Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΑΒΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Έχοντας λάβει υπόψη:

1.      Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», όπως τροποποιηθήκαν και ισχύουν μεταγενέστερα.

2.      Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως τροποποιηθήκαν και ισχύουν μεταγενέστερα.

3.      Τις διατάξεις του Π.Δ. 80/16 (ΦΕΚ 145/05.08.2016 τεύχος Α’) «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες».

4.      Τις διατάξεις του άρθρου 203 του ν. 4555/2018.

5.      Τις διατάξεις του Ν. 4674/2020 σύμφωνα με τις οποίες: « Ειδικά για τα σχολικά έτη 2019 – 2020, 2020 – 2021 και 2021 – 2022, επιτρέπεται η μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απευθείας και χωρίς δημοπρασία κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης, ύστερα από απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου και θετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και της αρμόδιας Επιτροπής Καταλληλότητας.

6.      Την υπ΄αρ. 949/2021 (ΑΔΑ:9Ο1ΛΩΛΡ-ΜΕ2) απόφαση Δημάρχου  με θέμα: «Συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας του προς μίσθωση κτιρίου για την στέγαση του Νηπιαγωγείου Καράβου του Δήμου».

7.      Την υπ΄αρ. 6/2022 (ΑΔΑ:Ω8Χ6ΩΛΡ-2ΙΒ) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  με θέμα: «Λήψη απόφαση περί έγκρισης ανάγκης μίσθωσης χώρου για την στέγαση του νηπιαγωγείου Καράβου».

8.      Την υπ΄αρ. 672/2022 (ΑΔΑ:ΨΖΦΣΩΛΡ-ΛΙΓ) απόφαση Δημάρχου  με την οποία εγκρίθηκαν οι δαπάνες  και διατέθηκαν  οι ανάλογες πιστώσεις στον ΚΑ 15-6236.002 του προϋπολογισμού του Δήμου και έλαβαν  στο οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων α/α Α-305.

9.      Τη συνταχθείσα τεχνική περιγραφή του ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης του Νηπιαγωγείου Καράβου, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετικό φάκελο με κλειστές προσφορές για  τις ανάγκες στέγασης του Νηπιαγωγείου Καράβου, ως εξής:

Άρθρο 1ο

Περιγραφή ακινήτου

Το ακίνητο που θα μισθωθεί θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου

Καράβου και θα πρέπει να βρίσκεται εντός του πολεοδομικού ιστού της περιοχής του Καράβου .

Επίσης, το ακίνητο που θα μισθωθεί θα πρέπει:

1.         Να πληροί κατ’ ελάχιστον τις προδιαγραφές Μονοθέσιου Νηπιαγωγείου, σύμφωνα με την απόφαση 37237/ΣΤ1 (ΦΕΚ 635 τ. Β’ 27- 4-2007) της Υπουργού Παιδείας όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από την ΥΑ 168655/2018 (ΦΕΚ 4519/16-10-2018 τ. Β΄), σύμφωνα με την οποία «κατ’ εξαίρεση, ειδικά για τα υπό ενοικίαση κτίρια νηπιαγωγείων και για την πενταετία 2019-2024, αντί του κτιριολογικού προγράμματος απαιτούνται : α) ελάχιστον εμβαδόν αίθουσας διδασκαλίας 15 τ.μ. και 1,5 τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο στις αίθουσες διδασκαλίας.)»….

2.         Το κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται σε ισόγειο χώρο εμβαδού περίπου 150 τ.μ και πρέπει να αποτελείται από:

•          Μία αίθουσα εργασίας ελάχιστου εμβαδού περίπου 40 τ.μ. με ηλεκτρολογική και τηλεφωνική εγκατάσταση (για χρήση οπτικοακουστικών μέσων). Προτιμάται το πάτωμα να είναι ξύλινο ή πλαστικό (linoleum).

•          Μία (1) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ελάχιστου εμβαδού περίπου 40 τ.μ. με μικροφωνική εγκατάσταση και πλήρη ηλεκτρολογική και τηλεφωνική εγκατάσταση. Προτιμάται το πάτωμα να είναι ξύλινο ή πλαστικό (linoleum).

•          Μία (1) κουζίνα. Η δυνατότητα ύπαρξης χώρου τραπεζαρίας θεωρείται πλεονέκτημα.

