Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Εργάζονται πυρετωδώς οι υπηρεσίες του δήμου για την διοργάνωση του παζαριού Αυλωναρίου στις 6-14/10/2012

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για την λειτουργία του παζαριού στο γραφικό Αυλωνάρι , ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια στην Ελλάδα, που ξεκινά   το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 του μήνα.   

Κοινώς αποδεκτό είναι ότι από πέρσι, η εμποροπανήγυρις,   αναβαθμίστηκε  από την Δημοτική Αρχή, με  σημαντικά και δαπανηρά έργα υποδομής.  Το παζάρι αντιμετωπίστηκε με τον πρέποντα σεβασμό απέναντι στην μακρόχρονη ιστορία του και έμποροι και επισκέπτες υποδέχτηκαν με έκπληξη και ευχαρίστηση την αναβάθμιση, της τόσο σημαντικής για το Αυλωνάρι εκδήλωσης

  Μερικά από τα έργα της φετινής προετοιμασίας: Κλείσθηκαν με μονωτικό υλικό τα ρήγματα που είχαν οι παράγκες της βόρειας πλευράς. Δημιουργήθηκε είσοδος στη  δυτική πλευρά του παζαριού για την απρόσκοπτη και απευθείας αποκομιδή των απορριμμάτων.  Διαχωρίστηκαν τα γραφεία  του ταμία και του γραφείου κίνησης. Διανοίχτηκε ο δρόμος του σχεδίου πόλης στην επέκταση της εισόδου του παζαριού.  Διαμορφώθηκαν χώροι στάθμευσης δώδεκα περίπου στρεμμάτων. Ολοκληρώνεται γενικός καθαρισμός του οικισμού των Χανίων. Επεκτείνεται ο φωτισμός. Θα λειτουργήσουν και πάλι χημικές τουαλέτες. Ο βόθρος του παζαριού αδειάστηκε. Το αποχετευτικό δίκτυο καθαρίστηκε. 

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου , δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία του, θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, περίπτερο του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ατόμων με αναπηρία, που θα εκθέσουν δική τους χειροτεχνία. Επίσης, ο Δήμος,  προκειμένου να βοηθήσει τους ντόπιους παραγωγούς,  θα τους παραχωρήσει  δωρεάν ειδικό χώρο όπου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους. Στο περίπτερο του Δήμου, που για δεύτερη φορά λειτουργεί, φέτος, σε συνεργασία με την    Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου, θα λειτουργήσει  ανταλλακτικό  παζάρι, στο οποίο καλούμε όλους να συμμετάσχουν.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς , καλώντας τον κόσμο να επισκεφτεί το Παζάρι  αναφέρει σχετικά: «Περιμένουμε πολύ κόσμο και φέτος». Ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα στο Παζάρι του Αυλωναρίου. Μπορεί να φάει, να ψυχαγωγηθεί, να ψωνίσει οικονομικά και να συμμετάσχει στο ανταλλακτικό παζάρι, στηρίζοντας ταυτόχρονα την πολιτιστική μας παράδοση. Από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του παζαριού, θα είμαστε στην διάθεση των εμπόρων και επισκεπτών, για την διευκόλυνση τους  σε όλη τη διάρκειά του.