Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε τι πόλη θέλουμε να ζούμε; Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο για το Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση της μελέτης του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) σε Αλιβέρι και Κύμη και στο πλαίσιο αυτό ζητούμε τη συνδρομή των δημοτών. Ειδικότερα, παρακαλούμε για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο παρακάτω link

https://svak.kimis-aliveriou.gr/#Sinisfpol

Υπάρχουν τρία ερωτηματολόγια:

  • για τους κατοίκους-εργαζόμενους του Δήμου,
  • για τους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία του Δήμου
  • για τους φορείς.

Απαντάτε σε όσα σας αφορούν (πχ εργαζόμενος και γονέας, απαντάτε στα δύο πρώτα). Οι ερωτήσεις αφορούν κυρίως τον τρόπο μετακίνησης που χρησιμοποιείτε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και προτάσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας. Ο χρόνος που χρειάζεστε για να απαντήσετε είναι λίγα μόνο λεπτά, το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα παραμείνει ανοικτό προς συμπλήρωση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όσων περισσότερων γίνεται, για να συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια που είναι απαραίτητο εργαλείο για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ. Βοηθήστε και εσείς να δημιουργήσουμε τον δήμο, στον οποίο θα θέλαμε όλοι να ζούμε.

ΑΛΛΑΖΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΑΠΑΝΤΩ

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

Τι είναι το ΣΒΑΚ;

Το ΣΒΑΚ είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών, με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία. Εστιάζει περισσότερο στις ανάγκες της «λειτουργικής πόλης». Ευνοεί την ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των σχετικών μορφών μεταφοράς, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες μορφές.
Το σχέδιο είναι ένας οδηγός για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν (τεχνικά, υποδομής, πολιτικής και ήπιων μέτρων) σχετικά με τα εξής:
(α) Δημόσια συγκοινωνία
β) Βάδισμα και ποδηλασία
(γ) Διαλειτουργικότητα
(δ) Ασφάλεια αστικών οδών
(ε) Οδικές μεταφορές (ρέουσες και αδρανείς)
(στ) Αστική εφοδιαστική
(ζ) Διαχείριση κινητικότητας
(η) Ευφυή Συστήματα Μεταφορών.

Γιατί είναι σημαντική η άποψής σας;

Κατά την διάρκεια εκπόνησης του ΣΒΑΚ, πραγματοποιούνται δημόσιες διαβουλεύσεις, με ηλεκτρονικό τρόπο, που στόχο έχουν την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, την καταγραφή των απόψεων των συμμετεχόντων φορέων και πολιτών σχετικά με τις υφιστάμενες συνθήκες κινητικότητας στο Αλιβέρι και την Κύμη, την ενημέρωση για το Κοινό Όραμα, την υφιστάμενη κατάσταση καθώς και τα εναλλακτικά σενάρια για την διαχείριση της βιώσιμης κινητικότητας.

Στα σενάρια θα περιλαμβάνονται οι τάσεις και οι προοπτικές περιβαλλοντικής και αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής, οι προτάσεις, που θα βασίζονται στη προώθηση των μέσων ήπιας κυκλοφορίας και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, οι οποίες θα έχουν ορίζοντα 5,10 ή και 15 έτη, μέσα από το πρίσμα της εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Τέλος στις διαβουλεύσεις θα παρουσιασθεί το Οριστικό Σχέδιο Δράσης και τα επιλεγμένα μέτρα. Θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό και στους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο πάντα την ευρεία ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή του προκειμένου να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων θα καταγράφονται όλες οι απόψεις που θα εκφρασθούν. Οι προσκλήσεις για την συμμετοχή στις διαβουλεύσεις θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Κύμης Αλιβερίου.