•          Χώρο υγιεινής νηπίων με τρεις (3) τουαλέτες στο μέγεθος των νηπίων (λεκάνες, νιπτήρες κ.λ.π.). Προτιμάται η τοποθέτηση των νιπτήρων επάνω σε χτιστό πάγκο, σε κατάλληλο ύψος από το διαμορφωμένο, αντιολισθητικό δάπεδο.

•          Μία (1) τουαλέτα  ΑΜΕΑ.

•          Μία (1) τουαλέτα Ενηλίκων

•          Βοηθητικούς χώρους: αποθήκη υλικού.

Όλοι οι ανωτέρω χώροι κύριας και βοηθητικής χρήσης θα πρέπει να συνδέονται λειτουργικά μεταξύ τους. Επιπρόσθετα, είναι επιθυμητή η ύπαρξη αύλειου χώρου τουλάχιστον 100 τ.μ. κατάλληλα διαμορφωμένου. Προκειμένου να καλυφθεί η ελάχιστη απαίτηση έκτασης του αυλείου χώρου, ο ιδιοκτήτης δύναται να χρησιμοποιήσει χώρο μισθωμένο ή παραχωρημένο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποτελεί ενιαίο σύνολο με δική του ιδιοκτησία.

3.         Να αποτελεί ή να μπορεί άμεσα να αποτελέσει ανεξάρτητη οριζόντια ή κάθετη ή αυτοτελή ιδιοκτησία ή συνένωση πλήρων τέτοιων σαφώς καθορισμένων ως ενιαίο λειτουργικό σύνολο. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο ακίνητο προς μίσθωση τμήματα διαμερισμάτων, καταστημάτων, κατοικιών κ.λπ. κτιρίων, όταν αυτά συνδέονται άμεσα με τμήματα που δεν περιλαμβάνονται στο προς μίσθωση ακίνητο.

4.         Στην περίπτωση συνένωσης περισσότερων της μίας ανεξάρτητων ιδιοκτησιών, θα πρέπει να αποδεικνύεται με κατάλληλη γνωμοδότηση της τεχνικής υπηρεσίας η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους.

5.         Να υφίσταται νομίμως ή να δύναται να αλλάξει χρήση, εντός δύο μηνών από τη θετική αξιολόγηση της Επιτροπής Καταλληλότητας, με έκδοση άδειας δόμησης ως χώρος εκπαίδευσης, σύμφωνα με το εδάφιο 12 της παραγράφου Β του άρθρου 1 του Π.Δ./23.02.87 (ΦΕΚ-166/Δ’/1987) ως ισχύει, και το αντίστοιχο άρθρα του Ν.4269/14 ως ισχύει.

Το ακίνητο θα θεωρείται ότι υφίσταται νομίμως, αν προκύπτει ως έχει:

α) από την άδεια οικοδομής ή δόμησης με την οποία κατασκευάστηκε, ως αυτή βρίσκεται κατά την ημερομηνία υποβολής, λαμβάνοντας δηλαδή υπόψη ενδεχόμενες αναθεωρήσεις ή  / και συμπληρώσεις ή / και ενημερώσεις φακέλου ή / και άλλες νόμιμες πράξεις, ή

β) από την άδεια οικοδομής ή δόμησης με την οποία κατασκευάστηκε, ως αυτή βρίσκεται κατά την ημερομηνία υποβολής, λαμβάνοντας δηλαδή υπόψη ενδεχόμενες αναθεωρήσεις ή / και συμπληρώσεις ή / και ενημερώσεις φακέλου ή / και άλλες νόμιμες πράξεις, σε συνδυασμό με βεβαίωση/εις περαίωσης Ν.4178/13 ή ρύθμιση/εις Ν.4495/17 για την/ις οποία/ες θα πρέπει να έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 30% του προστίμου/ων.

6.         Να πληροί τις προδιαγραφές φωτισμού και αερισμού χώρου κύριας χρήσης σε όλους τους χώρους κύριας χρήσης που θα περιλαμβάνει.

7.         Να πληροί τις προδιαγραφές πυρασφαλείας της κατηγορίας και του χρόνου κατασκευής του όπως προβλέπεται από το 1308/Φ.701.2/11-01-2010 έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

8.         Να πληροί τις προδιαγραφές στατικής επάρκειας για την προβλεπόμενη χρήση.

