Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Με εξαιρετική λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Κύμη η 25η Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, που ξεπέρασε φέτος σε όγκο τα προηγούμενα τελευταία χρόνια και με σύμμαχο τον καιρό, κορυφώθηκαν το πρωί της 25ης  Μαρτίου στην Κύμη, ιστορική έδρα του νέου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου οι εκδηλώσεις για την επέτειο της διπλής εορτής, της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Από το πρωί άρχισε η προσέλευση του κόσμου και των επισήμων στο κέντρο της πόλης, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στις 11.30 στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου εψάλη δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γυμνασιάρχης κ. Βασίλειος Μάστορης. Στη συνέχεια, στο ηρώο των πεσόντων, εψάλη τρισάγιο  και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Σταμάτης Καπελέρης, εκπρόσωποι της  στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς επίσης και  εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της πόλης.

Η παρέλαση ξεκίνησε αμέσως μετά, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου υπό τη διεύθυνση του κ. Νούσια σε έναν άψογο συγκερασμό με τη μπάντα του Γυμνασίου – Λυκείου Κύμης. Την παρέλαση άνοιξαν τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Κύμης. Τα νήπια παρέλασαν  όλο καμάρι, κρατώντας μία σημαία το καθένα, καταχειροκροτούμενα από τον κόσμο. Ακολούθησαν οι μαθητές του 1ου και του 2ου δημοτικού σχολείου Κύμης, καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, σε άψογους σχηματισμούς. Η παρέλαση έκλεισε με τους σπουδαστές της Ακαδημίας  Εμπορικού Ναυτικού Κύμης, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και επευφημίες. Η εκδήλωση της επετείου ολοκληρώθηκε με τις παιδικές ομάδες του χορευτικού της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, οι οποίες χόρεψαν στην κεντρική πλατεία παραδοσιακούς χορούς.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, καθώς και η αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κύμης Αρετή Μπάτσα.

Ανάλογες εκδηλώσεις και παρελάσεις έγιναν και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.