Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΜΑ: Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 28-02-2024.

Σύμφωνα με το άρθρο 67Α του ν. 3852/2010 «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής» το οποίο παρατίθεται:
«1. Επιπλέον της παρ. 1 του άρθρου 67, το δημοτικό συμβούλιο κάθε δύο (2) μήνες συγκαλείτε υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής. H παράλειψη σύγκλησης του συμβουλίου στην ανωτέρω προθεσμία για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
2. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εγγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που επιθυμεί να θέσει κάθε δημοτικός σύμβουλος, τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής, εφόσον έχουν κατατεθεί εγγράφως στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου τρεις (3) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα. Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία (3) θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας. Επιπλέον των ανωτέρω δέκα (10) θεμάτων, έως δύο (2) θέματα μπορούν να συζητούνται εφόσον τα έχουν θέσει οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων. Αν έχουν υποβληθεί πάνω από δύο (2) θέματα από τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, τότε διενεργείται κλήρωση. Η παρουσία του δημάρχου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου ή του πρόεδρου νομικού προσώπου στη συνεδρίαση είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει εγγραφεί θέμα της αρμοδιότητάς τους στην ημερήσια διάταξη. Σε περίπτωση κωλύματος, ορίζεται από τον δήμαρχο ο ίδιος ή άλλος αντιδήμαρχος ή εντεταλμένος σύμβουλος για να συμμετάσχει στη συζήτηση του εν λόγω θέματος.
3. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημερώνει, δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, τους δημοτικούς συμβούλους για την ημερομηνία, τον τόπο συνεδρίασης, καθώς και για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων.
4. Απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης.
5. Θέματα διεξαγωγής της συνεδρίασης αυτής δύνανται να περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
6. Για τη συνεδρίαση αυτή δεν εφαρμόζεται η παρ. 10 του άρθρου 67, περί απαρτίας του δημοτικού συμβουλίου.
7. Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται το άρθρο 67.» και,
Ενόψει της 1ης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών ( αριθ. αποφ. 210/2014),  στις 28 Φεβρουαρίου    2024 ημέρα  Τετάρτη   και ώρα 18:30, ορίζουμε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων την 23η Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η μεσημβρινή.
Τα θέματα να υποβληθούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Δήμου: drzervas@gmail.com και a.rapti@kimis-aliveriou.gr, υπόψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί συνολικά περισσότερα από δέκα (10) θέματα από Δημοτικούς Συμβούλους, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στην έναρξη της συνεδρίασης, από την οποία θα προκύψουν τα θέματα που θα εγγραφούν τελικά στην ημερήσια διάταξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΕΡΒΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