9.         Να διαθέτει ελεύθερο και ανεμπόδιστο ύψος τουλάχιστον 2,65 μ. κατ’ ελάχιστον και χωρίς παρέκκλιση στους χώρους κύριας χρήσης και 2,40 μ. στους χώρους βοηθητικής χρήσης, ανεξαρτήτως των λοιπών προδιαγραφών κύριας χρήσης, επιτρεπόμενης ενδεχόμενης ψευδοροφής για την κάλυψη Η/Μ εγκαταστάσεων, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 2,20 μ.

10.       Να διαθέτει επαρκή εγκατάσταση αποχέτευσης.

11.       Να διαθέτει επαρκή παροχή ύδρευσης.

12.       Να διαθέτει επαρκή παροχή ηλεκτρισμού ως και τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικού ανά αυτοτελή χώρο.

13.       Να υπάρχει επαρκής σύστημα θέρμανσης του κτιρίου ( π.χ. κεντρική θέρμανση ή αντλίες θερμότητας), αυτόνομη ή επαρκή για τις ώρες και τον τρόπο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου  και δυνατότητα εγκατάστασης φορητών κλιματιστικών ανά αυτοτελή χώρο ή να είναι πλήρως κλιματιζόμενο.

14.       Να διαθέτει επαρκή παροχή δικτύου δεδομένων και τηλεφώνου.

15.       Να διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

16.       Να διαθέτει πιστοποιητικό εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου σε ισχύ.

17.       Τα δομικά υλικά κατασκευής του κτιρίου να μην περιέχουν επιβλαβή για την υγεία δομικά

στοιχεία, όπως αμίαντο.

Άρθρο 2ο

Διαδικασία Διενέργειας

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν, εντός 10 ημερών από την δημοσίευση της παρούσης, δηλαδή μέχρι την 21-4-2022 και ώρα 12:00 μ.μ. στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου στο Αλιβέρι, να υποβάλλουν τις προσφορές τους σε σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος συνοδεύεται από αίτηση συμμετοχής (εκτός φακέλου), στο Πρωτόκολλο του Δήμου υπόψη της Επιτροπής Εκτίμησης και Καταλληλότητας της παρ.6 του άρθρου 18 του Ν.3467/2006, προκειμένου να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. Η  Επιτροπή συγκροτείται με Απόφαση Δημάρχου, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων και περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της παρούσας πρόσκλησης. Η επιτροπή συντάσσει σχετική έκθεση, εντός δέκα (10) ημερών από της λήψεως των προσφορών. Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στην έκθεση. Στην περίπτωση ειδικά που θα χρειαστεί να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος από τον ιδιοκτήτη, θα καταγραφούν στην έκθεση αναλυτικά οι αναγκαίες προς εκτέλεση συμπληρωματικές εργασίες διαμόρφωσης. Εφόσον το ακίνητο κριθεί κατάλληλο κατά τα άλλα για την προς στέγαση υπηρεσία σύμφωνα με την διαδικασία που  αναλύεται κατωτέρω, η Επιτροπή εκτίμησης – καταλληλότητας θα επανελέγξει το ακίνητο μετά το πέρας των εργασιών, συντάσσοντας συμπληρωματική έκθεση με την οποία θα βεβαιώνει την εκτέλεση των εργασιών διαμόρφωσης, σε κάθε περίπτωση πριν την Απόφαση κατακύρωσης του τελικού αποτελέσματος. Η έκθεση αξιολόγησης μαζί με τις προσφορές ενδιαφέροντος, αποστέλλονται στο Δήμο, ο οποίος την κοινοποιεί σε κάθε έναν που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Άρθρο 3ο

