Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε την Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΕ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Έχοντας λάβει υπόψη:

1.      Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», όπως τροποποιηθήκαν και ισχύουν μεταγενέστερα.

2.      Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81 (ΦΕΚ Α 77/30/03/1981).

3.      Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως τροποποιηθήκαν και ισχύουν μεταγενέστερα.

4.      Τις διατάξεις του Π.Δ. 80/16 (ΦΕΚ 145/05.08.2016 τεύχος Α’) «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες».

5.      Τις διατάξεις του άρθρου 203 του ν. 4555/2018.

6.      Τις διατάξεις περί μισθωτικής σχέσης του Ν. 3130/2003 (ΦΕΚ Α’ 76).

7.      Τις διατάξεις Ν. του 4830/21 (ΦΕΚ 169/18.09.2021 τεύχος Α’): Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις.

8.      Την υπ΄αρ. 126/25-8-2022 (ΑΔΑ:933ΧΩΛΡ-ΥΩ2) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  με θέμα: «Λήψη απόφασης περί έγκρισης μίσθωσης ακινήτου, για την στέγαση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

9.      Την υπ΄αρ. 5/2023 (ΑΔΑ:9ΛΗ5ΩΛΡ-Ο06) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  με θέμα: «Λήψη απόφασης περί συγκρότησης επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών μίσθωσης-εκμίσθωσης-εκποίησης-αγοράς κινητών και ακινήτων για το έτος 2023».

10.   Την υπ΄αρ. 4/2023 (ΑΔΑ:98ΘΓΩΛΡ-ΛΚΡ) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  με θέμα: «Λήψη απόφασης περί συγκρότησης επιτροπής εκτίμησης ακινήτων και κινητών για την εκμίσθωση, εκποίηση, ανταλλαγή, αγορά και μίσθωση κινητών και ακινήτων για το έτος 2023».

11.   Την υπ΄αρ. 487/2023 (ΑΔΑ:9ΟΙΡΩΛΡ-ΣΛΓ) απόφαση Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου  με θέμα: «Ορισμός μέλους στην επιτροπή εκτίμησης ακινήτων και κινητών για την εκμίσθωση, εκποίηση, ανταλλαγή, αγορά και μίσθωση κινητών και ακινήτων για το έτος 2023».

12.   Την υπ΄αρ. 1595/2023 (ΑΔΑ:972ΝΩΛΡ-ΑΗΑ) απόφαση Δημάρχου  με την οποία εγκρίθηκαν οι δαπάνες  και διατέθηκαν  οι ανάλογες πιστώσεις στον ΚΑ 10-6231.006 του προϋπολογισμού του Δήμου και έλαβαν  στο οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων α/α Α-512.

13.   Την υπ΄αρ. 180/2023 (ΑΔΑ:9ΥΟΣΩΛΡ-Π43) απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Λήψη απόφασης περί καθορισμού των όρων διακήρυξης της Δημοπρασίας για την μίσθωση κατάλληλου ακινήτου στην ΔΕ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ και ΔΕ ΚΥΜΗΣ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

14.   Το γεγονός ότι κάθε Δήμος υποχρεούται να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση, με κατάλληλο τρόπο, των αναγκών φιλοξενίας, προσωρινής διαμονής, περίθαλψης και εν γένει φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, είτε με τη δημιουργία και λειτουργία τουλάχιστον ενός (1) καταφυγίου από τον ίδιο τον δήμο ή στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλους δήμους ή ως μέλος συνδέσμου δήμων είτε μέσω της συστηματικής συνεργασίας με φιλοζωικά σωματεία ή φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν εγγραφεί στο ΕΜΖΣ και διαθέτουν αδειοδοτημένα καταφύγια ή καταφύγια που πληρούν τις προδιαγραφές των άρθρων 28 και 29 ή δεν διαθέτουν τέτοια αλλά προτίθενται να αναλάβουν το κόστος διαμονής και φροντίδας των ζώων σε άλλα ενδιαιτήματα που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν νομίμως, όπως επαύλεις και ξενοδοχεία ζώων, έναντι αμοιβής.

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική καλώντας τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης και μέχρι την Δευτέρα, 2-10-2023 και ώρα 15:00.

Άρθρο 1ο

Περιγραφή ακινήτου

Το μίσθιο πρέπει:

•          Να βρίσκεται στην ΔΕ Κονιστρών ή ΔΕ Κύμης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εκτός σχεδίου πόλης ή εκτός ορίων οικισμού και σε ελάχιστη απόσταση τουλάχιστον εκατόν (100)μ από την κοντινότερη κατοικία, να απέχει έως (5) χιλιόμετρα από το άκρο οικισμού και να διαθέτει ευχερή οδική πρόσβαση.

