Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ειδικό Τέλος ΑΠΕ 1% σε Κοινότητες όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ

Ενημερώνουμε τους Κατοίκους των Κοινοτήτων Αργυρού, Αχλαδερής, Ζαράκων, Καλεντζίου, Κοσκίνων, Κριεζών, Οκτωνιάς και Πετριών (Όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ), ότι ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. έχει αναρτήσει προσωρινό πίνακα με τους αριθμούς παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1%, στην διεύθυνση :

https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

Ο εν λόγω πίνακας είναι προσβάσιμος στην κατηγορία:

«Προσωρινός Πίνακας Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020»

Δικαιούχοι της πίστωσης, είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση εντός των διοικητικών ορίων των άνω Κοινοτήτων, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/27611/933 (ΦΕΚ Β’ 1771) Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), ήτοι την 20.03.2023.

Στην περίπτωση ενεργών παροχών, οι αριθμοί των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.,  οι δικαιούχοι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία ανάρτησης των πινάκων, αίτηση για έκδοση βεβαίωσης με την οποία θα βεβαιώνεται ότι η εν λόγω ενεργή σύνδεση βρίσκεται εντός των ορίων της Κοινότητας, οι οικιακοί καταναλωτές της οποίας είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τον Πίνακα επιμερισμού (Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/62242/1800/7-6-2023). Η  βεβαίωση θα διαβιβαστεί αμελλητί από τον Δήμο στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων και παραλαβής των βεβαιώσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ είναι η 17 Ιουλίου 2023. Μετά την ημερομηνία αυτή, υποβολές βεβαιώσεων δε θα γίνονται αποδεκτές.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα αναρτήσει Οριστικό Πίνακα με τους αριθμούς παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών ανά Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και θα αποστείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τελικό πίνακα με αναλυτικά στοιχεία (αριθμό παροχής, ποσό, προμηθευτή, Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού) και στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας τα ποσά που τους αντιστοιχούν ανά δικαιούχο της πίστωσης.