Δικαιολογητικά συμμετοχής

1. Υπεύθυνη δήλωση / αίτηση του φυσικού προσώπου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα δηλώνεται η συμμετοχή στη διαδικασία της παρούσης καθώς και ότι ο Συμμετέχων έχει λάβει γνώση των όρων της παρούσης και αποδέχεται αυτούς πλήρως και ανεπιφύλακτα, καθώς και ότι το προσφερόμενο προς μίσθωση ακίνητο είναι ελεύθερο και απαλλαγμένο κάθε δουλείας πλην όσων προκύπτουν από τις διατάξεις του Ν.3741/1929 ως και τις σχετικές διατάξεις των άρθρων 1002 και 1117 ΑΚ ή / και βάρους και ουδεμία υποχρέωση του Δήμου δεν υφίσταται για οποιαδήποτε ενδεχόμενη οφειλή προς το δημόσιο, οιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα η οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης ως και σε  οποιονδήποτε τρίτο, περιλαμβανομένου  ακόμα και του ίδιου του Δήμου, καθώς και ότι το ακίνητο πληροί τις προδιαγραφές της παρούσης, καθώς και ότι ο Συμμετέχων αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη έναντι του Δήμου για την ακρίβεια και την αλήθεια όλων των περιλαμβανόμενων στον φάκελο συμμετοχής του, καθώς και ότι θα συμφωνήσει σε όποιες εργασίες κριθούν απαραίτητες για την προσαρμογή του ακινήτου στις ανάγκες εξυπηρέτησης του σκοπού του και θα υπογράψει την αίτηση έκδοσης άδειας δόμησης για τις ως άνω εργασίες.

Αναλυτικότερα, η υπεύθυνη δήλωση / αίτηση συμμετοχής θα υπογράφεται:

α) για φυσικά πρόσωπα, είτε από το ίδιο το φυσικό πρόσωπο, είτε, εάν αυτό συμμετέχει στο διαγωνισμό μέσω αντιπροσώπου, από τον εξουσιοδοτημένο κατά τα ανωτέρω αντιπρόσωπο αυτού. Σε περίπτωση δε υπογραφής της αίτησης συμμετοχής από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του διαγωνιζόμενου, απαιτείται η υποβολή ειδικής εξουσιοδότησης προς τούτο.

β) για νομικά πρόσωπα, από το νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου που υποβάλλει την προσφορά. Για τη νομιμοποίησή του, απαιτείται η υποβολή με την προσφορά: i) του καταστατικού του νομικού προσώπου, οι τροποποιήσεις αυτού και η τυχόν τελευταία κωδικοποίησή του, βεβαίωση της αρμόδιας αρχής αναφορικά με το ότι δεν έχει τροποποιηθεί περαιτέρω το εν λόγω καταστατικό και βεβαίωση μη λύσης του νομικού προσώπου, και ii) της σχετικής απόφασης/ πρακτικού του αρμοδίου, κατά το καταστατικό, οργάνου του νομικού προσώπου με την οποία αποφασίζεται η συμμετοχή του νομικού προσώπου στον διαγωνισμό και εξουσιοδοτείται ο νόμιμος εκπρόσωπός του να προβεί προς τούτο σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

γ) για Κοινοπραξίες, από τον κοινό εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας, σύμφωνα με το κοινοπρακτικό καταστατικό. Για τη νομιμοποίηση του ως άνω κοινού εκπροσώπου απαιτείται η υποβολή με την προσφορά του κοινοπρακτικού καταστατικού. Και

δ) σε περίπτωση Σύμπραξης ή Ένωσης φυσικών ή νομικών προσώπων, η αίτηση συμμετοχής υπογράφεται από κάθε μέλος της Σύμπραξης ή Ένωσης, εφαρμοζόμενες, αναλόγως, οι παράγραφοι (α) και (β) του παρόντος άρθρου, με την υποβολή των δικαιολογητικών που προβλέπονται σε αυτές, ή από κοινό εκπρόσωπο, εξουσιοδοτημένο με συμβολαιογραφική πράξη η οποία συνυποβάλλεται με την προσφορά.

Αντίγραφο/α δελτίου/ων ταυτότητας του/ων φυσικού/ων προσώπου/ων ή του νομίμου εκπροσώπου νομικού προσώπου ή κοινοπραξίας ή σύμπραξης ή ένωσης φυσικών ή νομικών προσώπων.

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που να ισχύουν την ημέρα της υποβολής της προσφοράς.

Δημοτική ενημερότητα από τον Δήμο περί μη οφειλής στο Δήμο ως και τα νομικά πρόσωπα αυτού που να ισχύει την ημέρα της υποβολής της προσφοράς.