•          Να έχει ελάχιστον εμβαδόν 6.000,00 τετραγωνικά μέτρα ( μ2 ).

•          Να είναι οριοθετημένο και περιφραγμένο.

•          Να είναι ηλεκτροδοτούμενο και υδροδοτούμενο.

•          Να υπάρχει οδική πρόσβαση, βατή σε επιβατικά αυτοκίνητα, με είσοδο επί της οδού.

•          Να διαθέτει  δύο ( 2 ) τουλάχιστον κτίσματα ελάχιστης επιφάνειας 200,00 τετραγωνικών μέτρων ( μ2 ) έκαστο καλά συντηρημένα , ώστε να χρησιμοποιηθούν ως Ενδιαιτήματα φιλοξενούμενων ζώων και να διαθέτει τουλάχιστον ένα ( 1 ) κτίσμα ελάχιστης επιφάνειας 40,00 τετραγωνικών μέτρων ( μ2 ) καλά συντηρημένο , ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας προσωπικού και αποθήκευσης τροφών και υλικών. Τα κτίσματα θα πρέπει να είναι διαμορφωμένα ή να υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δηλ. να υπάρχουν χώροι, για τις λειτουργίες που περιγράφονται με το άρθρο 28 του Ν. 4830/21, όπου καθορίζονται οι κανόνες που πρέπει να τηρούν τα καταφύγια ζώων συντροφιάς, προκειμένου να διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων που φιλοξενούνται σε αυτά, καθώς και  στο άρθρο 29 του  Ν. 4830/21 όπου επικαιροποιούνται οι προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων ζώων συντροφιάς. Για τις κτιριακές εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχει εκδοθεί   οικοδομική άδεια ή να είναι νομιμοποιημένη-τακτοποιημένη  σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

•          Να είναι στην αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή αυτού που το προσφέρει ή σε περίπτωση που ανήκει εξ΄αδιαιρέτου  σε περισσότερους κατά συγκυριότητα, συννομή και συγκατοχή η προσφορά πρέπει να γίνει από όλους τους συνιδιοκτήτες ή από νόμιμο πληρεξούσιο τους.

Άρθρο 2ο

Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

Η  δημοπρασία είναι μειοδοτική, φανερά και προφορική και διεξάγεται σε δύο φάσεις ως εξής:

Η  δημοπρασία διεξάγεται σε δύο Φάσεις ως εξής :

Α΄ φάση: Πρόσκληση-Διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν στο Πρωτόκολλο του Δήμου, σε κλειστό φάκελο, ευκρινή  φωτοαντίγραφα  τίτλων ιδιοκτησίας, τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου, άδεια οικοδομής ή αποδεικτικό τακτοποίησης-νομιμοποίησης αυθαιρέτου. Στη  συνέχεια η αρμόδια δημοτική υπηρεσία τις αποστέλλει στην επιτροπή του άρθρου 7 του ΠΔ 270/81, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων και περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της παρούσας διακήρυξης, καθώς την εκτίμηση του μισθίου του ακινήτου. Η επιτροπή  συντάσσει σχετική έκθεση, εντός δέκα (10) ημερών από της λήψεως των προσφορών. Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στην έκθεση. Η έκθεση αξιολόγησης, μαζί με τους φακέλους που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλονται στην επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών. Η έκθεση κοινοποιείται  σε κάθε έναν που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Β΄ φάση: Διενέργεια δημοπρασίας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ορίζει ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, καλώντας με αποδεικτικό, να λάβουν μέρος σ’ αυτήν μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα κατά τη διαδικασία της πρώτης φάσης. Όσοι κρίθηκαν κατάλληλοι θα πρέπει σε φάκελο να προσκομίσουν τα λοιπά δικαιολογητικά που ζητούνται στο άρθρο 14 της διακήρυξης. Η δημοπρασία είναι μειοδοτική φανερή και προφορική και θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα στο  Αλιβέρι ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την μίσθωση-εκμίσθωση, εκποίηση-αγορά κινητών και ακινήτων του Δήμου. Οι προσφορές των μειοδοτών αναγράφονται στο πρακτικό κατά σειρά εκφωνήσεως με το ονοματεπώνυμο του μειοδότη. Κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας συντάσσεται πρακτικό το οποίο μετά τη λήξη της δημοπρασίας υπογράφεται από τον μειοδότη και τον εγγυητή.

Αν κάποιος μειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Επί των πρακτικών της δημοπρασίας αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή.

Άρθρο 3ο

Εγγυητής

Ο τελευταίος μειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

Άρθρο 4ο

Δικαίωμα αποζημίωσης

Ο τελευταίος μειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του δήμου  ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.

