER 1300 ΚΗΙ 8831 Απορριμματοφόρο ZAPS8500000561611
2 Hyundai – Matrix KHI 5455 Επιβατικό KMHPM81CP3UO91483
3 Hyundai – Matrix KHI 3750 Επιβατικό KMHPM81CP2U067246
4 Hyundai – Matrix KHI  4815 Επιβατικό MALBT51GP8M089058
5 Mazda CX – 7 KHH 4807 Επιβατικό JMRER893600123469
6 Citroen Xsara KHH 4829 Επιβατικό VF7N1KFXF36032426
7 Suzuki LIANA KHI 5264 Επιβατικό JSAERC11S00100592
8 VW Caddy 14EWI KHO 7099 Φορτηγό CWVWZZZ14ZKW002600
9 SIAM  BD 20 Δίκυκλο
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΡ. ΠΛΑΙΣΙΟΥ
1 BAUKEMA ΜΕ 63436 Ισοπεδωτής γαιών 4-10431Β
2 FAUN FRICH ME 107618 Ισοπεδωτής-γαιών 3231303
3 FIAT – ALLIS ΜΕ 63431 Προωθητής γαιών 71 Α 21252
4 KOMATSU ΜΕ 58217 Προωθητής γαιών 93F21359
5 MITSUBISHI – L200 ME 104991 Πυροσβεστικό Όχημα HMBCNKB4D7D151197
6 MAZDA – ST 800040 ME 113031 Πυροσβεστικό Όχημα JMZUN82128W671890
7 MAZDA – BT 50 ME 112455 Πυροσβεστικό Όχημα JMZUN82128W656261
8

MAZDA  BT50

ME 111639 Πυροσβεστικό Όχημα JMZUN82128W671024
9 MAZDA  BT50 ME 111640 Πυροσβεστικό Όχημα JMZUN82128NG71077
10 BREMACH 09114 ME 116930 Πυροσβεστικό Όχημα ZE8T6041ANS503036
11 MULTICAR FUMO M30 ME 111626 Πυροσβεστικό WMU2M30E48W000033
12 Mercedes – Unimog 1 ME 114677 Εκχιονιστικό Όχημα WDB4050501V21929
13 Mercedes – Unimog 2 ΜΕ 116935 Αποφρακτικό Όχημα WDB4050501V219506
14 Mercedes- Unimog U20 ME 112456 Πολυμηχάνημα WDB4050501V219305
15 KOMATSU WB-93R ΜΕ 113050 Φορτωτής-εκσκαφέας FKI*93F22010
16 KOMATSU WB-93R ME 81180 Φορτωτής-εκσκαφέας 93F21470
17 JCB 416ΗΤ ME 107615 Φορτωτής JCB41600K81317824
18 CATERPILLAR 966C ME 31536 Φορτωτής 42J-8248
19 CG 938 ME 113038 Φορτωτής 146

Το ύψος της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 135.850,00€ συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α., θα καλυφθεί από ίδιους πόρους και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2012 και τους παρακάτω  κωδικούς των υπηρεσιών του Δήμου.

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

15-6671 Ανταλλακτικά μεταφορικών μέσων

20-6671 Ανταλλακτικά μεταφορικών μέσων

30-6672 Ανταλλακτικά λοιπών μηχανημάτων

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

15-6263 Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων

20-6263.001 Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων

20-6264 Συντήρηση και επισκευή λοιπών μηχανημάτων

30-6264 Συντήρηση και επισκευή λοιπών μηχανημάτων

Τα υπό προμήθεια είδη των ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιηθούν για την συντήρηση και την επισκευή των μεταφορικών μέσων και λοιπών μηχανημάτων  του δήμου, θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές, που έχει καθορίσει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας .

Η παράδοση των ανταλλακτικών θα γίνεται, σταδιακά, σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου, και μόνο κατόπιν συγκεκριμένης παραγγελίας,  ως εξής:

Α) για τις δημοτικές ενότητες Κύμης-Κονιστρών στο κτήριο του γραφείου κίνησης

Κύμης   στον οικισμό Μεντουλίου της τοπικής κοινότητας Καλημεριάνων

Β) για την δημοτική ενότητα Αυλώνος στο κτήριο του γραφείου κίνησης στο

Αυλωνάρι

Γ) για τις δημοτικές ενότητες Ταμυνέων- Δυστίων  στο κτήριο του γραφείου

κίνησης στο Αλιβέρι.

Το κόστος μεταφοράς θα βαρύνει τον προμηθευτή. Επίσης η συντήρηση – επισκευή των μεταφορικών μέσων και λοιπών μηχανημάτων θα πραγματοποιείται στο εκάστοτε συνεργείο.

Λόγω του κοινωφελούς έργου που εκτελούν τα οχήματα-μηχανήματα του Δήμου οι χρόνοι παράδοσης των ανταλλακτικών-εργασιών θα πρέπει να είναι οι μικρότεροι δυνατοί.

Όσον αφορά το νομικό πλαίσιο θα ισχύουν :

  1. Τις διατάξεις  και τ’ άρθρα της Υ. Α. 11389/93 του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. «Περί

ΕΚ.ΠΟ.ΤΑ» η οποία τελεί σε πλήρη ισχύ σε ότι αφορά τις Δημοτικές

& Κοινοτικές Προμήθειες.

  1. Η υπουργική απόφαση Π1/84/1997 με την οποία εξαιρέθηκε η ένταξη στο

Ε.Π.Π. η προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου.

  1. Ο Νόμος 3463/2006, ΦΕΚ114/Τ.Α΄/08-06-2006 περί «Δημοτικού &

κοινοτικού   Κώδικα».

4.  To N.2286/95, «Προμήθειες δημόσιου τομέα και ρυθμίσεις συναφών

θεμάτων».

5.  Το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α 87/7-6-2010) Νέα αρχιτεκτονική της

αυτοδιοίκησης  και της αποκεντρωμένης διοίκησης-Πρόγραμμα

Καλλικράτης.

Αλιβέρι,  25/4/2012