Υποφάκελο τεχνικής προσφοράς, ο οποίος θα περιλαμβάνει:

Ευκρινή αντίγραφα νομίμων τίτλων ιδιοκτησίας νομίμως θεωρημένων, μετά των σχετικών εν ισχύ πιστοποιητικών υποθηκοφυλακείου ιδιοκτησίας και βαρών, απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και φύλλου από το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο καθώς και όλων των συνημμένων στους τίτλους σχεδίων, νομίμως θεωρημένων από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο εκδόσεως της οικοδ. αδείας (τοπογραφικά ή / και κατόψεις). Έλλειψη οποιουδήποτε εκ των ως άνω στοιχείων ισοδυναμεί, για τις ανάγκες της παρούσης, με έλλειψη όλων.

Στην περίπτωση ακινήτου που δεν αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία ή συνένωση τέτοιων, κατά την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της παρούσης, θα πρέπει να υποβληθούν επιπλέον: (α) υπεύθυνη δήλωση του φυσικού προσώπου ή του νομίμου εκπροσώπου νομικού προσώπου ή κοινοπραξίας, με την οποία θα αναλαμβάνεται η υποχρέωση των πράξεων που απαιτούνται για την πλήρωση του όρου, σύμφωνα με τα συνυποβαλλόμενα σχέδια και πίνακες, και (β) τα σχέδια και οι πίνακες που θα συνοδεύουν τις ως άνω πράξεις.

Κατόψεις και τομές υπό κλίμακα 1:50 της πραγματικής κατάστασης του ακινήτου προς μίσθωση, επί των οποίων θα έχουν συνταχθεί βεβαιώσεις αρμόδιων μηχανικών, νομίμως σφραγισμένες και υπογεγραμμένες κατ’ αντικείμενο, ότι: «Το ακίνητο του σχεδίου περιγραφόμενο με τα στοιχεία … και εμβαδά … στις στάθμες … αντιστοίχως:  (α) υφίσταται νομίμως βάσει της/ων … άδειας/ων οικοδομής / δόμησης ως βρίσκεται/ονται μετά των … αναθεωρήσεων ή / και … συμπληρώσεων ή / και τροποποιήσεων ή / και ενημερώσεων φακέλου αυτής/ων, για … (περιγραφή τίτλων και εμβαδών αδείας/ων ως βρίσκεται/ονται). Σε περίπτωση βεβαίωσης/εων περαίωσης Ν.4178/13 ή δήλωσης/εων Ν. 4495/17 συμπληρώνεται εδάφιο ως ακολούθως: «και της/ων … βεβαίωσης/εων περαίωσης Ν.4178/13 ή δήλωσης/εων Ν.4495/17 για … (αναλυτική περιγραφή δηλωμένων παραβάσεων). Σε περίπτωση που η/οι δήλωση/εις αφορά/ουν ιδιοκτησία/ες ευρύτερη/ες του προς μίσθωση ακινήτου, θα πρέπει να διαχωρίζονται σαφώς οι παραβάσεις που αφορούν το προς μίσθωση ακίνητο. Στην περίπτωση αυτή η βεβαίωση νομιμότητας αφορά την/ις ευρύτερη/ες ιδιοκτησία/ες συνολικά,

(β) πληροί τις προδιαγραφές φωτισμού και αερισμού χώρου κύριας χρήσης κατηγορίας … για εμβαδά … στις στάθμες …,

(γ) πληροί τις προδιαγραφές στατικής επάρκειας σύμφωνα με … (ανάλογα με την κατηγορία και την παλαιότητα),

(δ) πληροί τις προδιαγραφές πυρασφαλείας σύμφωνα με … (ανάλογα με την κατηγορία και την παλαιότητα),

(ε) πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας ΑμεΑ σύμφωνα με … (ανάλογα με την κατηγορία και την παλαιότητα) σε όλες τις στάθμες,

(στ) διαθέτει ελεύθερο και ανεμπόδιστο ύψος 2,65 μ. στους χώρους κύριας χρήσης και

2,40 μ. στους χώρους βοηθητικής χρήσης, με την επιφύλαξη του όρου 12 του άρθρου 2

(ζ) διαθέτει εγκατάσταση αποχέτευσης σύμφωνα με τον όρο 13 του άρθρου 2…

(λεπτομέρειες της εγκατάστασης),

(η) διαθέτει παροχή ύδρευσης … (λεπτομέρειες της εγκατάστασης),

(θ) διαθέτει παροχή ηλεκτρισμού … (λεπτομέρειες της εγκατάστασης), η οποία είναι ασφαλής,

(ι) διαθέτει παροχή δικτύου δεδομένων και τηλεφώνου … (λεπτομέρειες της εγκατάστασης),

(ιβ) τα δομικά υλικά κατασκευής του κτιρίου δεν περιέχουν επιβλαβή για την υγεία δομικά στοιχεία, όπως αμίαντο.