Άρθρο 5ο

Σύμβαση

Ο τελευταίος μειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης του αρμόδιου οργάνου,  περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας από την Αποκεντρ/νη Διοικ/ση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, προσκομίζοντας και την απαραίτητη επιστολή καλής εκτέλεσης της σύμβασης.

Σε αντίθετη περίπτωση ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης. Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

Ο Δήμος, με την υπογραφή της σύμβασης, αποκτά το δικαίωμα να προχωρήσει σε όσες κατασκευαστικές εργασίες,  εργασίες συντήρησης, εργασίες πρόσθετων εγκαταστάσεων ηλεκτρικού ρεύματος, συνδέσεων τηλεφώνου κ.λ.π.,  απαιτηθούν,  προκειμένου οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο αύλειος χώρος να καταστούν λειτουργικοί για το σκοπό για τον οποίο μισθώνονται, χωρίς να απαιτείται κάποια έγκριση από τον εκμισθωτή.

Άρθρο 6ο

Διάρκεια μίσθωσης

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα  (12) χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης μεταξύ του Δημάρχου και του τελευταίου μειοδότη.  Κατά την διάρκεια της σύμβασης το μίσθιο θα παραμένει σταθερό, εκτός αν υπάρξει διαφορετική νομοθετική ρύθμιση.  Ο Δήμος μετά από απόφαση του Συλλογικού Οργάνου, δύναται να λύσει μονομερώς την σύμβαση μίσθωσης όταν καταστεί αυτό αναγκαίο, κατά την κρίση του,  χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του Δήμου. Ο εκμισθωτής μπορεί να ζητήσει την πρόωρη αποχώρηση του Δήμου από το μίσθιο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Αστικό Κώδικα και τις ισχύουσες γενικότερες διατάξεις.

Άρθρο 7ο

Προθεσμία καταβολής του Μισθώματος

Το μίσθωμα θα κατατίθεται κάθε τρίμηνο, σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Άρθρο 8ο

Υποχρεώσεις μισθωτή

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και να διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλειές, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο, σε καλή κατάσταση.

Άρθρο 9ο

Προθεσμία καταβολής του Μισθώματος

Το μίσθωμα υπόκειται σε χαρτόσημο 3% και ΟΓΑ επί του χαρτοσήμου 20%. Σε περίπτωση που ο εκμισθωτής προσκομίσει βεβαίωση της Δ.Ο.Υ. ότι περιέλαβε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος το μίσθωμα, δε γίνεται κράτηση χαρτοσήμου και ΟΓΑ επί του χαρτοσήμου. (Εγκ.Υπ.Οικ. ΑΠ 1538/358/1987) και σε άλλη νόμιμη κράτηση.

Άρθρο 10ο

Λήξη μίσθωσης

Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιον στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε.

Άρθρο 11ο

Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση

Σιωπηρή αναμίσθωση, ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως.

Άρθρο 12ο

Δημοσίευση Διακήρυξης

Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του δημάρχου είκοσι (20) ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων Κύμης και Κονιστρών ενώ η περίληψη της θα δημοσιευτεί  στην εφημερίδα  «Ευβοϊκός Τύπος» στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τα έξοδα δημοσίευσης βαρύνουν τον ανάδοχο.

Άρθρο 13ο

Επανάληψη της δημοπρασίας

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ’ αυτήν μειοδότης.

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν:

α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Οικονομική επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος μειοδότης αρνείται  να υπογράψει τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης. Επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο μειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου μειοδότη, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ’ ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.

Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

Άρθρο 14ο

Δικαίωμα συμμετοχής και δικ/κα διακήρυξης

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες με νόμιμους τίτλους πλήρους και αποκλειστικής κυριότητας και νομής των προσφερόμενων ακίνητων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικ/κα.

•          Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

•          Βεβαίωση από την οικονομική υπηρεσία ότι δεν οφείλουν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

•          Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν λάβει γνώση και αποδέχονται όλους τους όρους της Διακήρυξης.

•          Εγγυητική επιστολή συμμετοχής, αναγνωρισμένης Τράπεζας ή γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή  βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό, από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του  οριζόμενου μέγιστου ορίου πρώτης προσφοράς  όπως αυτό θα καθοριστεί από την Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων για την εκμίσθωση, εκποίηση, ανταλλαγή, αγορά και μίσθωση ακινήτων

Άρθρο 15ο

Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους, ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά,  ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Κύμης-Αλβερίου μέχρι και την προηγούμενη της καταληκτικής ημερομηνίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Αν.   Μιχαλοπούλου στο τηλέφωνο 2223350224 ή στο e-mail: anast.mixal@0902.syzefxis.gov.gr , καθώς και με τον κο Αθ. Κριτσιώτη στο τηλέφωνο 2223350229 ή στο e-mail:  athanasios.kritsiotis@0902.syzefxis.gov.gr κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