Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Μεγάλη απώλεια ο θάνατος μιας γνήσιας Κουμιώτισας, της Πόπης Μπούνια-Πασπαλιάρη

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Με θλίψη μάθαμε ότι έφυγε χθες το πρωί μετά από σύντομη νοσηλεία σε κλινική των Αθηνών σε ηλικία 78 ετών, η συμπατριώτισσα μας Πόπη Μπούνια-Πασπαλιάρη.

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου εκφράζει  θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια της. Η Πόπη Πασπαλιάρη. Η  Πόπη, όπως ήθελε να την αποκαλούμε,  τίμησε όχι μόνο την γενέτειρα της την Κύμη αλλά και την Εύβοια με την τεράστια προσφορά της.  

Η αείμνηστη και ξεχωριστή φίλη Πόπη γεννήθηκε στην Κύμη της Ευβοίας το έτος 1935 και μετά τις εγκύκλιες σπουδές της, φοίτησε  στο τμήμα   Κλασικής Φιλολογίας και Ιστορίας του  Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ δύο χρόνια αργότερα τελείωσε  Αγγλική Φιλολογία και Παιδοψυχολογία. Δίδαξε σε ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια των Αθηνών  καθώς  και στο Δημόσιο Γυμνάσιο Ελευσίνας. Υπήρξε  πολυπράγμων, με συνεχείς αναζητήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό.  Μιλούσε με τη  χαρακτηριστική  Κουμιώτικη προφορά και ήταν γνήσια Κουμιώτισα. Όπου και αν βρέθηκε ποτέ δεν λησμόνησε την Κύμη την οποία επισκεπτόταν συχνά και φρόντιζε με κάθε τρόπο να αναδεικνύει. Kατείχε ένα τεράστιο αρχείο για τον τόπο μας, το οποίο και διέθεσε σε πολλές δράσεις του Δήμου μας.

Η αγαπημένη μας Πόπη μπορεί να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όπως την γνωρίζαμε και την αγαπήσαμε, όμως από κάπου πάντα θα μας βλέπει, θα καμαρώνει την Κύμη και όλους εμάς τα παιδιά της όπως μας αποκαλούσε. Η ζωντάνια της και η προσφορά της θα αποτελεί ένα φωτεινό φάρο για τους συμπατριώτες της.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής  Ελλάδος, Ευβοϊκών Σπουδών, Ηλειακών Μελετών  και Μακεδονικών Σπουδών. Υπήρξε ακόμη μέλος Πνευματικών Σωματείων όπως του Πειραϊκού Συνδέσμου, της Πανευβοϊκής Ομοσπονδίας, των Ηπειρωτικών Σπουδών και της Εταιρείας του Αίμου.

Είχε λάβει μέρος σε Επιστημονικά Συνέδρια Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και ποίησης. Είχε δώσει πληθώρα διαλέξεων σε μεγάλες αίθουσες  των Αθηνών, Πειραιώς και σε πολλές πόλεις της επαρχίας καθώς και στην πόλη των Πατρών, στα πλαίσια των Φιλολογικών βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού.

Συνεργασίες της είχαν δημοσιευθεί σε πολλές ελληνικές και ξένες εφημερίδες καθώς και πολλά έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Διατηρούσε    ένα μεγάλης αξίας και σημασίας προσωπικό αρχείο ιστορικών κυρίως θεμάτων και ερευνών  που είχε πραγματοποιήσει σε συνεργασία με ξένους φορείς.

Καλό Ταξίδι Πόπη