Σε περίπτωση που δεν ισχύει ήδη κάτι από τα παραπάνω, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει σχετική μελέτη, αρμοδίως υπογεγραμμένη και σφραγισμένη, που θα αποδεικνύει τη δυνατότητα πλήρωσης των όρων, καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι θα εκτελέσει την ως άνω μελέτη προ της παράδοσης του κτιρίου.

Για τις ανάγκες της παρούσης, αρμόδιοι μηχανικοί θεωρούνται, κατ’ αντικείμενο, οι αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί Π.Ε., ή Τ.Ε.

Ευκρινή αντίγραφα θεωρημένης της/των άδειας/ων οικοδομής ή δόμησης και των αναθεωρήσεων ή / και τροποποιήσεων ή / και συμπληρώσεων ή / και ενημέρωσης φακέλου/ων αυτής/ων, καθώς και των σχεδίων που τη/ις συνοδεύουν (τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, κατόψεις, τομές, ξυλότυποι).

Αντίγραφο της/ων βεβαίωσης/εων περαίωσης Ν.4178/13, ή δήλωσης/εων Ν.4495/17 αν υπάρχει/ουν, στο/α οποίο/α θα φαίνεται η εξόφληση ποσοστού 30% του/ων προστίμου/ων τουλάχιστον, συνοδευόμενο/α από το σύνολο των σχεδίων (τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, κατόψεις, τομές) που θα συνυποβληθούν με τη/ις δήλωση/εις, επί των οποίων θα έχει συνταχθεί βεβαίωση του αρμόδιου μηχανικού ότι τα σχέδια είναι όμοια με εκείνα που θα συνοδεύουν τη/ις δήλωση/εις στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ νόμιμα σφραγισμένη και υπογεγραμμένη.

Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά θα πρέπει να μην έχουν ξυσίματα, σβησίματα, υποσημειώσεις ή υστερόγραφα, παρεμβολές, κενά, συγκοπές και συντμήσεις που μπορούν να θέσουν σε αμφιβολία όρους, τιμές, ή την ταυτότητα την εκμισθωτών. Θα πρέπει να αναγράφουν τα ακριβή στοιχεία του εκμισθωτή και να είναι πλήρη και σαφή.

Άρθρο 4ο

Διάρκεια μίσθωσης

Η διάρκεια μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα (12) έτη.

Η μίσθωση άρχεται από την ημέρα της εγκατάστασης του Νηπιαγωγείου στο κτίριο και την σύνταξη σχετικού πρωτοκόλλου.

Η πληρωμή του μισθώματος αρχίζει με την εγκατάσταση των υπηρεσιών του Νηπιαγωγείου στο ακίνητο και ενεργείται κατά τα εκάστοτε οριζόμενα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο εκμισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το ακίνητο στο Δήμο, κατάλληλο προς την ζητούμενη χρήση και σύμφωνα με τους όρους αυτής της διακήρυξης και τις υποδείξεις της επιτροπής καταλληλότητας.

Ο εκμισθωτής υποχρεούται στην διάρκεια της μίσθωσης να ενεργεί στο μίσθωμα τις αναγκαίες επισκευές και να επανορθώσει τις συνηθισμένες από την χρήση φθορές που τυχόν υπάρχουν. Σε περίπτωση άρνησης του ο Δήμος μπορεί μέσα σε ορισμένη προθεσμία να προβεί μονομερώς στην λύση της μίσθωσης παρακρατώντας το ποσό των δαπανών μετά από προηγούμενη βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο εκμισθωτής υποχρεούται να ενεργήσει με δαπάνες του όλες τις εργασίες των εγκαταστάσεων νερού και ηλεκτρικού και να παραδώσει αυτές σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας.

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και να διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο σε καλή κατάσταση, προστατεύοντας αυτό απέναντι σε κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

Το μίσθωμα υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις.

Άρθρο 5ο

Δημοσίευση δημόσιας πρόσκλησης

Η δημόσια πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου και τοιχοκολλείται στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

Αντίγραφο της δημόσιας πρόσκλησης και πληροφορίες χορηγούνται από το Δήμο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ.2223350238 – 222350229.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