Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε εφαρμογή του Κανονισμού (Ε.Ε.) υπ’ αριθμ. 142/2011 της Επιτροπής της 25ης Φεβρουαρίου 2011 “για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1069/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί υγειονομικών κανόνων για ζωικά υποπροϊόντα και παράγωγα προϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο και για την εφαρμογή της οδηγίας 97/78/ΕΚ του Συμβουλίου όσον αφορά ορισμένα δείγματα και τεμάχια που εξαιρούνται από κτηνιατρικούς ελέγχους σταω σύνορα οι οποίοι αναφέρονται στην εν λόγω οδηγία” και του Π.Δ. 211/2006 “Συμπληρωματικά μέτρα εκτέλεσης του Κανονισμού 1774/2002/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καιο του Συμβουλίου της 3ης Οκτωβρίου 2002 για τον καθορισμό υγειονομικών κανόνων σχετικά με τα ζωικά υποπροϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο” (ΦΕΚ 211/τ.Α’/05-10-2006)

Αλλά και της ανάγκης για:

1) Απομάκρυνσης από το οδικό δίκτυο και την ύπαιθρο χώρα των πτωμάτων νεκρών ζώων καθώς και τυχόν ποσοτήτων δεσμευθέντων τροφίμων και υποπροϊόντων ζωικής προέλευσης καθώς η εν συνεχεία η ορθολογική διαχείριση τους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

2) Ελαχιστοποίησης της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του υδροφόρου ορίζοντα από τη μη ανεξέλεγκτη διάθεση των ζωικών υποπροιόντων χύδην στο έδαφος

3) Συνδρομής στην υλοποίηση του προγράμματος των Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών και βελτίωση του υγειονομικού προφίλ της χώρας με άμεση ευεργετική επίδραση στις εξαγωγές των τροφίμων Ζωικής Προέλευσης καθώς και των ζώντων ζώων.

4) Βελτίωσης της υγειονομικής και γενικής εικόνας της Περιφέρειας

5) Εξυπηρέτησης του κτηνοτροφικού κόσμου της Περιφέρειας.

Προχώρησε σε Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο «Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης ή/και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα», στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, Π.Ε. Εύβοιας, Π.Ε. Ευρυτανίας, ΠΕ Φθιώτιδας και Π.Ε. Φωκίδας)

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία KAFSIS Βιομηχανική & Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία.

Το νούμερο του τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργεί σε 24ωρη βάση είναι:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-8960100

Τα ζώα που συλλέγονται είναι, εκτός των βοοειδών, αιγοπροβάτων, ιπποειδών και χοίρων που βρίσκονται εντός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τα πτώματα κάθε είδους και όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου, σε Δημόσιες ή και Δημοτικές εκτάσεις. Επισημαίνεται ότι δεν παραλαμβάνονται δεσποζόμενα νεκρά ζώα ή νεκρά ζώα που φιλοξενούνταν ή διέμεναν σε Δημοτικά ή Ιδιωτικά Καταφύγια ζώων, σε ζωολογικούς κήπους ή γενικά σε κάθε είδους ενδιαίτημα ή οικίες (συμπεριλαμβανομένων των αύλειων χώρων αυτών) και γενικά σε ιδιόκτητους χώρους. Το εμπορικό έγγραφο που συνοδεύει τα ζωικά υποπροϊόντα δύναται να συνυπογράφεται από δημοτικό υπάλληλο ή από αιρετό του Δήμου. Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Προγράμματος. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση.