Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Εμείς οι κάτοικοι και οι φορείς των Δ.Ε ΤΑΜΥΝΕΩΝ , ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ, ΑΥΛΩΝΟΣ , ΔΥΣΤΙΩΝ, και ΣΤΥΡΕΩΝ, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 14-09-2016 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου , (κατόπιν αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων), συζητήσαμε για την συνεχιζόμενη πορεία υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας, οι οποίες στην περιοχή μας παρέχονται από το Κ.Υ. Αλιβερίου και τα περιφερειακά Ιατρεία.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ

Ότι τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων, παρατηρείται μια μόνιμη πορεία συρρίκνωσης του Κ.Υ. Αλιβερίου, τόσο σε Ιατρικό, Παραϊατρικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές ενώ εμφανίζονται σοβαρές ελλείψεις Υγειονομικού Υλικού.
Έχουν αποχωρήσει από το Κ.Υ. Αλιβερίου παραπάνω από το 60% των εργαζομένων. Η λειτουργία του Ιατρικού και εργαστηριακού εξοπλισμού είναι ανεπαρκής ενώ ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος και ελλιπής.
Επίσης στα Περιφερειακά Ιατρεία η λειτουργία είναι ανεπαρκής, δεδομένου ότι η στελέχωση τους είναι ελλιπής, παραμένοντας ακάλυπτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Παράλληλα η διακομιδή των περιστατικών με ασθενοφόρα καθίσταται άκρως προβληματική, δεδομένου ότι στο τομέα αυτό υπηρετούν 2 μόνο εργαζόμενοι και εκ των πραγμάτων αδυνατούν να ανταποκριθούν στο πλήθος των περιστατικών.
Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, η αδυναμία έγκαιρης διακομιδής περιστατικών και η απαξίωση των Περιφερειακών Ιατρείων, δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή παροχή περίθαλψής στους 30.000 μονίμους κατοίκους και στους Πολλαπλάσιους επισκέπτες της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ,(ΔΕ ΤΑΜΥΝΕΩΝ, ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ, ΔΥΣΤΙΩΝ,ΑΥΛΩΝΟΣ,ΣΤΥΡΕΩΝ).
Στην ευρύτερη περιοχή της έδρας του Κ. Υ. Αλιβερίου δραστηριοποιούνται μεγάλες βιομηχανίες και πλήθος βιοτεχνιών (Είναι το 2ο Βιομηχανικό κέντρο της Εύβοιας). Επιπρόσθετα το Αλιβέρι, αποτελεί Διοικητικό και Εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.
Το Κ. Υ. Αλιβερίου βρίσκεται στο κέντρο των αποστάσεων μεταξύ των δευτεροβάθμιων υγειονομικών μονάδων Χαλκίδος- Κύμης- Καρύστου, αλλά σε σημαντικά μεγάλες αποστάσεις από αυτά (περίπου 50χλμ από το καθένα), σε ένα επικίνδυνο και (ανεπαρκές )οδικό δίκτυο με ιδιαίτερα μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση.

ΖΗΤΑΜΕ

1 Την άμεση αναβάθμιση του Κ.Υ. Αλιβερίου , την επαρκή στελέχωση του και την ανανέωση των υλικοτεχνικών υποδομών του.
2. Να σταματήσει η μετακίνηση των Ιατρών για την κάλυψη των εφημεριών του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όταν αυτό αποβαίνει εις βάρος της λειτουργίας του Κ.Υ. Αλιβερίου.
3 Την Έγκαιρη προκήρυξη των θέσεων στα Περιφερειακά Ιατρεία και την μόνιμη στελέχωση τους.
4. Την δημιουργία ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι , προκειμένου να καλυφθεί μια εκτεταμένη και απομακρυσμένη περιοχή από τα όμορα Νοσοκομεία.
5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο με τα θέματα Υγείας φορέα.

ΑΛΙΒΕΡΙ 14-09-2016